reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2013:)

reklama
ja jeszcze nie wiem die_perle. Póki co myślę o usg genetycznym. Jeśli się zdecyduję to będę mieć robione za tydzień w czwartek najprawdopodobniej. Badanie Dopplerowskie to badanie żył prawda? Przepływu krwi? Dobrze kojarzę? Ja jeszcze nie wiem. Ja miała robione badanie glukozy ale tylko takie z krwi a jeszcze się robi drugie co pijesz glukozę i się wtedy dopiero pobiera krew ale to właśnie jakoś później. Zobaczymy co to dalej będzie. Trzeba być dobrej myśli :)

Tak tak doplerowskie to badanie przeplywu kriw u dzieciaczka.
Ja sie zdecydowalam na badanie genetyczne- mam za 5 tyg - 5.04. - usg genetyczne- przeziernosc karkowa i tets z krwi (ppa i costam jeszcze)

ja miałam badanie z krwi na czczo ... i ok 24tyg bedzie badanie glukozy 50g lub 75g - okropieństwo... ale podobno mozna wkropic cytryne to lepiej wchodzi :p

Ja szczerze mówiąc to nie wiem, które badania będę robić. Pewnie ograniczę się do tych, które gin zleci.

Cześć dziewczyny, jak mija dzień? U mnie pogoda niesamowicie piękna, ale strasznie mnie muli, chce mi się spać. Chyba się zdrzemnę. Byłam dzisiaj na badaniach (zapłaciłam 155zł, bez zniżki byłoby 185zł ;/), wyniki mam po 17. Ale ja miałam tylko tarczyce, żółtaczkę, tokso, morfologie (to już sama sobie zrobiłam bez skierowania lekarza) i poziom glukozy. Miałam jeszcze sama sobie zrobić mocz badanie ogólne, bo nie wiem czemu mi nie zlecił, ale nie miałam pojemniczka :) i nie wiem czemu nie mam cytomegalii, kiły, hiv. Pewnie stopniowo będzie mi dawał skierowanie, ale na cmv wolałabym już mieć za sobą. Sprawdzałam cennik i cmv IgG+IgM 100zł :szok:
Zrobiłam karpatkę, czekam jak przestygnie żeby włożyć do lodówki i idę spać...

JESZCZE TYDZIEŃ I PODEJRZĘ MOJE MALEŃSTWO :-)!!!

Pannacota...zabilas ciwka mi z ta karpatka..lece zatem do sklepu polskiego po karpatke w proszku moze bedzie!!!!! :D

a czemu za wszytkie badania placicie?? one sa platne czy jak to jest?

reklama
Założyłam nowy temat * Nasze Brzuszki* Zapraszam.
Ja badania dopiero będę robić. Cytomegalie już przechodziłam i mam bardzo wysoki wynik, coś ponad 2 tys. ale do tego badałam Awidność CMV i mam 76,6 % więc jest ok. Toxoplazmozy nie miałam, więc się troszkę obawiam i uważam na każdym kroku. Mam te sama badania co wy i jeszcze odczyn Coombsa, widziałam że nikt o nim nie pisał.

Do góry