reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

reklama
Ja smoczek biorę a raczej będę brała ( lub mąż dowiezie) bo jeszcze nie wyparzony... lepiej oduczyć dziecka smoczka niż ssania palca...

Masakra Laseczki miałam ktg 2 godziny i nie mogłam zmienić pozycji brzuch i kręgosłup mi rozwalało, zresztą brzuch nadal boli:(
My te końcówki października tak sie cieszyłyśmy że inne rodzą że same zapomniałyśmy o oszczędzaniu bo u nas to jeszcze miesiąc...
Boje sie porodu, nie myślałam i nie bałam się go do dzisiaj, nigdy w życiu nie słyszałam takiego krzyku jak dzisiaj, fakt dziewczyne przywieźli i dziecko już jechało z porodówki po 20 minutach...

Powiedzcie mi jak to jest z tym ktg jak mnie bolało i myślałam że to skurcz to wychodziło mi 10 % a jak nic mnie nie bolało to było 30- 40 % to jak z tym jest?

Ja kupiłam w aptece Gemini Microlife NC 150 i jestem zadowolona. Mierzy temperaturę nawet wody ;) Spadł mi na kafelki z wysokości rąk i nic mu się nie stało ;)

Ruda ten wskaźnik to pokazuje napięcia macicy. Mi pielęgniarka tłumaczyła że to jak dziecko sie rozciąga to też pokazuje, a te porodowe to koło 100-120 jest. Mówię o tych mocnych porodowych.

Ostatnia edycja:
Garmelka jestem spakowana i spanikowana na maxa :-/

Ruda następnym razem powiedz położnej ze chcesz ktg leżąc na boku. Będzie ci wygodniej.
Jak już leżysz to musisz się przyzwyczaić do tych krzykow. Mnie w pierwszej ciąży jak leżałam na oddziale też przerażały. W tej ciąży nie robiły już na mnie wrażenia :-)

reklama
Ruda ja w zeszlym roku po skurczach na 120 % zostalam wypuszczona ze szpitala, bo szyjla byla nieprzygotowans. One wcale mnie nie bolaly i lekarz smial sie, zebym powiedziala jak urodze pod koldra. Wody odeszly dwa dni po tym zapisie.

Do góry