Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
no widzicie to wiele zależy od szkoły Wiki w zerówce zreo literek 4 książeczki z takim raczej zabawami owszem trzeba coś tam policzyć ale roczej takie do rysownia z naklekami ksiązki zostają w szkole nie ma zadań domowych wszystko jest oparte bardziej na zabawie bo z tego co wiem od mojej koleżanki co jest nauczycielką (nie w tej samej szkole) nie wolno nawet w zerówce im wprowadzać literek ale nie ważne w jak widać co szkoła to obyczaj wiecie wiec być może dlatego ja mam nieco inne podejście do tego i moja decyzja będzie zależał tak jak wcześniej powiedziałam jak sobie będzie radziła Wiki.....Witajcie,u nas od wczoraj leje bleeee,no,ale na pewno to lepsze niż upały.
Nikola u nas właśnie dzieci w zerówce uczą się więcej niż za moich czasów.U mojego synka to uczą cyferek,alfabetu,np jakie są rzeki w Polsce,miasta itd. Oni mają 8zeszytów ćwiczeń na cały rok,ja pamiętam,że nawet tak w pierwszej klasie nie miałam .

n ja lekarza na porodowce widzialam dopiero po 35h porodu i jak parte trwaly za dlugo to przyszedl sprawdzic polozeni emlodej i tyle go bylo pozniej juz byl stol i kleszczeSmiać mi sie chce. Bezpłatność znieczulenia zalezy od lekarza. Podczas porodu widziałam raz lekarza podczas obchodu...a rodziłam prawie 12h.
u nas caly porod jest pod okiem poloznej ktora sobie znika na kawke np
fakt faktem wsie znieczulenia i td mam na skinienie palcem i za nic nie place co uwazam za sluszne choc tu nie ma cc na zyczenie
ja sie do cc nie pcham hehehe mnie nie przeszkadza za tem brak takiej uslugi w szkockim NHS

wiesz ja bym az tak sie nie cieszyla na te ich zapomogi bo ok 6 lat temu bylo sporo a od paru lat przycinaja np becikowego nie dostane bo mam juz jedno dziecko hahaha a z amelkowna mi sie nie nalezalo ze wzgledu na nasze dochody...przekroczylismy prog o jakies 50Łazorek84 Za to pomoc po urodzeniu od Państwa jest chyba dużo skuteczniejsza no i ustalmy opłacalna dla mamy i całej rodzinki.
Właśnie nie wiem, czy długość L4 w Polsce nie ma czasem wpływu na czas trwania macierzyńskiego...
na amelke mam teraz 82Ł miesiecznie CHB a jak urodze drugie to na dwojke bede miec 130Ł wiec wyoada 80-amelka i co 50--na drugie z eniby mniej je mniej sra i wogole?? lol nie jest tak ze to kraj mlekiem i miodem plynacy hehehe wiem ze w irl maja lepiej placone np bezrobotne zasilki czy wlasnie na dzieci ale jak w praktyce to tam wyglada to dziewuszki z irl musza sie wypowiedziec. niby jedna wyspa ale anglia szkocja walia i irl maja zupelnie inne prawo