reklama

Październik 2012

reklama
Witam Was kochane :-) Po pierwsze pozdrawiam Was nadmorsko :-) Z pogodą mamy średnio, cały piątek i sobotę padało, ale za to ndz i pon słoneczne na plaży. Dzisiaj znowu kropi. Ale mam nadzieję, że w ciągu dnia wypogodzi się.

Mam nadzieję, że wszystko u Was w porządku i postaram się trochę Was poczytać bo po powrocie chyba za nic nie nadrobię zaległości. Przesyłam Wam buziaczki :*:*:*

Witam się i ja
Mimi słonecznej pogody życzę,u nas też pada .
Nikola dobrze,że u taty lepiej.
Anć zgaga bardzo często zdarza się w ciąży i to czy mniej zjesz czy smażone czy nie to jak ma być to będzie .Ja ratuję się tic-tacami ,mlekiem w aptece jest specjalne mleczko dla cieżarnych i możesz też spróbować migdałów,ale mi nie pomagało

Czekam na kuriera i coś go nie widać

chyba że ty masz takiego który korzysta z muszli klozetowej :-)

kotnasedesie.jpg

hihihihi.. są takie koteczki.. moje grzecznie do kuwety, wszystko ładnie w żwirku zbrylone więc kupy na oczy nie oglądam tylko kupki żwirku.. :)

nie znoszę dotykania brzucha. jak będę karmić to będą mnie po piersiach macać??? :angry: szkoda, że jak zaszłam w ciążę to Lubego za krocze nie łapali żeby mu gratulować.

Azorku całe życie mam koty i nie zauważyłam żeby miały zdolności doktora Housa.
nie rób z kota diagnostyka!
tekst o macaniu przedni.. :tak:
a zdolności kotów przecież są już legendarne.. poczynając od mordowania niemowląt :rofl2::rofl2::rofl2:
sorki, nie mogłam się powstrzymać.. :-)

witam porannie i na kafke zapraszam..
idę nadrobić inne wątki bo wczoraj tylko przeczytałam i padłam

jutrzenka super że już w domku i trzymam kciuki mocno za Was, oby Maluszek jak najdłużej siedział w brzuszku
Mimii to życzę, pięknej pogody do końca wyjazdu!
Nikola super, że u taty lepiej
Anć :-D ale się uśmiałam z tego macania. A co do zgagi to mnie wczoraj pierwszy raz taka porządna złapała i nie wiedziałam co ze sobą zrobić, no ale w końcu jakoś samo przeszło.

A co do urlopu,szczerze to w ogóle nie wypoczęłam, przyjechałam tylko jeszcze bardziej zmęczona :sorry: Pogoda była nawet ładna, ostatniego dnia tylko lało. Ja w tym stanie to nie nadaję się na takie wyjazdy. Spać w ogóle nie mogłam, na spacer to tylko krótki bo zaraz kręgosłup boli, posiedzieć gdzieś z mężem też nie za długo, bo zaraz wszystko boli, jedyne co na plaży poleżałam. No i miałam taką wielką ochotę na takie zimne piwko z soczkiem, że aż się popłakałam że nie mogę się napić :sorry:

u nas pada.
Wczoraj spędziłam 3,5 godz na fotelu u fryzjera. Portfel chudszy o 170:szok: zl. Efekt: pasemka jasne na odrostach plus ciemneijsze po wierzchu żeby całośc ożywić i ścięte końcówki jakieś 2,5 cm. A moja fryzjerka miała wolny termin na 11-09 i

Mój synuś od 1,5 godz.układa na górze klocki lego. O właśnie schodzi.
Odechciało mi się go wozić do przedszkola i będzie ze mną w domu. Mąż od sierpnia ma urlop.

Ja uwielbiam koty ale mój K niestey nie.

anć - co do zgagi to niestety nie pomogę, bo na szczęści na razie mnie omija, z tego co kojarzę to koleżanka brała Renni bo tylko to jej pomagało i to już od 5 miesiąca, ale czy na pewno można to brać to nie wiem, upewnij się na wizycie u gina

Nikola - super że tata w domu, mam nadzieję że z nim zdecydowanie lepiej i będzie na siebie uważał
mimii - dobrej pogody życzę i wypoczywaj;-)

Mamba - ta twoja księgowa to faktycznie przegina, bo chyba to już nie pierwszy raz czekasz na kasę prze nią
ja na szczęście nie mam takiego problemu, u mnie zawsze na czas

Na początku ciąży na zgagę pomagały mi migdały, czasem mleko. Teraz mi się zdaża czasem taka, że nawet wody przełknąć nie mogę- tak pali. Renni pomaga tylko na chwilę, ale ten najgorszy ogień zagasi :)

hej

no to pospalismy do 9:30 :-). W nocy tylko 2 razy na siusiu wstalam wiec sie wyspalam za te ostatnie dni.

u nas ziab,
szkoda bo mam kupe prania i nie schnie dobrze

jak sie zwleke zaraz i umyje wlosy to pojade po jakis prezent dla tesciowej bo musimy z zyczeniami pojechac

musze tez odebrac w piatek wypis ze szpitala (najepierw zadzwonie bo to specjalny wyjazd do Warszawy) i isc do PZU. Mialam wczesniej takie ubezpieczenie z pracy ze za pobyt 4 dni w szpitalu nalezy mi sie pare zlotych za dzin. Mam nadzieje ze to dalej mam i ze mi te dni uznaja bo noce byly 3. Zobaczymy, warto sprobowac. Zapytam od razu jaka mam sume ubezpieczenia i ile dostana za urodzenie dziecka.

Sandy jak milo znow Cie widziec o 5 na forum :-D:-D
Ja tez po kolizji mialam doliczone do oc a to dlatego ze zabieraja 10% znizek na 2 lata. Teraz znow mamy max znizki

Sonka ja mialam jakis dziwny sen, nawet nie umiem go powtorzyc, a jak sie obudzilam mialam lzy w oczach :eek:

Anc mi pomagalo mleko i migdaly, mozesz wypij szklanke przez snem. Ewentulanie reni

Mamba wspolczuje, chyba by mnie szlag trafil tak sie ciagle o swoje upominac. U mnie na szczescie wszystko o czasie. Ja pracuje panstwowo i terminy wyplaty sa scisle okreslone na konkretny dzien. No i oni mi placa nie ZUS wiec to lepiej

Mimi udanego pobytu i pieknej pogody

Nikola dobrze ze tata juz w domu, zdrowka mu zycze i zeby juz bylo ok.

Belka ojj nad morzem to gofry i zimne piwo z sokiem to obowiazek. Wierze ze bylo Ci ciezko, ja lubie czasem takie zimno piwo wypic, zwlaszcza na wakacjach !!!
Ale wazne ze zmienilas sobie klimat, gdzies pobylas, ja bym chciala i nie moge

co do skurczy czyli inaczej mowiac twardnienia brzucha to ja miewam. To na kfg dobrze widac. Z reguly skurcze macicy mialam tak do ok 15, zalezy na ktorym sprzecie. A jak czulam ze mi sie brzuch sadzi i tchu brakuje to zaraz skurcz na 30 wskakiwal i tetno malego do 160 skakalo. Wazne zeby nie byly regularne i bardzo mocne a ze sa to musza byc. Te kilka razy dziennie to bezpiecznie.

Dziewczyny ktore lezaly na skurcze to miewaly do 50-80. Dostawaly leki w kroplowkach i pompach.
Jedna mi poweidziala ze nasz gin (3 z naszej sali byly od ordynatora :-D) nie poleca przyjmowania no-spy, tak jej powiedzial jak miala skurcze. Ewentulanie tylko czasem doraznie. W szpitalu wogole nie dawali nikomu nospy tylko magnez i fenoterol czy jakos tam do zylnie.

A jedna co lezala wczesniej w innym szpitalu warszawskich powiedzialla ze tam daja kazdej ciezarnej 2 no-spy 3 razy dziennie :szok::szok:. O matko ile lekarzy tyle opinii :szok:

reklama
Anć, na zgagę w ciąży Manti i Renni. Jak kładziesz się w łózku, albo na kanapie, to tylko na lewym boku, wypróbowałam już to:) Podobno banany pomagają, na mnie działa parę łyków coli:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry