reklama

Październik 2012

Hej Silene, daj znac jesli moge jakos pomoc :)

Hej dziewczyny, czytam Was calutki czas tylko cos weny na pisanie nie mam ;)

Troszke mi mdlo, i jestem strasznie senna i wykonczona (nie zmeczona!!) caly czas...

reklama
krak - super że się odezwałaś ... oglądałaś juz jakies pierwsze rzeczy dla maleństwa?

aguga - jeśli mi wody nie odejdą to chciałabym maksymalnei jak najwiecej wytrzymac w domu a juz na sam finał do szpitala... mam minute autem ... ale boje sie jak to bedzie bo podobno z drugim szybciej i nei wiem czy nei przegnę z tym momentem wyjazdu i sie okarze że juz za późo :sorry:

Silene dobrze,że już lepiej.
Krak ja też jestem ciągle wykończona ,a wczoraj zasnęłam o godz 20,dzisiaj muszę się trochę powstrzymać od tego spania bo synek woła do wspólnego posiedzenia sobie,a ja siły nie miałam się podnieść :rofl2::rofl2:

Lorelain no ja też mam taki plan bo ostatnio przeraziłam się jak odszedł mi czop i pojechałam o godz 11 do szpitala ,do godz 15 kulałam się z leciutkimi skurczami ,a dopiero o 19godz poszłam na porodówkę więc te kilka godzin mogłam spędzić w domu . Do szpitala mam ok 10km

Ostatnio edytowane przez moderatora:
-Lorelain- żeby kogoś od razu zatrudnić to trzeba mieć sporo funduszy:baffled: zresztą wydaje mi się że nie można otworzyć niepublicznego przedszkola bez wykształcenia pedagogicznego. Coś mi się kojarzy że licencjat chociaż trzeba mieć. U mnie na wsi to nie ma sensu prywatnego otwierać, bo za drogo i chętnych nie będzie. Troszkę szperałam na ten temat i lepiej opłaca się niepubliczne podlegające pod radę gminy bo dotacje są z gminy na każde dziecko i to nie małe bo koło 390 zł miesięcznie. W tedy rodzice małą niższe opłaty. Moja mała chodzi to takiego przedszkola i płacę miesięcznie w granicach 130-150 zł w zależności ile chodzi. Uważam że nie jest to wygórowana cena.

A opcja rodzenia w domu- według mnie super sprawa, ale tylko w tedy gdy mama i dzidzia czują się dobrze, ma się świetną położną i w razie czego szpital niedaleko.

azorek - wyrzucisz biednej silene wszystkie swoje żale na służbę medyczną? :-D:-D:-D:-D .... bo jej jeszcze nie będą chcieli opublikować :-D:-D:-D:-D:-D:-Ddziewczyny a tak z ciekawości ...co myślicie o rodzeniu w domu?
a co jak jest szansa ze to pojdzie w swiat hehehehe:-D ale tak serio to w ciazy opieka do doopy ale na szpital porod i opieke po pordzie zlego slowa powiedziec nie moge:tak:

aguga - ja w szpitalu rodziłam 13 godzin ...ale wody mi odeszły to od razu do szpitala bo czytalam że wtedy nie ma co czekac w domu... mam nadzieje że teraz normalnie zacznie sie od skurczów

Malami - ja sie nei znam i nigdy sie nie interesowałam w tym temacie wiec nie pomoge ...ale malutko płacisz za przedszkole ;-) .... ja za państwowe przedszkole płace co miesiąc ok 400 zł :confused2:

silene ja jeszcz enie skonczylam hahaha teraz przerwa na miske frytek jest:-D a do kiedy masz napisac ? kolezanki dwie zapytalam jedna juz odpisala ze spoko podzieli sie swoimi przemysleniami:-D

reklama
silene ja jeszcz enie skonczylam hahaha teraz przerwa na miske frytek jest:-D a do kiedy masz napisac ? kolezanki dwie zapytalam jedna juz odpisala ze spoko podzieli sie swoimi przemysleniami:-D

No to super czekam na kolejne info jak będzie trzeba mogę telefonicznie obgadać temata:-D
Do czwartku mam czas dziś jeszcze będę rozmawiała z polskim ginem i połozną więc czym więcej info tym lepiej:-)
Tak jak Ci pisałam może być imiennie lub anonimowo,mogą być fotki jeśli ktoś reflektuje się zobaczyć w gazecie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry