reklama

Październik 2013:)

Carla: Dzięki za zagadnięcie tej Pani Logopedy :) Uspokoiłaś mnie :) Jeszcze raz wielkie dzięki!

My używamy Pampersów (wcześniej białych, teraz zielonych )...innych nawet nie próbowaliśmy.

Jeśli chodzi o skórę, to Krzysiu ( odpukać ) póki co żadnych problemów nie ma, mimo, że Jego mamusia się w jedzeniu nie oszczędza :) Dzielny chłopczyk :)
Czasem tylko miewa czerwone policzki, albo jeden policzek...ale to tak się pojawia i znika, więc nie zdążę się tym nawet zaniepokoić :)

No i muszę kończyć bo Krzychu zbudził się z drzemki...pa!

reklama
Witam,
u nas dziś wiatr dużo łagodniejszy więc wybraliśmy sie na krótki spacer, no i w rezultacie zeszły nam prawie 3 godziny :). Moj dziecko od kilku dni mnie zaskakuje kładziemy ją ok 20 potem pobudka na jedzonko ok 23 z reguły w ciągu 15min już śpi (wcześniej do 1,5h potrafiłą walczyć) i tak śpi do 6 rano. Szok. POtem sie godzinkę bawimy i dosypia jeszcze do ok 9 :)
Aniula nic nie szkodzi :) ja po prostu cały czas miałam wątpliwości ale już chyba mi przeszło. Młoda dobrze znosi nowe posiłki i jest jej z tym dobrze, lepiej się załatwia więc i ja się uspokoiłam :)
Szatsa u nas pampersy zielone wygrywają, fakt cena wysoka dlatego czasem kupuję też inne a te na noc zawsze. I tak mieliśmy happy, które powodowały odparzenia, pampersy pomarańczowe - niby dobre ale ich sporą wadą jest bark elastycznych zapięć, za to cena dużo niższa, teraz mam dady i będę testować :)
Agitaka współczuję tego niespania oby Kubuś szybko się przestawił.
Martoocha życzę by Stelli szybko przeszło, bo pewnie się biedulka męczy.

Bylam dzisiaj znowu u lekarza i wyszlam z siebie. W zeszly piatek lekarz przepisal krem intensywnie nawilzajacy, nie zadzialal. Plam coraz wiecej a te co byly zaognily sie. A on mi na to ze mam czekac 3-4 tygodnie az krem zacznie dzialac :-! No sorry ale dla mnie albo cos dziala albo nie. Nawet nie zapytal co maly je i w czym piore. Na koniec pyta czy Daniela swedzi, bylam juz tak zla ze mu powiedzialam zeby sie sam dziecka zapytal. Wrrr...
Wrocilismy do pampersow baby dry. Na dzien wykonczymy te z aldika a na noc koniecznie pampers.

Szatsa nie chcę Cię martwić ale u mnie jak młoda na samym początku miała taką paskudną wysypkę to i położna i lekarka powiedziały żeby się nastawić że to będzie schodzić 2-3 tygodnie szczególnie jesli to alergia. No i się nie pomyliły bo schodziły prawie 3 tygodnie :-(
Agitatka współczuję noce u naa było tak masakrycznie prawie przez 3 tygodnie na szczęście teraz wszystko zaczyna wracać do normy ;-) Zakładam ze byl to skok rozwojowy i trzeba było przeczekać
Co do pampersów to ja nienawidzę tych żółtych ;-) brak elastycznych zapięcie to dla mnie jakaś masakra i mam poczucie że są mocno perfumowane więc użyłam ich jedno opakowanie
Spokojnej nocy :-)

Co do kosztów związanych z pampersami- to teraz już ich mniej schodzi więc jest luz.. ja byłam przerażona jak mała miała niecały miesiąc..
-często zmienialiśmy pieluchu- bo mała popuszczała kupkę
-Linomag używany non stop
-podkłady
-płyn do kąpieli 40 zł średnia tubka (teraz używam tańszego)
-itd itd ;p myślałam że z torbami pójdę..a wszyscy zawsze mówili 'e tam..dziecko prawie nic nie kosztuje jak karmisz piersią--- BULLSHIT' :-p

My też na początku co jedzenie to kupa i bardzo dużo szło pampersów, bo i jedzenie często. Mi położne kazały jeszcze do tego przebierać przed jedzeniem, bo przecież może być mokry, więc młoda nieświadoma mama w szpitalu i 3 pieluchy przy jednym karmieniu marnowała ;) Teraz wiem, że to sensu nie miało, ale weź człowieku bądź mądry, jak jesteś przerażony ;) Co do innych kosztów to kremów i maści nie używamy na pupę, więc na to nie idzie, a te co przed porodem kupione stoją w szafce, płynu do kąpieli używamy nivea baby, on w biedronce ok 15 zł za butlę 500 ml, która mi starczyła na 2 mies z hakiem. Pampków sami kupiliśmy niedużo, ze 3 paczki jedynek i 2 dwójek, dużo dostaliśmy i właśnie kończę ostatnią paczkę prezentowych pampersów i się zacznie kupowanie. Nam najwięcej idzie na mleko, hipp w rossmannie kosztuje 39 zł za puszkę, a na necie jeszcze drożej, w Kaudlandzie jest 2 zł tańsze, ale akurat Kaufland mam po drugiej stronie miasta i wiecej wydam na dojazd niż zaoszczędzę. No i teraz słoiczki póki swoich warzyw i owoców nie mam. Może pomyślę o tych z lidla, niby ekologiczne, choć lidla też mam daleko, a nawet nie wiem jak cenowo te warzywka i czy będzie mi się opłacało kupić i chciało gotować jak słoiczek marchewki kosztuje 2.69 i Dawid je go 2 dni. Samochodu nie mam żeby jeździć daleko na zakupy, a rossmanna mam pod nosem ;)

Słyszałam że te warzywka z rossman-baby dream są spoko- moja bliska koleżanka je używa..podobno przetestowane w Niemczech itd.. a o wiele tańsze niż Hipp czy Gerber

Ja ich używam i jestem zadowolona :) Nie widzę różnicy między nimi a hippem czy bobovitą, Dawid chyba też, bo wszystkie wcina tak samo, a cena akurat robi różnicę, babydream są sporo tańsze, a wybór jest szeroki, i same pojedyncze warzywa mają, i obiadki, deserki, jest z czego wybierać ;)

Mart0ocha ja też byłam przerażona ilością pieluch na początku a używaliśmy pampers premium care na szczęście w superpharmie były po 37 zł :-) teraz na pieluchy i chusteczki wydajemy ok 100 miesięcznie więc tragedii nie ma :-)
Co do kosmetyków to ja tylko raz kupiłam oilatum do kąpieli na samym początku potem kupowałam już tańsze np ziajke taki emolient i bardzo go lubię a kosztuje coś koło 10 zł za butlę tylko w sumie mało wydajnym jest. Więc w sumie nie mogę powiedzieć żebym jakoś masakrycznie dużo wydawała na młodą :-) ostatnio zadrzylo mi się kupić bephanten bo był w promocji w rossmanie duże opakowanie za39.99 i małe gratis do tego ale to sporadycznie takie rzeczy kupuję

Agnes a ja miałam jakiś bon znizkowy na mleko hippa w rossmanie i nie mialam co z nim zrobić mogłam ci wysłać :-)
U mnie też dziewczyny sobie chwalą słoiczki z rossmania ja na razie nie używam więc wypowiedzieć się nie mogę. Wczoraj właśnie z przyjaciółką rozmawiałam że w sumie to dużo rzeczy dla dziecka które na początku wydawały się niezbędne okazały się całkiem zbyteczne szczególnie jeśli chodzi o ciuchy :-)

Ostatnia edycja:
reklama
My cały czas lecimy na pampersach i zmieniać na inne nie mam zamiaru, jestem z nich zadowolona i pupa Kuby też :tak:
Słoiczki jak będziemy używać, to nie będzie to źle finansowo wychodzić 10 sztuk za 5f...bephanten musi być

karoola ty na razie tylko cycujesz, nie wprowadzałaś jeszcze nowości?? dobrze wnioskuje z postu?? My może ponownie za jakiś tydzień będziemy na nowo wprowadzać, niech trochę zapomni. Też używam ziajki i bardzo nam pasuje

szatsa niech to szlak weźmie tych angielskich lekarzy, tumany i tyle

aga_agi jak malutka dobrze znosi warzywka, to nie ma co się przejmować. jest zadowolona, zdrowa a to najważniejsze

Kuba odkrył swoje stopy. Pełna fascynacja :-) ściąga już sobie skarpetki, nawet udało już się liznąć paluszki :-D

Wasze szkraby też tak plują?? No mój non stop, pluj na potęgę

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry