Śliczne brzuszki dziewczyny, a to mój ale sprzed paru dni

Ja ubranka jeszcze jakieś dokupię, ale z głową jak co to zawsze mogę dokupić. Szukam jeszcze coś cieplejszego na zimę i buciki.
Domka ja też kupuję wszystko po trochu już teraz bo tak mi łatwiej. Paka duża pieluch 3-6kg, chusteczki, kosmetyki, krem na odparzenia itp. z rzeczy do pokoju maluszka mam na szczęście wszystko bo jak już pisałam obkupiłam się dużo wcześniej. Planowałam, ale też umowę z siostrą miałam oddała mi wszystko co jej przywiozłam i to jak nowe w kartonach i foli zapakowane. Co brakowało to ona mi dokupiła. No niestety ma dwie córki więc muszę tylko ubranka kupić.
Dziewczyny doświadczone mam pytanko, jak to jest bo siostra mi mówiła że w Centrum Matki Polki w Łodzi bo tam rodziłam obie dziewczynki mówią że jak się ma córę to lepszy puder do "klementynki" a jak chłopiec to dobra maść na odparzenia pieluszkowe bo chłopcom bardzo często "jajeczka" się parzą. Coś ktoś wie jak sobie z tym robić...
Jak dziewczynki były małe to szwagier kąpał się z nimi w majtkach i ta starsza zawsze się pytała dlaczego, kiedyś nie wytrzymała i mu je ściągnęła. Potem był krzyk: 'mamo, już wiem czemu tatuś jest w majtkach bo ma bąbla a my nie" i chodziły i wszystkich pytały czy ma bąbla w majtkach czy nie, bo jak ma to jest chłopiec

. Ale ubaw miałam jak słyszałam: "mas bąbla, to chłopak jesteś, nie to dziecynka".
Idę na spacer mały bo coś mi kiepsko, jakieś lody może!!!