Jestem w domku ,ale 2w1.Uprosiłam ordynatora,zeby mnie wypuścił,mam mierzyć ciśnienie i brać leki w domu.Oby do 11 i wio do eskulapa! Postaram się nadrobić.
3m sie
fasolek, mierz cisnienie i nie przemeczaj sie !
Za to moją zmorą są pajączki na nogach oraz żylaki (+te sromu). Podobno te oddolne mają po porodzie zniknąć...
jesli chodzi o 'zylaki [sromu]' to wazne zebys odrazu zaczela je leczyc i bez wsytu poszla do lekarza - moja siostra miala cos podobnego - wieme czy dokladnie to samo- ale sie meczyla kilka albo nawet kilkanascie miesiecy - bo sie wstydzila na poczatku a pozniej juz bala i sama do gorszego stanu doprowadzila.
emotion kolejna umęczona na tym forum. Jak to jest, że niektóre dzieciaczki wyskakują wcześniej, a niektóre takie uparte i nie chcą opuszczać swojego domku? Mnie od wczoraj boli cały brzuch, też tak jakby na okres, ale nie tylko na dole i nie są to jakieś wyraźne skurcze tylko po prostu boli. Nie wiem może młoda się jeszcze bardziej rozpycha
Dzidziaki sie do ostatnich chwil lubia rozpychac - ja sie zastanawiam sama czasem jak ona dluga jest skoro wczesniej pod zebra kopala - a teraz mimo ze juz duzo nizej jest dalej tam nogi pcha

) HeH
A takie bole na okres - to sie przyzwyczaj

Nie mowie ze wszystkie ale z polowa z nas na forum ma je.. ciagle.. i nic nie pomaga :/
Ja dzisiaj też mam jakieś dziwne skurcze. Od rana mi jest niewygodnie i brzuch przeszkadza mi bardziej niż zwykle, a od jakiś 2 godziny bolą mnie plecy i pojawiają się skurcze co jakieś 15 minut. Póki co są słabe, ale zastanawiam się czy to nie rozgrzewka przed godziną 0. No nic, znając historie niektórych forumowiczek mogę poczekać jeszcze dzień albo i ze 3 tygodnie (oby nie dłużej).
Heh dokladnie.. a nie kracząc to pmoze sie zdarzyc ze dluzej

Czego ci NIE zycze

Najwazniejsze zebys sie nie nastawiala ze to napewno juz
Esi - mi lekarz kazał jechać na klinike jak sie pojawia skurcze co 15 min może to już czas jechać ?? ta niepewność i wsłuchowanie się w siebie jest okropne .
Mi mowili ze jak skucze sie czaynaja co 5 minut, lub jak odejda wody.
Wychodzi na to, że tylko ja tu tak mało skurczowa jestem
ja tak co pół godzinki mam i to tez niereg. Za to wydaje mi się, że widzę przez brzuch jak mały sobie oddycha-takie szybkie w miarę regul falowanie mojego brzucha, fajne uczucie
Elutka a moze to czkawka?
Jak 'ruchy' sa regularne ?

Dzidziak pluca cwiczy
Ja sie dzis srednio czuje.
Zauwazylam ze coraz czesciej wstaje wczesniej rano. I dzis znowu tak samo - ale od rana meczyly mnie skurcze - nieregularne ale dosc dlugie i intensywne [co 15-25 minut], siostra sie ucieszyla ze juz dzis urodze: i podniecala caly ranek co pol godziny dzwoniac

.
Troche sobie ogarnelam dom, posprzatalam spakowalam 'ekstra' rzeczy do szpitala - i po 4-5 godzinach przeszly [mowi sie ze jak zaczyna sie ruszac a skurcze nie ustepuja to moze byc 'to]
W sumie to mialam nadzieje ze to juz, niestety
Pozniej posiedzialam u kolezanki [jej mlody ma juz 7 tyg] i sie z nim pobawilam i ponianczylam - dobra praktyka przed urodzeniem swojej dzidziolki
Po obiadku szybkim [swoim] 2 godziny na zakupach, gotowanie obiadku [wieczorem dla meza] i teraz dopiero mam chwile usiasc - nie chce calego dnia jakos przed tv i kompem spedzic - wole sie poplatac
Sie mi szwagier dziwi i znajomi ze jeszcze taka 'zywa' jestem i sie ruszam jakbym byla dopiero 'gdzies na poczatku' I zawsze mnie stopuja, zebym zwolnila, itd

A dla mnie to jest trochu dziwne bo ja raczej aktywnosci fizycznej nigdy nie lubilam

Pozatym nnosze ze soba ekstra 23 kilo? 24? [Grubo ponad setke

] No ale jak dla nich jestem bardzo 'ruchliwa' to niech im sie zdaje dalej
Zastanawiam sie czy dzidzia moze uciskac gdzies i powodowac bol kregoslupa/ przy kosci ogonowej [po prawej stronie]? Cos mi tam jakby uciska i troche mi sie kuleje drugi dzien - a do tego dzis zauwazylam ze zaczyna mi prawe udo dretwiec jak chodze - siedzac okej a jak sie zacyznam platac to mi zaczyna dretwiec i mrowic. :// Takiego 'wynalazku' to jeszcze nigdy nie mialam ://
Dobranoc wszystkim! Do uslyszenia jutro!