Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

i latam siusiu nawet i czasem w nocy i uwierz że tęsknie za bezobjawową pierwszą ciąża i jak mam tylko lepszy dzień gdy mi nic nie dolega chodzę w skowronkach i wtedy myślę że jest ok :-)
;-)Maniek&Maniek Możesz sprecyzować o co dokładnie pytasz?Na NFZ są refundowane - w ramach ubezpieczenia, od prywatnego lekarza trzeba płacić - ale ja z moją kartą medyczną też mam badania z pakietu za darmo - wizyty także i to bez czekania na specjaliste
Ale diagnostyka sama w sobie dokładnie taka sama - ja robię w jednej przychodni badania te ze skierowania na NFZ i te z pakietu medycznego
![]()
pscółka i spółkaJa pierwsze wizyty tylko prywatnie chodziłam - np. musiałam mieć USG tydzień po tyg. czy wszystko ok ze względu na to poronienie pod koniec tamtego roku, albo jak plamienia miałam - dzwoniłam i za pół h już na wizytę szłam - ale oczywiście prywatnie
Teraz mam co miesiąc więc spokojnie mogę na kasę chorych się zapisać
Irytuje mnie to w tym kraju - płacimy składki a i tak głównie prywatnie do lekarzy chodzę. To samo z dzieckiem - w przychodni to oni są za karę a jedyny sensowny lekarz który zawsze młodemu pomaga jest oczywiście dostępny wyłącznie prywatnie... Ehh a skąd tu kasę brać na to wszystko...
Chociaż leczenie zębów na NFZ też kosztuje - za lepsze rzeczy trzeba dopłacać, np. białe wypełnienie zamiast czarnego. A za wyrywanie wspomnianego zęba musiałam zapłacić 200zł - mimo że to była wizyta na NFZ...
a ja mam objawy wyjątkowo w tej ciąży, ale pewnie wywołana duphastonem i luteiną.... a co do objawów ciągnie Was brzuszek w dól z rana?? MMnie zawsze to dopada rano i wiczorem, ale za to tak porządnie...:-)

Liz sennosc czeste siku to tez objawyto nie tylko wymioty
Ja dzis przegielam ze sniadaniem mdlilo mnie wiec musialam zjesc a co? Kanapka z kielbasa a popijalamkoktalem zimnym truskawkowymfacet gada ze zaraz bede obejmowac kibelek.. wczoraJ na kolacje jadlam lody ; D dzis czuje sie slaba mdli mnie i mdleje :/ dotego bol ledzwi sennosc straszna w 1 ciazy tylko szybko sie meczylam i od 9 do 14 tc wymioty a tu wszystko naraz...
u mnie to samo, masakra jakaś, co to będzie dalej