reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październik 2014

Też o nim myślę (lub w ogóle o jakimś z P&T, bo mają kilka fajnych modeli) lub o Baby Jogger City Select Double. Ale jeszcze nie porównywałam wymiarów itp.

Ja też miałam poród wywoływany. Najpierw cewnik foleya, później oxy. Dobrze, że to się wymazuje z pamięci.

reklama
sofijas, nie, to Cyntia napisała, że kiszone pomagają na mdłości i chyba coś w tym jest, bo też jem ostatnio i mdłości mniejsze.

sofijas moja dzidziulla ma 4mm:)

Ja właśnie pożeram ogóreczki z chilli:) Hehe właśnie przed chwilą się złapałam na tym że podmuchałam ogórka jakby był gorący a nie pikantny:D

Właściwie teraz jak zaczęłyście mówić o mdłościach to uświadomiłam sobie że dzisiaj jakoś tak łagodnie tylko mnie pomdliło a nie jak przez ostatnie koszmarne dni...

Piszecie o kiszonkach a mnie mdli po nich i patrzeć nie mogę na ogórki :(

Lisica nie mogę teraz iść na l4 ale wytrzymam jakos od 9 mcy daje radę więc luzik tylko ze czasem zmęczenie i bezmyslnosc w pracy mnie rozwala
Pikulinka witaj :) bedzie dobrze dacie radę

Pikulinka witaj i nie martw się ja też mam umowę na zastępstwo dziewczyna wraca w przyszłym roku w maju ale napewno przedłuża mi do dnia porodu bo moja siostra ma znajoma która jest radca prawnym. Al e co później to juz zasiłek i maciezynski rok. Jakbym poszła na pol roku maciezynskiego to wrocilabym na dwa mc do pracy i wiem ze dostalabym umowę ale jak mi rozwiążą z dniem porodu to nie wiem

Zadroszcze niektórym łatwego porodu u mnie nie było kolorowo ja jak o 22 dostałam skurczy o północy byłam w szpitalu leżałam na sali przedporodowej potem rano zajęte porodówki bo były porody planowane ja na łóżko trafiłam o 9 rano od tamtej pory skurcze potem oksytocyna bo raptem minęły. Następnie o 13 przebicie worka wody wypłynęły. Lekarz wypychal mi rękami dziecko zle się ułożyła była niedotleniona peklam w środku na zewnątrz cieli. Jak ja wyjeli to reanimowali przy mnie to był szok cala fioletowa po chwili usłyszałam płacz położyli na chwile i zabrali do inkubatora i nie widziałam jej miała 6 pkt i przesuniecie mózgu! ;( czekalysmy tydzień na werdykt co z główka czy nie ma krwiaka. Ba szczęście wszystko byli dobrze. Ja dostałam zastrzyki i byłam szyta urodziłam o 15. Nie chchce juz tego samego przeżywać bo nie wiem czy dam rade , nie wiem czy mnie na cc nie wezmą... Ale się rozpisałam heh.

Co do wózka mampo córce jeszcze 3w 1 i druga spacerowke. Ale nie wiem czy wózka nie zmienię bo bardzo ciężki

Jakości to ja mam caly dzień ;/ nie ważne czy rano czy wieczorem ;( mi pomaga sama woda.

reklama
Hej Dziewczyny, pozwolicie, że się przyłączę? Troszkę Was podczytuje. Na razie niepewnie jedną nogą jestem w Staraczkach od jesieni drugą tu... przeczytałam pewna rzecz, która mnie zastanowila. Większość z was pisze o mdłościach a raczej wymiotach. Ja takowych nie mam tzn na pewno nie mam wymiotów, czasem mi jakos nie w smak, ale zeby mdloscia to nazwa to nie. Nie wiem, ale jakoś tym akurat się nie martwie, czytałam gdzieś, że brak mdlości nie oznacza, że coś jest nie tak z ciążą, ale zależy od predyspozycji kobiety, co o tym myślicie???....mam za to potworne gazy, których nigdy nie miałam a i piersi pobolewają + malutką zgagę.

Do góry