reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2013:)

co do kąpania w jeziorka tak juz dziewczyny napisały cipki tez nie zamocze ...

Dżaga pewnie juz jestes po a o snach nie myśl ...

madziarena kurcze szkoda ze tak daleko bo bym ci pomogła i sama kompoty porobiła...

die ... jak wiesz ze sanepid nie powiedział temu kąpielisku nieee

takhsis ja tak jak ty dopiero przed 19 wyszlam na chwile ... idzcie troche korzystać z cienia .... a co do oczka to ci wspólczuje

natalie ... lez leż dziewczyno .... a górki to pwenie dziewczynki...

deli będzie wielki plusk ... hihihih mała będzie plywac ...

witam pozostałe dziewczynki

sony wszystkie chce umyc a umyałam tylko jedno wczoraj mam 2 tyg umyje z nowu jutro jedno

a zaraz zmykam do doktorka

reklama
już po wizycie :) jednak autem w obie strony szybciutko i napewno lepiej niż w busie ... u mnie na termometrze w cieniu 27,8 !!
gotuje fasolke głodna jestem strasznie .... troche opadnie zar to wyjde na ogrodek..
a ok 13 maja przyjechac naprawiac po raz kolejny i ostatni narożnik ... jak dalej bedzie zle chce zwrotu kasy o_O

Sony nie jestem pewna ale możliwe że moje zęby :/
Takhisis współczuje problemów z tym okiem :/
Natalie pewnie od zastrzyków w brzuch będziesz mieć w końcu ogromnego siniaka ;/

najchętniej bym poszła teraz spac :)

koreczek 3 mam kciuki za wizyte &&&&&&& !! mnie tez wydaję się że to dziewczynki ale napisałam smsa do lekarki żeby się upewnić i zobaczyc co ona o tym myśli. Bo jeśli to skurcze to trzeba zadziałać bo te wszystkie drinki do picia zeby lepiej białko przyswoić i zastrzyki będą do niczego. A Masrysia musi gonić Antosie.

deli biedna mała :( mam nadzieję że gorączka już jej zeszła. Polezę za Ciebie oczyywiście!

a ja wczoraj byłam dzień do tyłu i zamiast środy miałam wtorek :D

witam sie szybko i zaraz zmykam zdjac ta paskude, odebrac wyniki i na 16 do gina.
co do kompieli to ja nie ryzykuje, ani basenu ani innych zbiornikow wodnych. pewnie dlatego, ze mnie w ciazy podrazniaja nawet wkladki higieniczne takie, ktorych uzywam zawsze:szok:, wiec mysle, ze nie ma co ryzykowac:tak:
sony sukienka niebieska z pepco, a kawowa z top secret, jest przeceniona na 59,99, ale ja mialam jakies punkty na karcie klienta i cena spadla do 9.99:-)
ja zmykam sie szykowac, po powrocie napisze co u mnie:-)

ojeju wyszłam z domu po 9 na zakupy żeby jeszcze zdążyć przed upałem...i dopiero co się doczłapałam...masakra... oczywiście nie kupiłam nic na obiad no bo co można jesc w taki upal?? nastawialm się na fasolke szparagowa ale nie było :(
zjdalam wlasnie 2 pączki i wypilam kubas mleka zimnego...odsapnę i powiesze pranie...u nas skwar z nieba i się wszystkie możecie schować z waszymi temperaturami bo u mnie w cieniu 37 stopni już....maaaaaaaaaaaaasakra;/

takhisis- o kurne ;/ no to niefajnie ..fatycznie ty to masz w tej ciąży :( biedna moja - tule

nat - slonce dbaj o was- ja mysle z ete gulki to marysia i antosia- skurcz ma inna "konsystencje" i inaczej go odczuwa się to dosyć specyficzne uczucie napinania się ciala i nie sustepuje pdo wlywem dotyku i twardnieje cala macica można objecha dlonia jej ranty i wyczuć dokładny duz ksztal na caly brzuch.

deli może olwica tej temp dostala od goraca...ale teraz niech dupeczke swoja sliczna moczyw baseniku :) co do wody mamy identyczne podjescie..zresztą nie tlyko co do wody:p ciesz się ze wraca w ciebie enregia...teraz już bedize tylko lepiej i tego się trzymamy tak?? :*
bodziaki doszly i tatko mowil ze bardzo aldne kazlam wypakować te dla ciebie żeby mi ich tutaj nie zwiozl- i za tydzień wsadze w paczuszke i wysle do ciebie caly komplet twoich- znaczy się synkowych ubranek:p przedwczoraj jeszcze bylam w tk maxx ale niestety na razie nie ma otulaczy...ale będą ja trzymam reke na pulsie!

sony- ponoc niby to jakos pieczneie prztwory i inne takie powiazane jest z fazami księżyca amy teraz jak księżyc w pełni i ja mysle z eto dlatego się zdazaja wtopy:p ale co tam:D mój maz udawla ze mu zakalc smakuje wiec wywaliłam bo by zjadł takie ciasto a potem umieral:p ale ona tak zawsze jak mi cos nie wyjdzie to i tak je i chwlai jakby to był kawior królewski:p

u nas niby dziś w nocy zapowiadają potężne burze zgradobiciem i silnym wiatrem..no łi łil si ... apoki co piekrnik...:( nie lubie no :(

witajcie Dziewczyny w kolejny gorący dzień

u nad nad ranem też burza przeszła a dziś niestety znów ukrop...

mam trochę pracy więc pragnę Wam tylko przekazać informacje że po połówkowym wszystko ok, zrobiliśmy też echo serca i wszystkie parametry w normie wiec jesteśmy z Ł bardzo zadowoleni:-)

druga wiadomość że młode postanowiło (choć niezbyt chętnie) ujawnić swą płeć... i będzie Zosia :-)

aniula- ja też przyzwyczajona do rozłąki. W poniedziałek rano się żegnamy żeby w piątek się witać i tak co tydzień:-(
nnatalie- polecam czytnik ebooków. Ja ostatnio zakupiłam Kindla i jestem mega zadowolona chociaż upierałam się na początku że nie będę z niego korzystać :-)

Co do kąpieli- ja tylko na początku ciąży (do 12tc) zrezygnowałam z basen a z początkiem 2 trymestru wróciłam na basen. Mam siedzący tryb pracy i basen świetnie mi robi na kręgosłup wiec nie chciałam rezygnować, za to wczoraj byliśmy z psem nad jeziorem i nie odważyłam się wejść... jakoś "stojąca" woda w jeziorze mnie nie przekonuje... za to w morzu bym się zamoczyła :-)
Pewnie dziś po pracy znów nie będzie czasu żeby zajrzeć więc życzę Wam miłego dnia... a jutro znów będę nadrabiać :-)

die_perle dzięki za linka do artykułu.

Takhisis współczuję z tym okiem. Bidulko faktycznie Tobie zawsze coś…

nnatalie też mi się ze dwa razy taka górka pojawiła na brzuchu, a jak dotknęłam to zniknęła i też się zastanawiałam, czy to skurcze, czy mały. To mogą być skurcze Braxtona Hicksa, bo one ponoć są normalne już od 20 tygodnia i trwają właśnie bardzo krótko. To jest co innego niż to spinanie się brzucha, które miałam wcześniej i które trzymało nawet kilka godzin.

koreczek, osa powodzenia na wizycie

karoola super, że po połówkowym ok. Gratuluję córeczki. :-)

Karola gratuluję córeczki.

Mnie się właśnie przypomniało, że kawę mrożoną można samemu zrobić i czym prędzej to zrobiłam z lodami. Mówię wam jaki odlot, głowa mnie boli, ale jak wypiłam zimną kawkę na mleku z lodami to aż mi czerepem potrząsało. Mniammmmm.

Perle to nie od upału. Teraz mała siedzi w basenie i moczy dupcię, a ja chłodzę się na kanapie. Obiad nie wiem kiedy zrobię, bo mi się nie chce, a miałam być fasolka i się od wczoraj moczy.

Sony no niestety w nocy nie dość, ze duszno to jeszcze temperaturka. Teraz już lepiej, ale kaszelek czasami ma.

Joanna super sprawa dla dzieciaka jak masz gdzie postawić to kupuj. Baseniki dośc tanie, a dziecko zadowolone.

Natalii dziękuje :-) juz też leżę i odpoczywam.

Koreczek dużego plusk nie będzie, bo panienka wie, ze nie wolno

Ostatnia edycja:
reklama
Die ja mam 31 w cieniu :)
Deli jakbym była u rodziców w domku to zaraz bym do sklepu po basen dla dzieci jechała i bym się do niego uwaliła jak wieloryb. A co..... Gdyby nie to, że mój boroczek M to już dawno bym u nich cały tydzień siedziała, bo to tylko ( ale jaja Zumi mi autostardą A4 wyznacza 44 min jazdy i 55 km) a normalnie jest 27 km i 35 min zwykłą drogą.

Ostatnia edycja:
Do góry