reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Dobry, tyle naprodukowałyście, że odpuściłam odpisywanie każdej z osobna :p

Gratuluję kolejnym rozpakowanym mamusią i trzymam kciuki za szybkie rozkręcenie akcji u tych co już tuż tuż... :)

Ja zaczęłam 37 tydzień i jestem mega szczęśliwa:) W środe wizyta u ginka i pewnie każe mi odstawić tabletki a wtedy to czuje że szybko pójdzie:p

Jak tak czytam to aż nie dowierzam! Mi by nawet nie przyszło do głowy żeby zapytać się czy zzo jest płatne:p Całe szczęście nie musiałam z niego korzystać ale no wow:O żeby nawet przy porodzie trzeba było się kłócić o swoje prawa to już jest straszne:/

Nie wiem jak to "normalnie" wygląda u mnie w szpitalu jeśli chodzi o usg i mierzenie miednicy przed porodem, bo u nas za szybko wszystko poszło i nic nie zdążyli zrobić... Teraz jednak wolałabym żeby to sprawdzili, bo synek niby duży się nie urodził 3170 a miał krwiaczki podokostnowe na główce które powstały przy porodzie :/ babeczka mi musiała "naskoczyć" na brzuch przy partym... :/

Ja smoczka biore do szpitala tak w razie czego:p Tylko musze go jeszcze kupić :D

reklama
Kochane mam pytanie, które strasznie mnie nurtuje i nie daje mi spać...
Dziewczyny które miały lub będą mieć cc, powiedzcie mi, bo słyszę różne opinie, na który tydz macie wyznaczony termin cc, moja znajoma, która chodziła do tego samego lekarza co ja, miała wyznaczony termin cc na 38tydz., a mi ten sam lekarz powiedział, że mam do niego zadzwonić w 40tyg dopiero i wtedy się umówimy na termin, jeżeli oczywiście nic się wcześniej nie zadzieje

Kate, ja też mam wyznaczony termin cc na 3 października a termin z OM mam na 8 października. Też wcześniej słyszałam, że wyznaczają na 38 tc ale w szpitalu powiedzieli że nie ma takiej potrzeby, niech mała spokojnie rosnie sobie dłużej

Mona, &&&& za sobotę :) A ile malutka teraz waży? W sumie to ci zazdroszczę, że już w sobotę przytulisz maleństwo :) Ja muszę czekac do kolejnego piatku

Mona bedzie dobrze. Jaki masz stopien dojrzalosci lozyska?

Moj lekarz robi planowe cc po ukonczonym 39 tc, oczywiscie jesli nie ma wskazan do wczesniejszego zakonczenia ciazy.

Rozumiem, dzięki wielkie za info, poprostu bardzo mi się dłużą te ostatnie tygodnie i szukam juz pretekstu żeby trochę pomarudzic :sly:

Tez slyszalam opinie ze teraz cc robi sie dopiero w 39tc bo nawet w 38tc zdarzalo sie ze dziecko potrzebowalo respiratora do oddychania. No i inna sprawa jak akcja zacznie sie sama najpierw.

Ale dzisiaj mnie glowa od rana boli:/ nie wiem czy pogoda czy niewygodne lozko.

Odeszla mi wlasnie spora ilosc sluzu krwistego ale widac ze swiezy bo ostatnia poorcja juz brunatna byla a teraz zywo czerwona. Moze cos sie ruszy w nocy, juz trace nadzieje na to ale moze...

reklama
Do góry