reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październik 2014

Dziewczyny powiedzcie czy ja czasem nie glodza swojego dziecka? Przez ta alergie zaczela jesc niechetnie, krotko. W szpitalu wazylam ja przed i po jedzeniu. Najwiecej zjadla 100 ml i to tylko raz! Przewaznie bylo 70-80 a nawet 50. W domu zaczelan odciagac i na noc dawac z butli. Zjada okolo 100, czasem wiecej czasem mniej. W dzien jak nie chce cyca a widze, ze ewidentnie glodna tez daje z butelki. Przez tydzien przybrala 200 g takze ok. No ale dzis np od rana byla tylko 2 razy na cycu z wielkim trudem i jadla krociutko, bo zaraz zasypiala. Rano zjadla po cycu jakies 50 ml z butli. No i nie wiem czy meczyc ja tym cycem czy dawac butle. Cyca chetnie je tylko w nocy, w dzien musze z nia walczyc. Bardzo szkoda mi kp, bo lubie to tylko moja Zocha przestala lubic :-( myslicie, ze jest glodna a mimo to nie chce jesc? Mozliwe to?

Monia miałam/mam tak samo. Martwię się o przybieranie Młodej. Lusia przez pierwsze 3 tygodnie pięknie przybierala, potem okazało się, że w ciągu kolejnych 3 tygodni waga wzrosła tylko o 200g. Od tego momentu zaczęło się dokarmianie Małej...i nie wiem czy to przez to czy jakiś inny czynnik zadziałał, ale Łucja nie chce już piersi. :( Tak jak Ty bardzo lubiłam ją karmić, a teraz ona się tylko szarpie, wije i płacze. Ja muszę pogadać z naszą pediatrą i chyba poproszę o jakieś rady na wygaszenie laktacji, bo dłużej tak obie nie pociągniemy. Za 1,5 tygodnia mamy kolejną wizytę ze szczepieniem i jak pomyślę, że znowu będzie ważenie t mi słabo. Boję się, że ona przez to ulewanie nie przybiera...Dostaje 5 do 6 razy dziennie po 150ml mleka i próbuje najpierw choć na troszkę jeszcze do piersi przystawiać, ale średnio nam to wychodzi.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny ale będzie teraz wysyp nowych mamusiek każda chce dołączyć do ukrytego wątku bo mimo że się nie udzielamy to czytamy namiętnie ;) ja już kiedyś u Was pisałam ale z czutaniem jestem od początku.
Mój Miłosz przyszedł na świat 9.10.2014 sn. Karmimy się mm pi drugim mc.

Jeśli chodzi o hemoroidy to polecam maść posterisan mi pomogła ;)
Mój Miłosz również miał szorstkie policzki zaczelam smarować kremem nivea na każdą pogodę i przeszło.
Renisus doskonale Cię rozumie ze strachem o ciążę ja czekałam na mojego synka 7 długich lat. Gdyby nie in vitro nigdy bym go nie miała. Jak dowiedziałam się że się udało tak do dnia porodu drzalam o ta ciążę a teraz o niego ;)

Moja od poczatku karmiona mieszanie. Je i z butli i z piersi. Z butli szybko i sprawnie. Z cyca lubi jesc ale idzie jej powoli i czesto usypia przez to nie dojada. Po cycu czasem daje jej butle. Moze wasze maluszki wolą butle bo im łatwiej leci. Od poczatku używam lovi aktywne ssanie i mała nie ma teraz problemu ani z butlą ani cycem.
Gosiak dawno cię nie było a maluchy cudne ;)

oj ale nam forumowiczek przybyło. Witam na forum.

Cyntia ja daje 5 kropli bio gai. Wcześniej dawałam 5 kropli dicoloru.

Mroczko zdrówka dla Kasi życzę. Teraz to wszyscy na około chorują.

Renisus ale masz teściową :szok: Ale ma ona jedną pozytywną cechę - mieszka daleko. Moja niestety ma do nas 2 godziny jazdy pociągiem i lubi nam niedzielne naloty robić.

Judy mamuśki nie zazdroszczę. Moja mamuśka jest ok, ale za to teściowie irytujący. Ciekawe czy jest ktoś kto ma i rodziców i teściów ok. Chyba jest to niemożliwe.

Magda u nas było podobnie, Mała przestała robić kupki i pojawiły się cuchnące bączki. Byłam u pediatry i gastrologa, badania kupy porobione i nic. No i zaczęłam co drugi dzień inicjować kupki małej i wszystko przeszło. Kupka zalegała w jelitach i fermentowała. Dlatego więcej bączków i do tego cuchnące. No i kupa też kleista jak budyń o normalnym zapachu tylko te bączki śmierdzące. Tylko, że ja karmię kp i mam doświadczenie z zastojem kupek bo moja starsza córka miała identyczne problemy.

Aha. Moja córa chodziła spać o 2 w nocy, teraz o 22 więc jest gigantyczna poprawa :tak:

Ostatnia edycja:
Moja od poczatku karmiona mieszanie. Je i z butli i z piersi. Z butli szybko i sprawnie. Z cyca lubi jesc ale idzie jej powoli i czesto usypia przez to nie dojada. Po cycu czasem daje jej butle. Moze wasze maluszki wolą butle bo im łatwiej leci. Od poczatku używam lovi aktywne ssanie i mała nie ma teraz problemu ani z butlą ani cycem.
Gosiak dawno cię nie było a maluchy cudne ;)

Kto wie o co tym Maluchom chodzi...może rzeczywiście o to, że z butli łatwiej, ale nasza dopiero od jakichś dwóch tygodni wariuje wcześniej ładnie ssała pierś...My używamy tommee tippee anticolic :)

Magd a co do ropiejących oczek to córce też ropiało od urodzenia. Neonatolog ze szpitala kazała przy przemywaniu codziennym oczek solą fizjologiczną lekko pomasować wewnętrzny kącik oka. przemywałam od zewnątrz do wewnątrz i lekko masowałam kącik wewnętrzny. No i jeszcze ta pani doktor mi mówiła, ze może ropieć aż do trzeciego miesiąca życia.

Ja mam rodziców i teściową ok :) u mnie jedynie moja babcia trochę wariuje, ale ma to od zawsze to sie juz przyzwyczaiłam ;)
Teściowa natomiast dała małej na gwiazdke złota bransoletkę z imieniem i data urodzenia - piękne to, ale cieżko, zeby niemowlę cos takiego nosiło, chociaż teściowa bardzo chciała. Ale jak jej wytłumaczyłam, ze nie bardzo to spoko. Powiedziała, ze dobrze. Będę zakładać na wizyty teściowej i juz, niech sie cieszy.

Ja tez na początku mieszanie karmiłam, a teraz juz tylko kp - bardzo sie z tego cieszę. Ale tez mój mały Miś na szczęście woli cycusia - bo ciepło, bo mamusia przytuli - to ma po mnie ;) ale z butelki tez piła, bo przecież jedzeniu sie nie odmawia - to tez ma po mnie :D

Kurcze, kiepsko z tym wątiem ukrytym, bo widzę, ze sie cześć juz przeniosła...

Cyntia, idziemy na Foo Fighters w czerwcu - L. zakupił bilety, teraz tylko pozostaje nianie znaleźć.

Wawka,dzieki za odp. Ja nie umiem mu inicjowac tych kup... Masuje, uzywam windi i efekt byl moze 2 razy. A oczko przemywam kilka razy dziennie sola, ale musze zaczac masowac w takim razie.
Dzisiaj dalam Olkowi pol lyzeczki sliwek ze sloiczka po czym darl sie 20 min tak mu niesmakowalo.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry