reklama

Październik 2014

Gratuluje dziwciaczkow i zazdroszcze.

Mamusiom, ktore czekaja zycze szybkich porodow. My wczoraj zaczelismt 38 tydz. I na wizycie waga malej 3000-3100 ale ujscie zamkniete.
9.10 ktg i zobaczymy. A 10 urodziny moje hihi

reklama
Syla, Dorota pisała wczoraj o skurczach co 5 minut, wiec chyba nam nie zagraża :-).

Z ginem widziałam sie w środę, a dziś czekam na telefon co i jak. Na SR mówili ze jak minie termin to na IP pojechać i oni takie przeterminowane już prowadzą, mówią co ile usg i ktg.

Madzia mogę cię pocieszyć ze jak widzisz ja, Kotulcia, Nika i Mizzah musieliśmy zostać dłużej. Także jak widać dość często się to zdarza. Głową do góry. Wypłacz się a potem pomysl że to wszystko dla dziecka :-) dasz radę!!

A nas wypuścili z delikatną żółtaczką. Była u nas położna i mówiła, że większość dzieci ma i sama powinna minąć. Troszkę mnie to stresuje. Wizytę u lekarza mamy za tydzień - ciekawe co ona powie.

UWAGA CIOTKI !!!
WIADOMOŚĆ OD AGNIECHY:

"Już jest, 4.100 54 dluga urodzona o 11:21 jest sliczna, buźka"

- gratuluje:) :) :) ale Grubcia!! Chyba najwieksza narazie co? :) jest co przytulić :) brawo

Mroczko - ogromne gratulacje. O trudach porodu na szczęście szybko się zapomina:tak:

rjoanka - słonicą to ja już jestem, tylko nie złotą:-D

Mizzah - spokojnie, wszystko jest do ogarnięcia:tak:

- Ty się musisz "wyłączyć" chociaż na kilka godzin dziennie. M powinien przewijać, podawać Ci dziecko do piersi, odbijać i obserwować czy nie ulewa. Ty w tym czasie odpoczywaj. M da sobie radę, tylko musisz mu na to pozwolić;-).

- Ulewanie to nie choroba, a zakrztuszenia zdarzają się baaardzo rzadko. Mój ulewał bo po prostu dużo jadł, ale to przejściowe. Jak zaczyna się Mała wiercić przy karmieniu to ją odstaw, niech M odbije i wtedy można karmić dalej i po jedzeniu znowu odbić. Jak nie idzie odbijanie w pionie na ramieniu, to niech M położy ją sobie na kolanach brzuszkiem do dołu, czasem tak łatwiej "idzie".
- Nie za bardzo rozumiem dlaczego chcesz przejść na mm? jeśli dlatego, że jesteś zmęczona patrz punkt 1. Jeśli myślisz że masz mało pokarmu to wystarczy sprawdzić co tydzień czy dziecko przybiera na wadze.
Przede wszystkim odpocznij, to rozwiąże większość problemów:tak:. A, no i dużo pij.

ania - cieszymy się razem z Tobą, buziaki dla Jasia:tak:

marrika - mój robił jedną kupę na 4-5 dni i na cycu to też jest norma. Chociaż przyznaję to nieco stresujące, zwłaszcza jak ta kupa już szła i zazwyczaj z trudem:baffled:.

cyntia - może spróbuj upuścić trochę z cyca pod ciepłym prysznicem. Ja przy nawale przed karmieniem przykładałam przeprasowaną żelazkiem tetrę, a po karmieniu liście kapusty z lodówki i to w sumie wystarczyło. Podczas karmienia delikatnie masowałam sobie zgrubienia w stronę sutka i karmiłam na zmianę normalnie i spod pachy, a nocą na leżąco.

Madzia - Wiele dzieci ma żółtaczkę, to szybko mija. Będzie dobrze:tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry