anecznik
Fanka BB :)
A ja bylam na wizycie wczoraj,jak zwykle mialam stracha przed wejsciem czy aby wszystko jest wporzadku. Wyszlam tak wsciekla ze nie pamietam kiedy bylam taka roztrzesiona. Lekarka zrobila mi zwykle badanie ginekologiczne i tyle. Zapytalam ja o usg to mi powiedziala ze nie trzeba,ze przy nastepnej wizycie. Pomijajac sam fakt ze jak dotychczas mialam tylko usg wewnetrzne. Myslalam ze teraz bede miala pierwsze usg normalnie a ta mnie odprawila z kwitkiem. Zapytalam o prenatalne to mi powiedziala ze nie widzi powodu zebym takowe miala,a wogole juz jest za pozno na prenatalne bo to 15 tydz.
Myslalam ze jak bede chodzic na nfz to bede miala chociaz za darmo ale widze ze to nie ma sensu, czlowiek zaplaci to chociaz sie czego dowie a tak to tylko cie odprawia
Zmień lekarza, ja też chodzę na NFZ i mam USG za każdym razem nawet żeby tylko sprawdzić czy serce bije. W sumie to po co Ci ta karta z przychodni?? wydaje mi się że nowemu lekarzowi wystarczy Twoja karta ciąży.
tak sie zastanawiam czy nie zaczac po woli prac ciuszkow dla malucha bo juz 4 reklamowy mi sie nazbieraly a jeszcze wyprasowac by sie przydalo wszystko
To nie za wcześnie?? jeszcze pół roku zostało. Co zrobisz później z tą falą energii w drugim trymestrze
Jakie witaminy łykacie w II trymestrze?![]()
Ja nic nie łykam poza kwasem foliowym. W pierwszej ciąży lekarz mi wręcz odradził bo to chemia i nie wiadomo jak z wchłanianiem. Najlepsze naturalne witaminki
Teraz łykam, tylko dlatego że mama mi kupiła jak jeść przez mdłości nie chciałam i dla świętego spokoju biorę (szkoda mi wyrzucić :-) )