reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październik 2014

reklama
Czarna, gratuluję udanej wizyty. Mamy termin na ten sam dzień :-).

U mnie rano brzuszek jak dawniej, płaski +/- faldka. W ciągu dnia spodnie stają sie coraz bardziej ciasne, w domu pozbywam sie ich z radością i zakładam coś luznego. Myślę, że gdybym musiała ubrać sie w coś porządnego wieczorem, to bym nie dała rady. A rano od początku. Tak więc u mnie chyba jeszcze ciąży nie widac, tylko jedzonko, które nie ma sie gdzie podziać :-). W końcu nasze macice mają już spore rozmiary i na pewno jest tam już strasznie ciasno!

Dobra, nieważne, tu też Wam napiszę o tej wizycie, bo jestem cała nabuzowana :-D 6mm, słyszałam serduszko, data na 10.10. Jak często macie wizyty? Mam brać kwas foliowy i się nie ruszać z łóżka :dry: Lekarka odsłania mi brzuch i pierwsza rzecz, którą powiedziała: "O matko! A czemu on taki brzydki?!" :szok: Chyba cofam to, co mówiłam, że jest taka miła i w ogóle... :dry: Zaniemówiłam.

Cyntia, a o czymś takim nie słyszałam :szok: Połowa mnie jest Emiratką, może być? :szok:

aga, męskich jeszcze nie, ale z żeńskich mamy Aida, Amira, Anisa, Lina, Nadia, Sabira, Zafira, Miriam :tak:

Cześć mamuśki ... Jak sie dzis czujecie ?? Ja dzis mam wolne bycze sie czekam na męża i zaraz zabieram sie do robienia pyz z mięsem ... Oczywiście dzis nieodbylo sie bez porannych wymiotów a tak ok ......

Gratuluję udanych wizyt i bijących serduszek.

Mamusia ja dzisiaj rewelka tylko czasem mi się podnosi... oby tak dalej. Zakupy zrobiłam. Obiadek też się robi, troszkę po chińsku, rybka, ryż i warzywka. Jedynie tylko mi to pakowanie coś nie idzie...
a tu tylko 2 dni zostały.
Ciągle zerkam za wydruk z USG, cieszę się i nadal boję, bo u mnie na pierwszym też było ok a potem serduszko przestało bić. Mam też wydruk z tamtego roku, dziś mija rok jak mój Aniołek uciekł mi do nieba, tęsknię i pamiętam!

SSMama - a to być może się zgodzą. Pewnie będziesz musiała napisać uzasadnienie. No, proszę, to tak jak wcześniej Malusiolkę, teraz mnie ciekawi jak wyglądasz, hihi. Musisz mieć ciekawą urodę :-)

Nie wytrzymałam....poszłam na USG. Lekarz u którego byłam kazał mi się zgłosić co prawda we wtorek, ale niecierpliwość wzięła górę i poleciałam na badanie do innego....Myślałam, że usłyszę bicie serduszka, że lekarz powie, że wszystko będzie dobrze a tu klops :sad: Nie ma ani serduszka a i wiek mojej ciąży jest inny niż tamten lekarz mi mówił, albo ja jestem już tak głupia, że nic nie rozumiem....strasznie mnie serce rozbolało z tego wszystkiego. Byłam tydzień temu10.2 na badaniu USG i wyszło, że: wg OM 5,6 Hbs, GS 7,5 mm w obrębie, którego widoczny jest pęcherzyk żółtkowy śr 1,5 mm z echem tkankowym 2mm". Lekarz kazał przyjść 25 bo wtedy ma widać i słychać serduszko...No i polazłam wcześniej . Pani doktor pytam mi się, który tydzień, ja mówię, że 7,5 w przyszłym tygodniu 8. Zaczęła robić badanie i mówi że ona nie widzi płodu!!!!!!!!!!!! Miałyście kiedyś takie uczucie, że serce wam staje a w uszach zaczyna strasznie głośno buzować krew - bo ja tak miałam. Później powiedziała, że jednak jest przyklejony do ścianki, ale ma 6mm co odpowiada 6 Hbd i 3 dni i mam przyjść do niej w piątek na badanie. Nie wiem co już robić, każdy co innego mówi czuję sie okropnie i boję się...strasznie chcialabym już przejść do tego 12 tygodnia. ja tu myślałam, że juz zaraz 8 a ona mi taka rewelkę mówi!! Jezuuuu:no: I teraz już nie wiem do kogo mam chodzić :(

reklama
Mizzah - kurczę, no nieźle Cię nastraszyła. Może powinnaś była wstrzymać się do wizyty u tamtego lekarza.. Może to kwestia sprzętu? Chyba lepiej chodzić do jednego lekarza i trzymać się jednego, bo co lekarz, to inna metodologia. Maluszek może być mniejszy lub większy niż według OM. A ta dzisiejsza lekarka dostrzegła bijące serduszko?

Do góry