reklama

Październik 2014

reklama
Dziewczyny potrzebuje pomocy. Dopadlo mnie zapalebie pecherza boli piecze i ciagle biegam do wc. Dzwonilam do swojej ginekoloszki i kazala mi kupic i brac furagin. Niby mozna po skonczeniu pierwszego trymestru ale sie boje. Maz sie na mnie wydarl ze lekarz kazal brac to nam brac a ja sie boje ze zaszkodze malenstwu. Dodam ze od wrzesnia nie moge poradzic sobie z pecherzem i ciaglymi zapaleniami. W styczniu bralam antybiotyk i do tej pory bylo ok. A codziennie biore zapobiegawczo prenatal uro care i kurcze musialo mnie to zapalenie zjowu zplapac;(...jutro ide na usg genetyczne to powiem lekarzowi jeszcze. Strasznie sie boje. Ostatnio kolezanka mi kowla ze ktos tam kial w viaza zapalenie pecherza i dziecko ma problemy z nerkami.

K_a_S - kup sobie sok z żurawiny i bardzo dużo pij z wodą żeby wypłukiwać, ja w poprzedniej ciąży miała zapalenie pęcherza i 1 raz brałam antybiotyk taka saszetka rozpuszczalna, córce nic nie jest

Zurawine biore codziennie w kapsupkah. Pije duze teraz mama nadzieje ze jutro bedzie lepiej. Bo jak tak dalej to sie wykoncze.
Wzielam furagine. Bede brqlam do jutra do wizyty u gina tak jak ki kazala a jak lekarz powie inaczej to sie zastosuje.

Wiem ze pewnie za bardzo schizuje ale nc nie poradze

No dzisiaj dostałam wypłate z pracy i się okazalo ze mi policzyli jakbym byla na chrobowym chyba nie wpisała mi pani z recepcji ze jestem w ciazy na zwolnieniu i sie zdenerwowalam eh... a ja tez nie sprawdzialam bo bylam w takim szoku ze nam sie wkoncu udalo ze nie docieralo do mnie co kto mowi a ona wypisala zwolnieni i zaniosla do podbicia Czy napisac jakies pismo ze jestem w ciazy i wyslac do pracy bo mi znowu za kolejne pol miesiaca policza mniej czy jak sie wkonczu dostaje 80% czy 100% ? :P

malinka_002 - dostaniesz wyrównanie za to L4, ale musisz udokumentować swój stan, zaświadczenie o ciąży (od kiedy jesteś) powinno wystarczyć
może też być tak ze był kod B ale się pomylili, ja bym najpierw zapytała czy był kod B

... no i pamiętaj ze L4 to 100% ale ze średniej z ostatnich 12 miesięcy - poprzedzających miesiąc w którym wystąpiła niezdolność do pracy (wiec jeśli w poprzednim roku zarabiałaś mniej to może stad ta różnica)

reklama
babina - u mnie jeszcze za wcześnie, ale za to rano jak pęcherz pełny po nocy to zaczyna być widoczna macica (taka kulka w lewym dolnym rogu ;-) - widać jak leżę

natomiast pierwsze ruchy w poprzedniej ciąży 15/16 tydzień takie jakby skurcze cos podobnego do drgania powieki jak magnezu brakuje

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry