reklama

Październik 2013:)

Rajani Ponoć to kadry wyliczają i płacą, tylko potem dostają zwrot z ZUS. Chyba że się mylę??
Dokładnie tak jest Rajani wiem, że łatwo się tak mówi, ale ja bym tego twojego A to w dupe kopnela i już teraz wyprowadziła się do rodziców! Serio, może facet się ogarnie i na nowo swoje życieprzewartościuje... A jeśli nic się nie zmieni, to znaczy że on na Ciebie nie zasługuje! I chyba najlepiej zdać sobie sprawę z tego jak najszybciej, bo życie jest krótkie, aby marnować lata u boku osoby, która nas unieszczęśliwia! Trzeba dać sobie, a teraz już i dziecku szansę na szczęście i miłość :)

reklama
Witam sie wtorkowo i słonecznie i upalnie:) najchętniej wskoczylabym zaraz do oczka i w nim leżała całe dzień;)
Wczoraj miałam zakrecony dzień więc nawet nie wchodzilam na ogólny tylko pisałam na innych wątkach;) wczoraj byłam w urzędzie załatwić nazwisko dla dzieciaczkow. Oczywiście nie wiedziałam ze muszę zabrać kartę ciazy jako dowod(hahaha jakby moj wielki brzuch nie był wystarczającym dowodem) więc S musiał wracać do domu i w urzędzie z pól godz spędziliśmy... Potem pojechaliśmy do jednej apteki i zrobiłam zakupy, potem kupić resztę rzeczy z listy(zostało nam tylko do kupienia foteliki, wózek i lozeczka) do drogerii i tak w sumie zakonczylismy zakupy:) wróciłam do domu taka padnieta ze lezalam i sie nie ruszalam (wkoncu dodatkowe 9kg zobowiązuje :)) a potem jak zasnelam po 16 to spalam do 19. Od dzis juz tylko wegetuje na łóżku i sie nie ruszam co by szyjka stała w miejscu i co by wytrzymać te 11tygodni:) kurde w sobotę skończyłam 27tydzien i nawet nie wiem kiedy to przelecialo... Ale powiem wam ze ciesze sie ze czas tak goni:) czym jestem dalej tym bardziej tym bardziej sie doczekać nie mogę:)
Jak zrobię fotki zakupów wczorajszych to wrzuce na odpowiedni wątek;)
No to czas was nadrobić;)

Agnieszkala tylko sie cieszyć ze tak młodo wygladasz! A ludźmi sie nie przejmuj. Zawsze komuś nie będzie pasować coś... Ja tez ma początku słyszałam np od kuzynki ze mogłam jeszcze poczekać bo kończę dopiero w tym roku 23lata... Ale to moja sprawa;)

Aniula99 super ze juz Ci sie poprawiło:) miłego wypoczynku w takim razie u rodziców:)

Bosmanka ja tez mam bodziaki na 56 H&M i na długość sa tego samego rozmiaru co 62ze smyka;) dlatego mam tez troche ciuszkow na 50 z H&M ;)

Ewelinkowska mnie tez leci z cyckow ale to raczej jak nadusze na sutek. Ale moja koleżanka od 20tyg musi używać wkladek laktacyjnych tak jej leci. Mnie jedyne co to bardzo skutki bolą:/ sowki widziałam w odpowiednim wątku i powiem Ci ze sa super! Bardzo mi sie podobają:)

Dzaga no z tym szambem to masakra. U nas niby kanalizacja, ale nie wszyscy sąsiedzi sa podlaczeni i tez czasem wali jak cholera... Chociaz u nas np duzo ludzi pali jakimiś swinstwami zima i z komina leci wstretny dym:/ w tedy dopiero śmierdzi i powietrze jest zanieczyszczone:/ no ale nikt na nikogo nie zgłosi bo to małe osiedle i zaraz wiedza kto zgłaszał i tak np jeden z sąsiadów w ramach zemsty otrul nam psa, drugi polal drzewka jakimś swinstwem bo od jego strony były zniszczone, więc nie warto sie czasem odzywać...
MC mmm zjadlabym coś z maca mimo ze to takie nie zdrowe żarcie;)

Co do śmieci to jedna wielka porażka... Umyj słoik, zerwij nalepke i co jeszcze? Może bede musiała oddzielić kupki od pieluch? Beznadzieja... Dzis miał byc u nas wywóz śmieci segregowanych o nie segregowanych... Wszyscy wyciągnęli śmieci i przejechała śmieciara przez ulice i ich nie zabrała... No porażka jakaś... Aż szkoda gadać. Dali worki a żadnych obreczy do worków nic... Zreszta kurde ogród mam ładnie zrobiony i 150kibli na śmieci ma na nim stać:/ eh nie mówię ze segregacja śmieci jest zła ale powinni to jakoś inaczej rozwiązać...

Die podziwiam ze tyle madrobilas:) bo czasem trudno to ogarnąć wszystko;) co do boli podbrzusza to tak jak napisałas to wiazadla. W piątek mi o tym lekarka mówiła. Gorzej jakby pojawiły sie bolace skurcze to zaraz mam przejść na fenoterol (lekarka dumna ze mnie ze tak długo bez tego leku wytrzymuje bo ponoć kobiety w ciazy na moim etapie juz to biorą, mi narazie relanium pomaga i niech zostanie tak jak najdłużej:)) co do pessaru to narazie nic o tym nie mówiła bo rozwarcia nie ma, ale po prostu sie skraca więc na to najlepsze uczciwe lezenie;) narazie sie nie skrocila od ostatniego razu. Następna wizyta za 2,5tyg zobaczymy jak będzie to dalej wyglada ;)
Dobrze ze wkoncu z rodzinka sie dogadalas;) pierogi- pychota:) chętnie bym zjadla taka porcje ale od wrocka mam troche daleko ;) ale w Poznaniu tez duzo dobrych pierogarni;)
Haha z rezerwacji wagonu awansowalas do wagonu pierwszej klasy;) dobrze ze trafiłas na miłego człowieka bo niektórzy olaliby sprawę. No przygodę z pociągami miałas ale wszystko ładnie sie ułożyło;)
Ach poplywalabym sobie juz teraz gdziekolwiek gdzie czysto ważne zeby leżeć w wodzie sle w pobliżu nie mam czystego jeziora a basen w mojej mieścinie jest tragedia więc muszę sobie poczekać ;)
Ach ta Twoja córeczka:) basen po pierwsze zwiedzanie juz nie koniecznie:) ale ważne ze jakieś atrakcje ma zapewnione no i ze lubi zwiedzać:) napewno takiego meila czyta sie fajnie:) i dobrze ze ona o Tobie myśli bo sa dzieci które jadą na wycieczkę i maja w nosie rodziców;)

Sony mi teściowa kupuje wózek. Chciała od początku więc ja nie protestuje bo 3000zl zaoszczędzi sie jednak a wydatki caly czas bedą.

Antiope co do temperatury rękę możemy sobie podać ;) ja tez ciepło lubna i dla mnie upały mogłyby byc cały czas. Moj S w takie upały umiera i nie może zrozumieć ze dla mnie to raj;)

Cynamonka witaj po długiej nie obecności:) super ze u was wszystko wporzadku:) widzę ze równo przybralysmy na wadze;) ja ostatnio próbowałam wbić sie w jakaś sukienkę sprzed ciazy, niby takie luźne o wgl ale sa za małe i wyglądam w nich jak wieloryb. W długie suknie sie mieszcze ale tez wyglądam jak wieloryb:/

Osa super ze u małego lepiej:) oby jak najszybciej wyszedł ze szpitala. Eh no sa szpitale i szpitale... U nas w Śremie szpital ciagle był w likwidacji, wykupiła go prywatna osoba i jedyny dział jaki wyremontowano to ortopedia. A tak to pożal sie Boże cała reszta:/

Pannacota fajnie ze wyjazd sie wydłużył i odpoczelas sobie:) jednak odpoczynek w domu to nie to samo co wyjazd gdzieś dalej i odpoczynek w innym miejscu:) aż zazdroszczę!!

Rajani ach ten Twój chłop... Szkoda słów na jego zachowanie bo ja mam ochotę pójść do niego nakopac do dupy i powiedzieć conieco. Bo przegina... Stałoby sie coś i co w tedy? Skoro z nim zero kontaktu... Dobrze ze możesz iść do rodziców i odpocząć u min psychicznie... Przyda Ci sie to kochana:* a ogólnie zgadzam sie z dziewczynami... Ja wgl nie lubię alkoholu ani pijanych ludzi... A juz dawno bym w dupę kopnela bo taka jestem... Jak S odpierdzielal numery to zostawiłam go miesiąc przed ślubem... Niby przemyślał i sie zmienil ale teraz tez mu odbija... Jednak daleko mu do A... Wspolczuje Tobie tylko niepotrzebnych stresow...

Karoola w takim razie miło spędzaj czas z dzieciaczkiem:) dotlenisz sie na świeżym powietrzu;) dobrze ze mały potrafi zając sie sam sobą:)

Kamcia tylko sie nie przemeczaj kochana przy tym remoncie!! Ja miałam malinowke schowana ale jak ja dostałam od mamy to juz byłam w ciazy więc nie wypilam nic a oczywiście zniknęła w tempie ekspresowym:/

No to nadrobilam;) ja teraz bede prac ciuszki... Tzn zlece to mamie, ale zdecydowałam ze pracować nie bede. Pralka nasza nie gniecie, ładnie sie pozwija i tyle... A dodatkowo prasowac zeby pozbyć sie bakterii czy czegoś to nie dla mnie...

Zabieram sie za wrzucamie fotek wczorajszych zakupów;)

Witam i ja. Dziś ledwo wróciłam po odprowadzeniu Oliwii do pzredszkola. Już powiedziałam mężowi jak wrócił z Łodzi, ze jak go nie ma to Oliwia będzie zostawała w domu, a tak to on ją zawozi, bo dziś to mi nie było do śmiechu.
Ranek spędziłam na pogaduchach z Perle, aż mi telefon odmówił posłuszeństwa, a raczej bateria. Także przedpołudnie bardzo udane. Dziękuje za pomoc w odnalezieniu przytulaka :-).
Teraz mykam ogarnąć moje metry i z Oliwią się umówilam w parku :-).
MIŁEGO DNIA

Bosmanka
na pewno już po ukuciu, ale wiem, ze panie w LUXMed robią to bezboleśnie :-)

Rajani bardzo mi przykro, że cię A tak traktuje.
Ja wiem co bym zrobiła na twoim miejscu, ale trzymam kciuki byś odnalazła swoją drogę.

Joanna_84 u mnie tez gorąco i duszno ledwo do domu doszłam z przedszkola, ale i tak wolę to niż deszcz.

Karoola to dobrze, że dwulatek jest grzeczny, bo to różnie bywa z maluchami i miło że pomogłaś kuzynce.

Kamcia2810 Uważaj przy remoncie. Ja mojemu tylko troszkę pomogłam na początku. Teraz obniża sufit i tu już niestety nie pomogę w ogolę, ale przy remoncie pokoju dla synka będę również pomagała :-) oczywiście w miarę możliwości.

Perle dziękuje za rozmowę o wszystkim i niczym jak zawsze. Do usłyszenia kolejnym razem :-).

Kamea dlatego cały czas ja podkreślam, ze ja nie kupuję, ale nie wiem czy się nie przydadzą.

Dzaga bardzo mi przykro. Nie wiem jak szef mógł zapomnieć o L4

U mnie upalow ciag dalszy. Poki co odpukac dobrze sie czuje. Balam sie ze bedzie gorzej. Choc w sumie moze to przez to ze jestem juz na zwolnieniu.

Rajani dziewczyny napisaly juz to co i ja mysle. Przeczytaj takze co napisala Carla o swoim ojcu i Die o swoim ex. Bo mysle ze zyjesz w takim toksycznym zwiazku. Tak czy siak trzymam kciuki za ciebie i Adasia.

Kamcia uwazaj przy tym remoncie.

Smieci. Tu segreguje od kiedy przyjechalam. Tez mi troche zajelo zanim doszlam co i gdzie. A wyglada to tak ze kupuje sie worki, ktore sa jednoczesnie oplata za wywoz smieci. Nie sa tanie, ale placisz faktycznie za swoje smieci. I tak mamy zielone na plastik, niebieskie na tzw PMD (butelki plastikowe, opakowania po dezodorantach, puszki itp), szare lub brazowe w zaleznosci od gminy to worki na resztki, ktorych sie nie segreguje. Dodatkowo sa zielone kosze (raz w roku kupuje sie naklejke w gminie, ze oplacono) na odpadki kuchenne, obierki, resztki organiczne, trawa z kosiarki. Kartony i papier, szklo tez osobno, bezplatnie. Mozna to wywiezdz samemu do parku kontenerowego, a mozna wystawic przed dom w dniu, w ktorym odbieraja. Puszki i sloiki tez trzeba przynajmniej wyplukac. Caly kalendarz dostarczaja raz w roku do domu, rozpiska co i jak jest rowniez dostepna na stronie gminy. Kazda gmina lub grupa gmin maja tez swoj park kontenerowy. Moze i to troche skomplikowane, ale jak sie juz wdrozy to bulka z maslem.

Hej Dziewczyny,

dzisiaj będzie lakonicznie, bo znowu walczę z migreną. Zrobiłam sobie kompres i natarłam skronie i kark Amolem, nie chcę brać żadnych paracetamoli.
Rajani, jestem zbulwersowana zachowaniem Twojego faceta. Znając obecny swój charakter (który zresztą umocniłam po innych związkach - poznałam się na facetach), wyprowadziłabym się i milczała, miałabym przynajmniej spokój dla dziecka i byłby do czas na obustronne przemyślenia, bo jak miałoby tak wyglądać resztę życia, to naprawdę głęboko bym się zastanowiła, czy warto ciągnąć ten wózek.

delucha 2 godziny 57 minut i 20 sekund na słuchawce:P takie rzeczy tylko z TOBĄ:p

Mam dziś strasznego lenia...wybieram się do lilda...ale cos mi nie idzie to wybieranie ;/ lezymy sobie z PIPKĄ I SIE LENIUJEMY- ONA SPI A JA LENIUJE:p

tymczasem znalazłam sobie- a raczej GROCHOWI pizamke:D groch..jpg

Załączniki

• groch..jpg
    groch..jpg
    15,4 KB · Wyświetleń: 65
A ja jade teraz do galeri pochodze ile moge a potem skocze do banku wplacic pieniazki bo tato zalatwil mi dzis pozyczke.
Wskoczylam na wage i zaczelo sie... 3 kg do przodu. Waze 72 prawie.

antiope tak można juz iść teraz, i chyba z tego co wiem to trzeba przed porodem iść bo inaczej w szpitalu bedziesz musiała podać swoje nazwisko i zmieniać potem. Muszą byc oboje rodziców z dowodami i książeczka ciazy.

Die pizamka rewelacja:)

reklama
Sony tak masz rację :) ale ja pracuję w firmie gdzie jest zatrudnione poniżej 20 osób i to już inaczej funkcjonuje... ZUS w takim przypadku rozlicza się tylko i wyłącznie ze mną .... niestety ;/

My wróciłysmy od kolezanki... dzieciaki sie wyszalaly....

Odnalazło sie moje L4 w biurze rachunkowym, a nawet jesli szef nie zawiozł wczesniej to i tak sie nie przyzna do tego. eh

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry