reklama

Październik 2013:)

martOocha dzięki. Trochę mnie uspokoiłaś. :-) Oczywiście nie szukam maluszka tylko tam gdzie ostatnio, tylko jeździłam praktycznie po całym brzuchu. A szklanka wody pomaga Ci na znalezienie, czy na uspokojenie się? ;-)Ja nawet się bzyknęłam z D w międzyczasie i liczyłam, że to maluszka jakoś poruszyło ale niestety.

Rajani dzięki. Tak też to sobie tłumaczę.

nnatalie, to mnie już całkiem uspokoiłaś, jak nawet położna mogłaby mieć problemy ze znalezieniem i to w 16 tygodniu.

To ja bardzo proszę o te lody. :-)

joanna_84 dzięki :-)

reklama
natali Ja chętnie ...... po proszę
antopie nie denerwuj się ale mnie rozwaliłeś tym międzyczasie sex i myślałaś ze znajdziesz ja sie nie znam na tym od kiedy się lepiej słychać serduszko

Ostatnia edycja:
Ból troszkę ustał paracetamol pomógł i jakoś funkcjonuję na siedząco a nie na leżąco. Zaraz planuję małego spać położyć to i sama się położę bo ospała jestem.

Antiope spokojnie na pewno z Twoim maluszkiem jest ok.

I przyszedł wieczór.
Troche popracowałam na komputrze a teraz czas odpoczac.
Mielismy jechac na zakupy bo przeciez chleb sie nawet skonczył... ale jakos nie mogłam sie zebrac i ugotowane kluchy zasmarzyłam z cebula i boczkiem na patelni i zjedlismy.
Do tego pizza dla małego i koniec z pomysłami na zakupy...

Jutro wycieczka do lekarza po tzw. l4.

Perle karpatka mniam. szkoda że młoda sie pochorowała na własne urodziny.

Paulinek u nas tez miało żelazko królowac lecz... zdazylam tylko nalac wode do pojemnika i rozstawic deske.
Nawet jest podłączone do gniazdka. ( ostryczek wylączony) Wiec z prasowaniem lipa dzis wyszła.

żabula przytulam, niech głowa bolec przestanie.

tulipania
poprosze o przepis na tego piernika...

Antipe... a nie mówiłysmy ze tak bedzie.
Mysle ze z maluszkiem wszystko ok. tylko sie przekrecił i juz.
Rozwaliłaś mnie textem..."przykro mi zrobiłem co w mojej mocy" hehehe

nataliee
ja chce lody .... mniam.
Tutaj nawet przy usg nie włączają głosu. Zazwyczaj w PL pamiętam że włączony był glos.
Tu kobita mi pokazała tylko strzałką że serduszko pąpuje krew.

Joasia u nas tez siedzenie... chyba dziecie moje bedzie kanpowcem... hehe

Miłej nocy do juterka...
papa

Landrynka głowa na szczęście przestała boleć :-)

Miałam się położyć jak Maciuś pójdzie spać a ja nadal siedzę pomimo że dziecko śpi od 40 min.

Idę jeszcze coś zjeść bo głód mnie dopada a na nic nie mam ochoty.

Miałam pytać czy wszystkie wstajecie na siusiu w nocy ??
Bo qrcze ostatnio przesypiam całe noce i nie wstaję w ogóle i nie wiem czy to normalne.

Cześć dziewczynki!

żabcia - mam nadzieję,że dzisiaj już czujesz się dobrze. Ja wstaję co noc, ostatnio raz się nie obudziłam na siusiu. Może z czasem przechodzi?:)
Antiope - ja mam detektor od jakoś 9 tyg? A dopiero teraz znalazłam tętno:) Podchodzę do tego inaczej - całkiem na luzie, ostatnio znowu nie znalazłam więc odstawiam i tyle. Przecież wiem, że jest mój gigancik we mnie:) I na pewno czuje się doskonale!:)
DAWAĆ MI TUTAJ TĄ KARPATKĘ I LOOOODY!:)) na później na pewno się przydadzą :tak:

Wczoraj byłam z moim przyjacielem się spotkać, on oczywiście głodny, zjadł cały talerz tagliatelle i całą pizzę włoską... ja nie wiem gdzie i jak on to mieści, ale jest chudy jak patyczek;) Może dlatego , że była 19 a to było jego śniadanie? Ja wczoraj miałam ochotę na coś słodkiego, no i zjadłam pyszny torcik, z agrestem! no nie wiedziałam, że to takie niebo w gębie.... Byliśmy z Gigancikiem bardzoooo szczęśliwi! I te migdały i śmietana....aż do teraz się oblizuję!:-)

A dzisiaj u mnie pogodowy armagedon.. jest praktycznie czarno na dworze, leje, wieje, grzmi... pięknie, cudownie kur..wa:)

Dzisiaj jadę do Krakowa po moją bratową i jej córeczkę - moją chrześnicę:)) mam ją odebrać dzisiaj z przedszkola, oby nie płakała, bo dawno się nie widziałyśmy i jak na 3,5 latke przystało - stwierdziła, że mam przechlapane;-) a jutro zjeżdża się reszta rodziny..więc mogę nie mieć czasu Do Was zajrzeć:(

buziakiiii!

Dień dobry dziewczynki!
Niech to gęś kopnie; jedziemy dziś z D do mojej przyjaciółki na wieś na grilla a tu taka pogoda, że tylko się pochlastać; tylko 12 stopni i pochmurno, pewnie zaraz zacznie padać. :-(

żabcia ja mam wrażenie, że wcześniej częściej wstawałam w nocy, bo po kilka razy nawet, a teraz tylko raz, nad ranem (np. dziś o 4.30). Gdzieś słyszałam, że najczęściej sika się w pierwszym i trzecim trymestrze. W drugim jest lepiej, bo macica idzie ku górze, a dziecko jest jeszcze malutkie. W pierwszym trymestrze macica naciska na pęcherz, bo jest nisko, a w trzecim dlatego, że dziecko jest już duże.

pietrucha szkoda, że wcześniej nie dałaś znać, że w Krakowie będziesz, może byśmy się spotkały. następnym razem jak się będziesz wybierać, to powiedz.

Ostatnia edycja:
Dzien doberek:)

Paulinek- żelazka nienawidze jejuuuuu wy z tym prasowaniem a mi sie az wstyd zrobilo bo u nas M prasuje bo ja sie jakoś z deską i żelazkiem nie lubimy:P co do sukienek..tutaj tez wolna amerykanka:D akurat teraz tak wyszło ze dziewczynki miały sukieneczki...ale ogolnie nie ma zadnej zasady- moga byc wyporzyczone alby, odswietny stroj, sukienka dluga, krotka, tylko zeby jasna raczej byla niekoniecznie biała, a chlopcy w sumie tez obojetnie- jak to powiedzieli nie stroj jest istotny z czym ja sie akurat zgadzam- no ale wiadomo jakos wygladac sie powinno- ciesze sie ze nie ma tutaj "mody" na suknie na kołach falbanach, gipuirach, brokatach i trenach! dziewczynki wygladaly skromnie i po dziewczęcemu a nie jak w Polsce sie zdarzało- jak matrony!

Żabciu bidulo z tą głową! dobrze zeprzeszło po tabletkach! ja to róznie z tym wstawaniem- czasemw staje jak sie ożłopie na noc albo się z mezem poturlam namiętnie przed snem..a tak raczej przesypiam cała noc..ale nad ranem odczuwam pęcherzowy dyskomfort i czasem mnie az pęcherz boli :(
Antiopku nie moge z Ciebie :) detektorzyco jedna:) a juz seks pobudzający akcję serca:) rewelka powinni tego uczyć na pierwszej pomocy:P ale dziewczyny maja racje- nie tak łatwo mała pikaweczke wychwycic a i te detektor do "najprofesjonalniejszych" sprzętów medycznych nie należą więc zero streso- za jakis czas będzie łatwiej znaleźć PIKAWKĘ:)

Natlie lodów to ja tak średnio....chyba że ciepłe- i bez skojazen mi tutaj mówię serio...ale za to sorbety to bym mogła tonami!!!!! jak masz ochote wpadaj na karpatkę:P

Pietucha
tort agrestowy????????????????? nie jadłąm ale brzmi tak przepysznie ze az mnie zaitrygowałąś i chyba poszukam jakiegos przepisu- wiem ze z agrestu cuda mozna wyczarowac a ja lubie takie fajne kwskowate smaki jak agrest albo rabarbar :)

Dziewczyny dziekujemy bardzo za życzenia urodzinowe:)

U nas dalej szpital:( M pojechał do pracy na pół dnia mimo urlopu bo ma jakieś "spotkanie naukowo biznesowe" czy cośtam cośtam ale bedzie w domku ok 12-13 wiec spoko loko...Mloda nie poszła do skzoly bo katar jednak nie sutąpił...za to apetyt jej wrócił i na sniadanie zazyczyla sobie nalesniki..zjadla 8.... wypila herbatke z imbirem i miodem a teraz gra na PS3 w Littel Big Planett :P u nas pogoda tez dzis jakby sie załamala:( rano bylo slonko a teraz sie zachmurzylo ;/
Jade za jakis czas po "skaldniki rosołowe" bedziemy pokonywac przeziębienie pysznym aromatycznym rosołem!!!

Ostatnia edycja:
reklama
die_perle ja też w ogóle nie prasuję. Ale ja opatentowałam sposób: pranie wieszam na wieszakach i jak je równiutko zawiesić, to ono się prostuje samo pod swoim ciężarem jak schnie i w ogóle nie trzeba prasować. Czasami tylko jakąś koszulę, bo z rękawami to niestety nie wychodzi.
Dzięki, z detektorem już dziś nie panikuję. Wsadziłam go wczoraj do pudełka i schowałam do szafy. W czwartek za tydzień mam wizytę u prywatnej ginki, więc pewnie będę mieć USG i maleństwo zobaczę i się uspokoję. No i wtedy już spokojna spróbuję znaleźć serduszko.

Także żadnego detektora przez najbliższy tydzień. A seks nie był, żeby akcję serca pobudzić, tylko żeby dzidzia przez wesołe miasteczko, które jej zafundowaliśmy przesunęła się w inne, być może bardziej dostępne miejsce. :-)

[FONT=&quot]Cieszę się, że córcia się już lepiej czuje.[/FONT]

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry