Agnes_19_09
Fanka BB :)
Hej,
Muszę coś powiedzieć. Nie w temacie dzieci. Wybaczcie, że się czepiam, ale MUSZĘ
Często w postach przy odmienianiu liczby mnogiej na końcu wyrazu pojawią się "ą", zamiast "om" - przykład: "mamy - mamą", "dzieciaczki-dzieciaczką", a powinno być mamom, dzieciaczkom, bo celownik liczby mnogiej ma tą nieszczęsną końcówkę "om", której się ludzie boją
Wiem, że to może debilizm, że o tym piszę, ale tego nienawidzę szczerze i irytuje mnie ten błąd jak nie wiem co
Nie mówię, że sama bez błędów piszę i w końcu to forum o dzieciach a nie o poprawnej polszczyźnie, więc może nie powinnam wspominać, ale wspominam
Może mi wybaczycie 
Tulipania - a jak z wagą Krzysia? Dobrze przybiera? Mojej siostrze jak z synem była u lekarza, to pediatra powiedziała, że kaszki to najlepiej dawać jak są kłopoty z przybieraniem na wadze, bo są tuczące, a jak nie ma to nie dawać lepiej, zanim nie zacznie normalnego jedzenia jeść, bo właśnie słodkie to chętnie będzie wciągał, a nie zechce warzyw i owoców.
Muszę coś powiedzieć. Nie w temacie dzieci. Wybaczcie, że się czepiam, ale MUSZĘ
Tulipania - a jak z wagą Krzysia? Dobrze przybiera? Mojej siostrze jak z synem była u lekarza, to pediatra powiedziała, że kaszki to najlepiej dawać jak są kłopoty z przybieraniem na wadze, bo są tuczące, a jak nie ma to nie dawać lepiej, zanim nie zacznie normalnego jedzenia jeść, bo właśnie słodkie to chętnie będzie wciągał, a nie zechce warzyw i owoców.
Ponarzekałam sobie ostatnio i już mi lepiej