• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Październik 2014

Justinka ja Filipa od poczatku przyzwyczajalam do zasypiania i spania przy wlaczanym radiu albo tv i bardzo czesto sam zasypia leząc spokojnie w lozeczku, jednak czasami zdarza sie ze jest zmeczony i placze bo sam nie potrafi usnąć, wtedy kolysze go w ramionach na lezaco i wlaczam na youtube szum suszarki do wlosow, wtedy sie uspokaja (czasami od razu, czasami wymaga to dluzszej chwili) odkladam do lozeczka, jeszcze troche szumi, w miedzy czasie wlaczam radio lub tv (niezbyt glosno) i albo zasypia od razu albo powtarzam te czynnosci do skutku.

reklama
cyntia - to faktycznie jaja, myślałam, że takie rzeczy się nie zdarzają:-D

czarna - tak, u nas też to tak wyglądało przy Szymku:-D, ściągałam pieluchę a on jeszcze dorabiał mega ilości:szok: podkładałam tylko kolejne chusteczki, żeby miał na co robić. Zazwyczaj przechodziliśmy na pieluszki rozmiar większe jak już po prostu jego kupy nie mieściły się w aktualnym rozmiarze:-D.

justinka - w nocy to nie wiem jak junior usypia, bo ja usypiam przed nim:-D, a w dzień to mniej więcej takie sposoby jak u Czarnej. Dodatkowo jak mi się wybudzi, a jeszcze nie pora karmienia, to kładę go na brzuchu i jeszcze tak trochę dosypia:tak:

Siema Ciotki !!! :)

Na wstępnie wyrażę swoje wielkie oburzenie, żeby nie nazwać tego wku*wem na to aplikacje w telefonie!!! RENiSUS mi tez ucina posty/ juz odinstalowałam aplikacje, zainstalowałam jeszcze raz i dalej to samo... Także dziewczyny często nie wiem co piszecie... :/ trzeba ten szajs gdzies zgłosić!!!
Agniecha - dziekuje - u nas jakby lepiej - tzn na tyle sie poznaliśmy wszyscy ze wiemy skąd te spazmy u Izuni - otóż ona wogole nie potrafi puszczać bąków :( i do tego zaparcia... Co drugi dzien stosujemy czopek glicerynowy dla dzieci i jakoś to leci... A co u Was? Jak dzieciaki?
Justinka- to dla mnie temat nr jeden!! Jak to zrobić a przede wszystkim co żeby dziecko szybciej usypiało? Najgorzej jest w nocy/ muszę nosic, bujać , tańczyć, śpiewać i skakać z dzieckiem na piłce żeby łaskawie zasnęła... Zwykle trwa to od 30minut do godziny!!! Jak do tego dołącze karmienie to mam conajmniej 2 h wyjęte z życia:( moja to jest jeszcze taka cwana ze niby juz spi, steka sobie jak jej dobrze na tych rękach, buzia w karpik wiec ja sie skradam żeby ja cichutko polozyc do jej wyrka a tu nagle zonk - zaczyna wydawać te swoje wysokie dźwięki które nawet ściany w moim mieszkaniu nie wytrzymują... Czekam na jakaś złota rade !!!! Plis
Pscółka- apropo spania przy cycu to dzisiaj teściowa mi opowiadała jak mój maz sie jej sturlał pod kanape i jak sie ocknęła to latała az po klatce schodowej bo myślała ze go ktos ukradł :) :) ale ona nie miała pewnie takiej kozackiej poduchy ;)
Mroczko- najlepiej jak twój maz z
Nia porozmawia... Mój na szczescie jest bardzo za mna/ jego rodzina ciagle truła dupe jak byłam w ciazy jak karmienie cycem jest ważne ( nie powiem on ma tez zryty beret pod tym względem) ale wyszło tak ze nie karmie i on mnie wspiera a jego rodzinka ma zakaz wspominania nawet dlaczego tak jest - nie ma tematu- i to mi sie podoba:)
Mizah- jak tam podprawa jest?
Wawka - juz jakis czas temu miałam pisać co z Tobą... Ja przez pierwsze dwa tygodnie po porodzie nie umiałam sie wogole odnaleźć i na nic nie miałam czasu...
Czarna- jest taka książka "kupa, kupa, kupa" ostatnio mi szwagierka pożyczyła ;) normalnie Ksawery jest jak bohaterka tej książki :)
Cyntia - co do pobierania moczu przez woreczek to mi lekarz zabronił bo mówił ze zwykle wychodzi z bakteria i ja łapałam na żywca do pudełka :) nie było tak zle . Ps. Moze policjant buchnął ten rower a ze nie opchnal w lombardzie to wam oddał i jeszcze wyszedł na bohatera ? :)

O widzisz Garmelka, jak Ty piszesz z aplikacji to jest caly post a jak ktos pisze z kompa to ucina.

Pscolka tylko raz posmarowalam, kurcze nawet nie pomyslalam ze hydrokortizon jest ze sterydami.

Judy masz racje, to Twoje dziecko i rob co Ci serce podpowie. Ile dni ma Twoja niunia, nie moge sie doliczyc:)

garmelka, tylko uważaj, żebyś z tymi czopkami nie przedobrzyla. Takie rzeczy powinno stosować się doraźnie, malutka musi się nauczyć samą robić kupki.

Moja na szczęście w nocy zasypia, w dzień ręce i ręce, jeszcze nie nauczyłam jej zasypiac. Żeby postępować jak przy starszej czyli kierować się radami z Języka niemowląt musiałabym chyba zakneblowac starszą. No i niestety po kąpieli nie zasypia sama, starsza na tym etapie już padala bez żadnego usypiania. Także póki co noszenie na pionowo lub cyc.

Dostałam dziś wreszcie zdj z sesji Ingi, bardzo mi się podobają efekty ;-)

W przeciągu 3 tyg mam 3 wizyty lekarskie dziewczynami - u ortodonty z M, neonatologa z I i ortopede z obiema. Nie wiem jak to ogarnąć. Do ortopedy mąż może wezmie sobie wolne, bo tam będzie najtrudniej i najdłużej, a do pozostałych lekarzy muszę jechac sama z obiema i szczerze mówiąc nie wiem jak to ogarnąć. Ostatnio u neonatologa w czasie kiedy rozbierałam małą starszą dobrala się do szafy z kartoteka, ale był z nami mąż i z nią wyszedł. Później jak usłyszała płacz siostry to się zaczęła drzec jeszcze głośniej na korytarzu.

reklama
Babina - moje 7 tygodniowe dziecię wypija 120 ml. Ona uwielbia mleko♡ wiec pewnie i wiecej by wtryniła. Zrzyģałaby się ale zjadla.

Garmelka - no dziś już lepiej! Dajemy diclofor i infacol i gazów zdecydowanie mniej. Nawet już 2 kupy były. A jak u Ciebie? Widzę że brzuszkowych problemów cd. Podajesz jej cos?? A moze jej to mleko nie służy. Juz sama nie wiem

A co ile karmicie mm??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry