reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Panna - tu w uk to dopiero kazda wizyta wyglada tak samo ;-)

Marrika - gratulacje !!!!!!

Mizzah - ja mam wiecej czasu, a czuje sie podobnie. Jeszcze wczoraj szwagier stwioerdzil ze okraglutka jestem co mnie wkurza :wściekła/y: jak mam teraz wyglkadac jak modelka...nie bede wlaczac kamerki przez skype i tyle mnie zobacza :confused2:

kotulica
- no jak 3-4 juz jest to pojdze. Lewatywy nie zazdroszcze, w sumie tez nigdy nie mialam, ale sama wizja wlewania czego nie nastraja :-p

U mnie nocka kiepska puchlam jak balonik... mam dosc...bede dzis cisnienie mierzyc jak nic czy wszystko oki, bo i mala jakas spokojniejsza dziwnie od wczoraj :zawstydzona/y:

reklama
Pscołka -ze względu na cechy dojrzałości łożyska, mój wiek , poprzednie ciąże zakończone w 38 hbd.,oraz to ,że brakuje tylko rozwarcia odejścia wód,a głowa bardzo nisko.-u mnie to potem idzie piorunem [-2 godz-]
Ale trzymam się twardo ,mam zamiar jak ten leniwiec dotrwać do 38 tyg

A w ogole ordynator mnie uspokoil bo mowilam ze martwi mnie lozysko i wody a on mowi ze dlatego obserwujemy ale wyznacznikiem wazniejszym sa przeplywy (na usg byly ok) i wlasnie ktg ktore dobrze wychodzi. Troche mnie to podbudowalo.

Spiaca jestem ale walcze bo potem w nocy spac nie moge.

Ide meczyc sutki bo w zaleceniach mam 3xdziennie:p

Marrika Gratulacje!! Dobrze, że byłaś w szpitalu i szybko zareagowali:tak:

Martina Gratulacje !! Ty to miałaś expresowy poród:-) Jak Twój starszy synek reaguje na braciszka?

Kotulcia
życzę Ci pełnego rozwarcia bez bóli:-)

Nika
jak maleństwo?Dzisiaj miałam ktg zero skurczy jak na razie. Jak wracałam do domu to miałam jeden mocny bolący skurcz, więc może w ciągu tygodnia urodzę:-D

Wyslalam mame do apteki po herbatke z lisci malin. Ciekawe czy bedzie,bo jakos ciezko ja dostac. Pytalam juz w kilku miejcach i kazdy dziwne oczy na mnie robi jak sie o nia pytam. Jakby nikt o czyms takim nie slyszal.
A ile ona kosztuje w sklepie,aptece. W razie czego na allegro zamowie

Garmelka - on twierdzi, że jest gotowy :)

Ja się cieszę, że będzie waga :) Balabym się skorpiona ;)

Marrika - wielkie gratulacje :)

Panna - ale takie twardnienia brzuszka to są właśnie skurcze :)

Babina - ja obdzwonilam sporo aptek w Szczecinie, a niektóre farmaceutki się dziwily co to jest :/ Zamówiłam z internetowej apteki "doz" - wybrałam sobie najbliższą aptekę i tam mi dowieźli na drugi dzień. Nie płaci się za dowóz, ale trzeba zrobić zakupy za 20 zł. Sama herbatka kosztowała coś 2,60 zł.

reklama
Czesc dziewczyny .... Jestem po 2 dniach caly czas was sledze .... Wczoraj bylam w szpitalu na ktg mala ma sie dobrze bedzie z niej character polozna chciAla zeby Zapis byl ze sie porusza Mowila do niej pukala w brzuch I nic po 20 min ktg jak odlaczyla pasy to ja Kapla w reke:-) hehe mowie wam za kazdym razem na ktg cos robi zeby utrudnic hehe pobrali krew mocz I cisnienie to moje nieszcZesne znow wysokie :-((( w czwartek znowu badania u poloZnej w piatek jade do swoje go sZpitala tam gdzie bylam ost na monitoring I w przyszla srode moj wielki dzien .... Indukcja porodu ... Jestem ciekawa czy szybko pojdzie .... Juz chce ja zobczYc ... Czuje sie w miare ok wieczorami kuje cipka raz mocniej raz mniej ... Czasami tak zakuje ze niemoge zrobic kroka bole brzucha jak na okres I nic wiecej .... A jak tylko zlapie sie za brzuch moj pyta rodzisz ???? I tak z 10 razy na dzien :-) ..... Czy ktos z was mial indukcje w uk moze mi odpowiedziec jak to wygladalo ?

Ostatnia edycja:
Do góry