reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Gnagna czuje się tragicznie! Przypomniałam sobie jak to boli :-/ ale szczerze powiem że teraz boli bardziej niż po znieczuleniu w kręgosłup. Narkoza straszna sprawa :-/ ale mała jest przesłodka. Póki co cały czas śpi

reklama
Hejka wychodzimy dzis do domku :) przetrzymali nas o jeden dzien dluzej bo maly nie przybieral na wadze. Ale juz jest ok i wreszcie bedziemy wszyscy u siebie :) ale sie ciesze. Ja czuje sie z dnia na dzien coraz lepiej i o jestem bardzo zdziwiona bo juz mam prawie plaski brzuszek :eek: no dobra, moze nie plaski ale taki jak w 3 mcu.

Kotulcia a ja juz liczylam na to ze jak wejde to bedzie u Ciebie po wszystkim. Ale masz uparte to dziecko no ;)

Gratuluje kolejnym rozpakowanym pazdziernikowkom i zycze powodzenia czekajacym :)

Moze jak bede juz w domu i sie ogarne to bede sie czesciej odzywac bo chcialabym Wam opowiedziec o swoich wrazeniach. Buziaki kobietki :)

Garmelka ja zaczelam sliniakow uzywac dopiero jak rozszerzalam diete i mala zaczela byc karmiona lyzeczka. Widzialam mamy, ktore zakladaly dzieciom sliniaki na wypadek ulania, ale to nie byly noworodki. Z mioch obserwacji wynika, ze poczatkowo podklada sie tetre. Osobiscie wolalam przebrac. Ja bym sie bala, ze tak male dziecko moze sie zaplatac w sliniak i udusic. Juz wszkole rodzenia zwracano nam uwage, zeby unikac troczkow i tasiemek, szczegolnie tych powyzej 20 cm.

Ostatnia edycja:
Garmelka o ile w szpitalu mozna sie porzadnie najesc:p poki co mloda po jedzeniu strasznej czkawki dostala.

I kolejna porcja czopa, myslalam ze duzo go wyszlo a tu wielkosci malego palca jeszcze sie pojawilo. Masakra:p

Sliniaczka uzywalam przy sloiczkach, na poczatku sama tetra wystarczala:)

Marrika wspolczuje bolu po cc, widze jak tu kobietki polzgiete chodza. Ale twoja kruszynka na pewno rekompensuje ten bol:)

gnagna - haha, to tak jak mój:-D. Wcisnął się do tekturowego kartonu, który rozwalił a potem przez pół godziny pokazywał palcem, żebym naprawiła:-D. Mnie najbardziej przeraża, że on nie chce myć zębów. Z desperacji nakładam mu pastę na smoczek, chociaż wiem, że to nic nie da:-(.

garmelka - zdecydowanie tetrówki/flanelki. Śliniaki to dopiero na etapie papek, ale to polecam takie z rękawami, no i później te małe śliniaki na ząbkowanie, bo ślinią się dzieciaczki jak buldogi;-)

Nie wiem jak u Was, ale pierwszy dzień jesieni jakiś smutny...stosuje oklad z koca, kotow i książki, ale jakoś mi źle. No i to, ze odkryłam całą kolekcję rozstepow na biuscie od spodu nie pomaga. Okropna jest ta koncowka, odkąd skończyłam 38.0 nie poznaje sama siebie. Gabi wylaź, mama ma dość !!!!

Dzieki dziewczynki:) tak tez myślałam ze sliniaki pozniej, no ale moja teściowa jest najmądrzejsza i w szoku była jak jej powiedziałam ze nie mam siniaków narazie... :/

Czarna- koniecznie opisz nam jak tam sie akcja rozkręcała :)

Kotulcia - to prawda... Szpitalne żarcie to katastrofa... Przynajmniej na Borowskiej takie było...

Czarna ale Wam fajnie :)

Mroczko widzę że w tym samym czasie pisałyśmy, ja w miarę tylko coś zaczyna boleć mnie kość ogonowa i lędźwie.

Kotulcia oj już mogłabym urodzić, właściwie jeszcze dzisiaj ide zarejestrować, zapisać się do nowego lekarza o 16- tej i później mogę rodzić. :) Ale coś czuję że tak się bałam wczesniejszego porodu że teraz będę czekać.

Mroczko mi tłumaczyli w szpitalu że są dwie opcje, pierwsza to przebijają wody ale za bardzo nie chcą tego robić przy pierwszym dziecku. A druga wpuszczają hormon do środka i tutaj nie jestem pewna w jaki sposób. Ja zrozumiałam że jakąś cewka mają mi włożyć, i dać 24h na akcje a jak się nie ruszy to mają powtarzać to raz jeszcze. oczywiście u mnie będą monitorować nie tylko serduszko ale i cukier, myślę że Ciebie nie będą tak męczyć ze względu na ciśnienie. Moja siostra miała wysokie ale pozwolili jej rodzić naturalnie. Niestety przy 10cm,mała była źle ułożona i skończyło się cc.

Garmelka tutaj wydaje mi sie ze jedzenie ciut gorsze i jeszcze mniejsze porcje:p ale przynajmniej nie przytyje na sam koniec:p

Tutaj ani cewnika,, ani hormonow dowcipnie ani kroplowki nic:p tylko masaze sutkow i masaz szyjki. Ciekawe w sumie czy jak rozwarcie sie powiekszy bardziej to moze przebija pecherz zeby skurcze byly? Na dzisiaj nic sie nie zanosi wiec zobaczymy czy do jutra rozwarcie sie powiekszy:)

reklama
Pscolka pozwalalas malemu pobawic sie szczoteczka? Samemu myc zeby? Myjesz swoje przy nim?

Marrika czemu wiazesz gorsze samopoczucie ze znieczuleniem? Moja kolezanka pierwsze miala w ogolnym, drugie zzo i uwaza, ze drugie bardziej bolalo. Czesciej slysze, ze drugie cc mniej boli. Ja szykuje sie osobiscie na dramat, choc wiem, ze u nas w szpitalu daja genialne leki p-ko bolowe w kroplowce. Tylko po 3 dniach idzie sie do domu ... co Ty bierzesz?

Do góry