reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Październik 2012

Ruchow nie liczę. Czasem próbuję ale szybko się rozkojarzam, zresztą mój gin nic nie wspominal o tym.

Byliśmy wczoraj na drugich zajęciach w szkole rodzenia. Pozostałe 2 pary nie przyszły więc mieliśmy zajęcia indywidualne :)
Zapisaliśmy się nie tyle, żeby się wyedukowac co do porodu, ale bardziej pod kątem opieki nad noworodkiem. Ja nawet na oczy nie widziałam jeszcze dziecka młodszego niż 2 tygodnie. Szczerze mówiąc trochę mnie to przeraża.

Moja wczorajsza rozmowa z położną:
P; myślała już Pani o porodzie
J: staram się o tym nie myśleć
P: Ale wolałaby Pani naturalnie czy CC
J: wolałabym wcale

eh, jakoś sobie tego nie wyobrażam....

dialog fantastyczny, jak od Kofty :-) , uśmiałam się

kurde nie wiem jak Wam sie te posty kasuja, ja nie mam tego problemu
moze sobie kopiujcie co jakis czas jak wiecej piszecie i wtedy zawsze mozna wkleic jak auto-reserved nie zadziala

ja zawsze kopiuje cały post zanim go zatwierdzę i jak muszę się ponownie zalogować, to cały wklejam im już, bo kilka razy wcięło mi moje wypociny i byłam wk... a w ciąży nie wolno się denerwować :-)

Jeszcze są pyszne ogórki w miodzie z octem ;-)

I to tyle co jestem w stanie napisać, bo malujemy, układam w kuchni, roztapiam się w upale i ogólnie masakra. Ale leżeć plackiem też się nie da, bo przykleiłabym się do kanapy. To jest szok z tą pogodą. Nawet odrobiny wiatru.
Dziś jeździliśmy jeszcze po różnych sklepach i jak przejeżdżaliśmy obok stacji napełniania gazu to termometr wskazywał 40.1st. :sorry2:

Miłego popołudnia i wieczoru, ja pędzę dalej układać.

Paula - nie przeginaj, bo HYGIENISTKA czuwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
ah z tym liczeniem ruchów napisałam co mi skasowało....
ja nie liczę. pytałam nawet gina czy nie powinnam, ale powiedział, że nie widzi potrzeby. właściwie to nawet i dobrze, bo nie rozumiem o co chodzi z tymi 10 ruchami na godzinę aktywności dziecka. Marianka raz kopnie 3 razy, raz się tylko przekręci, a innym razem tańczy przez 1.5h non stop. więc myślę, że tylko bym się tym stresowała bez sensu.

Malinowa -Paula w miodzie i octem mniam to musi byc pycha ,szkoda że juz wszystkie zrobiłam bo bym Cię o przepis prosiła.

Jesssssu Sonka ,Kochana jak Ty masz w ciązy takiego powera to jak musi byc w "normalnym "stanie.

Zrobiłam własnie ogóreczki ,jeszcze planuje papryke ale to pewnie gdzies za miesiąc no i Mimi dodaj przepis na suszone pomidory bo uwielbiam.

Ruchów tez nie licze a malutka uaktywniła się po południu więc mam nadzieję że wszystko ok :)

Lecę robic kolacyje moim facetom (oczywiście chorzy obaj,zarażam wszystkich dookoła ) :(

No wróciliśmy ale nogi mi w d... wchodzą :-p kondycja już niestety nie ta sama a za 2 tyg mamy w góry jechać i nie wiem czy się nadaje.

Anć może za dlugo posta piszesz i zanim zatwierdzisz to cię wyloguje ?
Ja tak jak dziewczyny przed zatwierdzeniem kopiuje posta i jest ok :tak:

Ja ogóreczki jeszcze robie z musztardą francuską a pozatym to korniszone, kwaszone, papryke, soki malinowe i truskawkowe, dżemy. Mamy zapas na calą zime :tak:

ah z tym liczeniem ruchów napisałam co mi skasowało....
ja nie liczę. pytałam nawet gina czy nie powinnam, ale powiedział, że nie widzi potrzeby. właściwie to nawet i dobrze, bo nie rozumiem o co chodzi z tymi 10 ruchami na godzinę aktywności dziecka. Marianka raz kopnie 3 razy, raz się tylko przekręci, a innym razem tańczy przez 1.5h non stop. więc myślę, że tylko bym się tym stresowała bez sensu.
Ja też tego nie rozumiem:no:
Z tymi waszymi przetworami to Was podziwiam naprawdę ja za nic się nie wzięłam bo nie mam na to zwyczajnie ochoty a i nie wiem gdzie bym to miała tzrymać. Ja jestem po wizycie u okulisty, ale o tym to może napisze w odpowiednim wątku:tak:

już teraz będę kopiować wszystko, ale to mądry Polak po szkodzie...

na kolację zjadłam pizzę z sosem czosnkowym i zapiłam to colą. beznadziejna jestem, wiem, ale nie mogłam się powstrzymać, łaziło za mną od paru dni... pewnie jak mnie złapie zgaga to będę na siebie wściekła.:no::no: jakoś dzisiaj leń mnie złapał i nie miałam siły stać przy garach.

anć - jeszcze niejednego posta uratujesz, więc wiedza się przyda :-)

Paula - jak będziesz miała chwile, to wrzuć przepis na te ogórki z miodem i octem, brzmi to super, a jeszcze przede mną korniszony, więc może machnę :-)

małż tylko znosi moją produkcje do spiżarni i zapełnia kolejne półki, a tu powoli już jeżyny dojrzewają i chyba w tym roku soki wykonam, bo dżemy mam jeszcze z zeszłego (ze 30 słoiczków z różnymi domieszkami ), uwielbiamy te jeżynowe dżemy, ale mamy ich tak dużo, bo jeżyny jak zaczną owocować to miesiąc prawie się odradzają, więc w tym roku - soki przez sokownik puszczę - pójdę na łatwiznę :-)

Paula - jak będziesz miała chwile, to wrzuć przepis na te ogórki z miodem i octem, brzmi to super, a jeszcze przede mną korniszony, więc może machnę :-)

małż tylko znosi moją produkcje do spiżarni i zapełnia kolejne półki, a tu powoli już jeżyny dojrzewają i chyba w tym roku soki wykonam, bo dżemy mam jeszcze z zeszłego (ze 30 słoiczków z różnymi domieszkami ), uwielbiamy te jeżynowe dżemy, ale mamy ich tak dużo, bo jeżyny jak zaczną owocować to miesiąc prawie się odradzają, więc w tym roku - soki przez sokownik puszczę - pójdę na łatwiznę :-)

Zapytam mamę o przepis i wkleję, w zamian liczę na słoiczek jeżynowego przysmaku :-p

soki, dżemy, ogórki, przetwory....
a ja jak ostatnio kompot ugotowałam to chodziłam dumna jak paw i wszystkim opowiadałam jaki ze mnie Gordon Ramsay. :-D

reklama
Ja po dwóch dawkach leku juz troche lepsza jestem jedziemy z M załatwic troche spraw urządowych a potem biore się za ogórki w musztardzie :)

Dziewczyny moze troche panikuje ale możliwe ze przez chorobe dziecko rusza się mniej. Kurcze cos te ruchy małej osłabły ostatnio :(

Miłego dzionka !!
Ja też mam takie dni ,np przedwczoraj prawie w ogóle się mały nie ruszał ,a wczoraj i dzisiaj już więcej.W nocy czasami mnie budzi

U nas taka pogoda nijaka ani słońce ani deszcz. Duszno strasznie bo obudziłam sie cała mokra no i tez wszystko mnie boli, Wczoraj już narzekałam, że chciałabym zasnać i obudzić się już z maluszkiem przy boku bo zaczyna mnie coraz bardziej męczyć. Nogi spuchnięte, wieczorna zgaga, co chwilę parcie na pęcherz i ogólne zmęczenie:baffled:

Chyba raczej nic Wam nie poślemy bo wiaterek też u nas kiepski:tak:

A z czegóż te zawroty??? To leż i się nie ruszaj ODPOCZYWAJ bo wiesz higienistka i te sparwy;-)

:baffled: Jakoś to do mnie nie przemawia:no: No przeciez zawsze się maluszki kapało codziennie i pielęgnowało kosmetykami i jakoś nic się żadnemu nie działo, a ten co ma skłonnosći do atopowej skóry to i tak je będzie miał.
Wirowało mi w głowie od tej duchoty pewnie,ale później się na szczęście uspokoiło

dziewczyny a ja myślę, że z tą kąpielą nadal się nie rozumiemy

tak najprościej chodzi o to aby maluch nie leżał codziennie 10-20 czy więcej minut cały w wodzie, tylko codziennie został umyty (w wanience jak najbardziej) a raz w tygodniu mógł chlapać się do woli i wylegiwać w wodzie. Chodzi o to aby nie naruszać warstwy lipidowej skóry przez długie codzienne przebywanie w wodzie.
I chodzi tylko o noworodka a nie półroczne dziecko.

Ja codziennie biorę prysznic więc wg tych pojęć nigdy się nie kąpię!!!!!!!!!!!!!

na innych forach też wrze bo wiele osób rozumie brak kąpieli jako całkowity brak kontaktu z wodą

Ja ruchów raczej nie liczę, bo mała daje mi popalić. Czasem z nudów policze i wtedy 10 ruchów mam w 4 minuty. Bo wg mojej książki tak to się liczy, do 10 i zapisuje w ile minut :-).
Mój starszak wchodzi pod prysznic ,a jak był mały to ze 3min w wanience siedział
Patrycja na pewno dzidzi nic się nie stało przez to poparzenie.
Mimii ja od kilku dni też mam problemy ze snem ,wcześniej tylko się położyłam i odlatywałam.
Mina mojemu też włosy okropnie się pocą i musi mieć je przepłukane .Fajnie,że Kaj ma extra wakacje

Dzisiaj taka gorączka,a my z moją mamą cały dzień w ciuchci ,zrobiłyśmy 3 ciasta ,tort ,sernik na zimno i ananasowca .Póżniej wzięliśmy się za ogórki i jeszcze z moim m wyskoczyliśmy na zakupki bo szampana i innych pierdółek na jutrzejszą imprezkę nie kupiliśmy

Do góry