Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Pierwsze badania do ginekologa robiłam dopiero na wizytę w 8 tygodniu ciąży, wszystkie wyszły mi dobrze i teraz nie muszę ich powtarzać. Wtedy też dopiero założył mi kartę ciąży - a była to moja trzecia wizyta u niego :-)
) a Szymuś urodził się z wagą 2790g:-)Kurde Dziewczyny moja Gin powiedziała zebym brałam sam kw.foliowy a suplementy dopiero po 13tyg żebyśmy"nie napaśli malucha sztucznymi witaminami,bo później ciężko się rodzi takiego wielkiego ponad 4kg",mówiła żebym lepiej starała się jeść więcej,nabiału,owoców i warzyw i to będzie lepsze,a ta Pani Dr młoda,nie spaczona i taka"na czasie"więc może i ma rację?
- kup sobie w aptce dobrą pastę do zebów chroniącą dziąsła i płyn do płukania buzi który tez wzmacnia dziąsła. Ja nie pamiętam nazwy teraz np. meridol.Witam weekendowo
U mnie tez szary dzień za oknem, ale męża chociaż mam w domu w weekendy więc w domu weselejNa dodatek wyjezdzamy do Poznania, mam nadzieje ze nie bedzie mnie muliło w aucie.
Ja też narazie biore tylko kwas foliowy, nastepna wizyte mam w 10 tyg wiec zobaczymy czy mi cos wiecej da, no i jeszcze jakie beda wyniki badan. W sierpniu robilam badanie krwi i moczu i bylo wszystko w porzadku, ale przy ostatniej ciazy mialam troche niska hemoglobine, wiec teraz tez tak moze byc. W ogole to w pierwszej strasznie krwawily mi dziasła i obawiam się że zaczyna sie to i teraz, narazie tylko sporadycznie przy myciu zebowale zdarza sie.
u mnie też 1 październik.
moja pierwsza ciąża... ;D:-)
Hej Dziewczyny.
U mnie słonecznie. Ja też biorę sam Folik a przed ciążą brała dodatkowo z żelazem. Niewiele to dało bo morfologię mam gorszą niż przed łykaniem tabletekPewnie niestety ma to związek z dietą a ja zrezygnowałam 2 miesiące temu z czerwonego mięsa i chyba trzeba wrócić do niego.
Witam gorąco nowe przyszłe mamusie
Sprawdzałyście może na którym miesiącu jest najwięcej dziewczyn? U nas jest chyba całkiem sporo
Co myślicie o szkołach rodzenia? Chodziłyście? Idziecie? Kiedy się zapisać?
:-
poza niesmakiem w ustach oczywiscie......moze to jednak nie jelitowka choc do tej pory nigdy tak zle sie nie czulam jak dzisiaj od rana
moze to juz taki ostatni rzut ze mnie tak wytrzeslo??i oby juz nie wrocilo masakra jakas