reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Październik 2012

ja myślalam, że ludzie EKO typu Jusis kąpią się w deszczu bądź w śniegu, nie od dziś bowiem wiadomo, że wody na świecie brakuje

reklama
Azorek Gratulacje dla męża znalezienia pracy

Jutrzenka nie martw się i nie zaglądaj do GOOGLE ani WIKI

mina słodki piesio. ja chce takiego.

ja dziś jakos dzien szybko leci ale nic mi sie nie chce. od 15 w pracy. i spac sie mi juz chce.

no co? normalne powiedzenie... :-D

czytam plotki w necie..
Pazurowa urodziła w klinice na Wilanowie w Medicover więc to 16 tys to pakiet VIP
Kamila Łapicka wyrzuciła rzeczy Andrzejka na śmietnik. Reporter SE poszedł, pogrzebał, zrobił fotki i jest sensacja.
Galeria Kamila Łapicka rzeczy męża wyrzuciła na śmietnik - Wydarzenia, Sport, Plotki, Auto-moto, Seriale - SE.pl

W moich stronach rzeczy osobiste się pali w piecu (mamy jeszcze kaflowe u rodziny na wsi) albo w ognisku.
Ale tutaj pewnie będą jako bezcenne pamiątki. Ja jej nie oceniam, zrobi co zechce i ma do tego prawo. Jest sprytna i tyle, żyła kilka lat z geriatrią i teraz życie przed nią.
No cóż jak sie ma kasę to rodzi się za 16 tyś :baffled: a co do Łapickiej to kurde nikt mi nie wmówi że miłość jest ąż tak ślepa:no: Ona wiedziała bardzo dobrze co robi:tak:
malinova no właśnie to żelazo może powodować i zaparcia i biegunki, zależy od organizmu. Ja na szczęście dobrze toleruje ten Tardyferon, no ale przy Sorbiferze było już gorzej.
A co do banku krwi pępowinowej to ja się właśnie zastanawiałam nad tym, no ale dalej nie jesteśmy zdecydowani. Najgorsza ta pierwsza opłata :dry:
No ja nawet próbowałam wygrać pobranie krwi na free ale się mi nie udało , a zapłacić z własnej kieszeni to niestety nie na moją kieszeń:no:
ja myślalam, że ludzie EKO typu Jusis kąpią się w deszczu bądź w śniegu, nie od dziś bowiem wiadomo, że wody na świecie brakuje
Kurcze nas namawiają na wysyłanie smsów i zbierania kasy na budowanie studni w Somalii:angry: A maluje się pewnie kosmetykami na bazie ptasiego gówna:-D

Azorek gratuluje pracy meza i bardzo sie ciesze:tak:
Co do pieluszek wielorazowych to nie dla mnie:no: Na początek pampers a potem przerzucam się na biedronkowe Dada:tak: Tanie i dziewczyny sobie bardzo chwalą:tak:

Malinova te sensacje jelitowe po Tardyferonie to właśnie dziwne były bo w obydwie strony na raz...:baffled: Trochę tak trochę tak... ogólnie masakra. Ale bardziej w kierunku biegunki. Teraz lepiej.

Azorek84 Karola.M fajnie że się przymierzacie do wielorazówek. Ja mam otulacze firmy Flip i są super, do tego są wkłady, ale ja ich nie kupiłam. Za to mam do nich grubą tetrę o gramaturze 140g/m2 i jest bardzo chłonna. Nie mam porównania z innymi otulaczami. Z tych jestem zadowolona. Przeciekło mi może dwa razy koło nóżek, ale bałam się na początku że za mocno ściskam. W jednorazówkach za to często nam kupcia wypływała na plecki w wielo- nigdy. Chętnie bym wypróbowała inne pieluszki wielorazowe, ale mnie nie stać... już i tak sam otulacz jeden kosztuje ok 62 zł a mam ich 4, na szczęście one size na całe pieluchowanie. Tetry kupiłam 30 sztuk po 3,50.
A wy myślicie o otulaczach z wkładami lub pieluszkami składanymi lub formowankami? Czy może takie all-in-one chcecie kupić?

Jutrzenka Owszem pieluchy można jak najbardziej prasować i nic im się nie stanie, dlatego tak jest na metce. Jednak jeśli komuś zależy żeby były bardzo chłonne i używa ich do przewijania to prasowanie może ograniczyć chłonność. Na pewno nie spektakularnie, ale ja zauważyłam różnicę. Po prasowaniu są takie bardziej śliskie. Ale jak najbardziej pieluchy prasowanie nie zniszczy. Z resztą jak dziecko choruje i ma jakieś np. bakterie w układzie pokarmowym to trzeba przeprasować. A jak dziecko zdrowe to ja dodaję proszek mio fresh i po sprawie.

witam,

Azorek - super że z praca się już wszystko ułożyło, gratuluję i życzę dalszych sukcesów

co do pieluch wielorazowych to ja nie zamierzam używać, na początek pampersy, a później może dada

co do banku krwi pępowinowej to ja o tym czytałam już kilka miesięcy temu, a wczoraj mieliśmy akurat pogadankę w szkole rodzenia o tym i raczej się nie zdecydujemy, za duży koszt jak dla mnie

co do kosmetyków to na pierwszy miesiąc balneum do kąpieli, a później pewnie Nivea bo lubię kosmetyki z tej firmy

co do prania to mam proszek Lovela, płynu do płukania nie zamierzam używać

my dziś po drugim wykładzie w szkole rodzenia i było zdecydowanie fajniej niż wczoraj, był omówiony poród ale tak bardziej od strony techniczno-organizacyjnej, czyli np. kiedy jechać do szpitala, co ze sobą mieć, co jest wymagane w danym szpitalu w moim mieście i takie tam

Witam dziewczynki, mama jutro jedzie, żal, bo wyjątkowo miło i szybko zleciał ten czas, przyjedzie we wrześniu pomóc mi dopóki się nie zagoję po CC :-)
od jutra zatem wracam do Was w pełnym wymiarze :-)

Dziękuję, ale na wszelki wypadek pralce przedłużyłam żywot gwarancyjny na lat 5:tak:
To nie wiatka, a ja nie ufam już twórcom sprzętu ;-)

to się nazywa zasada ograniczonego zaufania - kochaj i sprawdzaj czy warte miłości :-)

azorek - GRATULUJĘ, teraz mężowi na pewno wywietrzeją z głowy głupie pomysły o platformach :-)

Co u was dzisiaj na obiad ? za mną od kilku dni chodzą kopytka więc dzisiaj będa i już nie mogę się doczekać :tak:

Kobitki powiedzcie w jakim proszku dzidziusiowym pierzecie ciuszki i czy używacie jakiegoś płynu do plukania ?
Drugie pytanko to jakie kosmetyki kupujecie dla maleństw ? Ja przy mlodym używalam Nivea ale może coś poradzicie innego ?

Miłego dnia dla wszystkich ciężaróweczek

czy Twoje kopytka nie mogłyby przyjść do mnie?

ja piorę w Loveli

Dziewczyny jakie żelazo bierzecie? Bo czytam, że średnio wam pomaga. Ja dostałam Tardyferon na receptę dziś będę miała wyniki to zobaczymy czy pomaga.

Do kąpieli małej kupiłam Oilatum bo ze wszystkich stron słyszę same superlatywy. A kupiłam już teraz bo drugi był gratis a cena jest wysoka

ja biorę Biofer i mogę polecić szczerze, bo podniósł wyniki szybko i trwale, według mojego Gina bardzo dobrze się wchłania :-)

czytałam gdzieś, że Oilatum powinno być stosowane tylko w razie problemów skórnych, nie profilaktycznie , bo skórka dziecka może wcale nie wymagać aż takiej ochrony

jutrzenko - ja też biorę MagneB6 i też wiem od Gina, że minimum 2x po 1 tabletce, żeby był jakiś efekt, a co do Twoich przepływów - to dobrze, że masz doświadczonego, sprawdzonego lekarza, który uporał sie z Twoimi wcześniejszymi problemami w poprzedniej ciąży, jeśli uzna , że konieczne są częstsze wizyty, na pewno takie zarządzi, a ze szpitala też by Cie nie puścili, gdyby było jakieś ryzyko, tak więc ZAKAZ Dr GOOGLE i postaraj się myśleć pozytywnie, wiadomo, że to nie proste, ale starać się trzeba, my tu trzymamy kciuki i wysyłamy Ci pozytywna energię :-)

Tak, już lepiej śpię gdyby nie to, że się co chwilę kręcę ;-), boli mnie kręgosłup, prawe lub lewe biodro (zależy od pozycji spania).

Pędzę dalej dowodzić. Teraz w malowaniu, później fugowaniu itp.:cool2:

jakbym czytała opis swoich sennych zmagań, dzisiaj nie spałam z powodu bólu biodra, no masakra jakaś

powiedz mi kochana, jak wygląda dowodzenie fugowaniem ?:-D:-D:-D, bo mnie to zastanawia, a będę miała taka misje niebawem :-) i chciałabym wypaść profesjonalnie

[

a ja z obiadek na latwizne poszlam
pojechalam do sklepu z garmazerka i kupilam pierogi, krokiety i kopytka :-D.

Barszcze sie gotuje wiec dzis krokiety a jutro kopytka :-D
pierogi zamrozilam na pozniej

co do bialego jelenia to ja kupuje te kosmetyki turystyczne wlasnie jelenia i sa ok
no i stało się, wizja krokietów oraz pierogów już się nasunęła i dręczy... nie wiem, czy upały mnie powstrzymają :-)

resztę wątków doczytam już jutro, bo padam na twarz - jeszcze muszę jutro uszyć kostium kosmity dla Majki - no nie wiem dokładnie co to będzie, ale zrobię w piątek zdjęcie mojej kosmitce, to zobaczymy :-)

DO jutra, pa

Pisała któraś o szarym mydle-ja zmieniłam je na produkty "Biały jeleń"-polecam zwłaszcza
]Żel pod prysznic BIAŁY JELEŃ hipoalergiczny , -teraz nieoceniony jak mówią moje dziewczyny

produkty z serii jelenia opisane są na
http://www.pollena.com.pl/bialy-jelen,c-1.html]BIA

oraz na
http://www.pollena.com.pl/bialy-jelen---premium,c-128.html]BIA
To chyba najlepsze rozwiązanie.Ja zamiast płynu do higieny intymnej tego używam z serii biały jeleń.
Malinova ja wczoraj właśnie dostałam ten tardyferon ginek ostrzegał,że może mnie brzuch pobolewać i mieć zatwardzenie.W ciąży ze starszym synkiem miałam Hemofer i nie było za ciekawie z kupką. Co do magnezu to zażywam magnez z wit B6 firmy Biotter.
Ja będę używała pieluch firmy pampers na przemian z dada bo jak znowu zacznę same pampersy to pupcia szybko się przyzwyczai do nich i innych może nie tolerować.Miałam tak z synkiem tylko pampersa mógł nosić bo przy innych zaraz pupa odparzona.Na kosmetykach z rossmana nie piszą nic od kiedy można je stosować .

Hej mamuśki, ja 2 dni byłam bez neta i teraz ogarnąć to, to nie lada wyzwanie. Mam nadzieję, że nie będziecie złe jak jutro na spokojnie doczytam i odpiszę. Przesyłam Wam za to buziaki :-)

Azorek84 Karola.M fajnie że się przymierzacie do wielorazówek.
A wy myślicie o otulaczach z wkładami lub pieluszkami składanymi lub formowankami? Czy może takie all-in-one chcecie kupić?
no ja myslalam te z kieszonka plus wklady:tak: chodzily za mna bambusowe ale one niby dlugo schna...mam taka jedna w domu kiedys kupilam uzywana dla amelkowny na wyprobowanie:tak:druga mam jakas nie wiem jaka hehe ale tez kieszonka to na bank;-):sorry2:obie mam na rzepy a teraz chcialam wlasnie te z napami zeby na rok najmniej starczyly:-) jak mozesz to wyslij mi priv z jakims info co i jak z tymi pieluszkami. zawsze to opinia kogos "na zywo" kto uzywa takowych a nie blogi w necie czy youtube:tak:a im wiecej czytam i ogladam tym wiekszy metlik mam w glowie:baffled:

reklama
Do góry