reklama

Październik 2014

O kurczę An_ka już urodziła? Wogole ostatnio myślałam o niej bo ostatnie wpisy u nas robiła na samym początku jak leżała w szpitalu bo coś nie tak było z pęcherzykami z tego co pamiętam. Mam nadzieje że z dziewczynkami będzie wszystko dobrze.

Mona ja też na cc się nastawiam. Już powiedziałam doktorkowi że sn nie wchodzi w grę. Mam taka sama historię z pierwszym porodem jak ty, nie zamierzam ryzykować znowu.

reklama
MonaG a ja odwrotnie - chcę SN, w pierwszej ciąży też zaczęłam rodzić SN i zrobili mi CC bo przy skurczach małej spadało tętno i bali się niedotlenienia. Nei chciałabym tego powtórzyć....Natomiast rozwarcie miałam fest - w ciągu niecałych 2 godzin osiągnęłam pełne więc godzinowo się nie nacierpiałam;-) Teraz chciałabym spróbować SN - sama nie umiem tego wytłumaczyć ale po prostu bym chciała. problem tylko polega na tym że mam sporą wadę wzroku a moja druga mała jest jeszcze główką do góry...

Dziewczyny ja też mam cellulitis na udach i to dramatyczny - przed ciążą go zlikwidowałam bo duuużo ćwiczyłam i w ogóle miałam już piękne mięśnie. A tu w ciągu paru miesięcy - dramat. Masuję się takimi wypustkami ale boję sie stosować jakiś preparatów antycellutitowych więc używam tylko kremów dla ciężarnych.

Jesli chodzi o depilację polecam laser. Boli, ale naprawdę warto. Ja miałam 2 razy depilację pach i mam spokój bo golę to co wyrośnie (a to tylko jakieś resztki i bardzo słabiutkie) raz na miesiąc i raz byłam na depilacji bikini (razem z "rowkiem") i nie poszłam na więcej bo zaszłam w ciążę a już widzę efekt. Włosy są rzadsze i słabsze - jak przestanę karmić to na pewno się jeszcze wybiorę:)

Tak mnie wywaliło przez ostatnie dni ze wyglądam jakbym już miała rodzic. Co to będzie przy końcówce, jakos sobie tego nie mogę wyobrazić

Załączniki

• 1402123034793.jpg
    1402123034793.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 60
A to mój brzuch 2 dni temu.
Sorry za burdel i brudne lustro ale byłam w trakcie sprzatania.

Ja narazie stopuje z ubrankami bo troche kupiła,troche mam od szwagierki.Duzo mi nie trzeba,jakies spodenki,pajacyki ale po pare szt i to juzz wieksze bede kupowac.
Teraz sie biore za kupowanie wkładek,podpasek,proszków do prania tak po trochu bo potem na raz to bedzie trzeba troche wydac.

Śliczne brzuszki dziewczyny, a to mój ale sprzed paru dni
mamaenzo20140522_112219_-2101077077.jpg
Ja ubranka jeszcze jakieś dokupię, ale z głową jak co to zawsze mogę dokupić. Szukam jeszcze coś cieplejszego na zimę i buciki.
Domka ja też kupuję wszystko po trochu już teraz bo tak mi łatwiej. Paka duża pieluch 3-6kg, chusteczki, kosmetyki, krem na odparzenia itp. z rzeczy do pokoju maluszka mam na szczęście wszystko bo jak już pisałam obkupiłam się dużo wcześniej. Planowałam, ale też umowę z siostrą miałam oddała mi wszystko co jej przywiozłam i to jak nowe w kartonach i foli zapakowane. Co brakowało to ona mi dokupiła. No niestety ma dwie córki więc muszę tylko ubranka kupić.

Dziewczyny doświadczone mam pytanko, jak to jest bo siostra mi mówiła że w Centrum Matki Polki w Łodzi bo tam rodziłam obie dziewczynki mówią że jak się ma córę to lepszy puder do "klementynki" a jak chłopiec to dobra maść na odparzenia pieluszkowe bo chłopcom bardzo często "jajeczka" się parzą. Coś ktoś wie jak sobie z tym robić...

Jak dziewczynki były małe to szwagier kąpał się z nimi w majtkach i ta starsza zawsze się pytała dlaczego, kiedyś nie wytrzymała i mu je ściągnęła. Potem był krzyk: 'mamo, już wiem czemu tatuś jest w majtkach bo ma bąbla a my nie" i chodziły i wszystkich pytały czy ma bąbla w majtkach czy nie, bo jak ma to jest chłopiec :-D. Ale ubaw miałam jak słyszałam: "mas bąbla, to chłopak jesteś, nie to dziecynka".

Idę na spacer mały bo coś mi kiepsko, jakieś lody może!!!

Załączniki

• mamaenzo20140522_112219_-2101077077.jpg
    mamaenzo20140522_112219_-2101077077.jpg
    19,4 KB · Wyświetleń: 50
Ostatnia edycja:
Czesc dziewczynyOd wczoraj jestem w szoku ze an_ka urodzila. Pamietam, ze na poczatku udzielala sie u nas, a pozniej przeszla do wrzesniowek. Modle sie za jej dziewczynki, na szczescie sa stabilne. Przypomnial mi sie filmik ktory ogladalam pierszy raz kilka miesiecy temu jak jeszcze nie bylam w ciazy i nie myslalam ze kiedykolwiek bede. Zawsze mnie on wzrusza. Czesto ogladalam go na poprawe humoru. Wklejam link, moze ktoras ma ochote zobaczyc Ward Miles - First Year - OFFICIAL - YouTube

Katinka na ktorym bloku rodzilas? Ja na 2 i nikt mi o pudrze dla mlodej nie mowil. Od poczatku polozne smarowaly je mascia. Mielijakies fajne robione w szpitalnej aptece.

Ja zakupiłam paczkę pampersów 2-5 z pampersa.
A tu widzę,już od 3-6 hmm

Madzia nie przejmuj się u mnie w rodzinie wszystkie dzieci rodzą się bardzo duże, najmniejsze co wiem miało 3800g, ja sama miałam 4350g więc jak co to dokupię mniejsze, a te na pewno się nie zmarnują.

Gnagna to nie ja, moja siostra bo mieszka pod Łodzią. Dwie córy rodziła w CMP.

Ostatnia edycja:
reklama
Czytałam trochę co tam u a_nki i jej córeczek i pisze że najważniejsze że stan się nie pogorszył. Dziewczynki ważą ok 800g więc jak na bliźniaczki z tego tyg to naprawdę spore. U niej to dosłownie w kilka minut się wydarzyło, w szoku jestem normalnie :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry