reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październik 2014

reklama
Czytam was od rana na raty, ale dopiero mam chwilę, żeby odp.

Otwarte mleko może stać ok. miesiąca.

Moja już ma skrzywiona główkę i w ogóle wydaje mi się krzywa. Pediatra nie zwróciła na to uwagi, neonatolog powiedziała, że to fizjologiczne, że ona tylko na jedną stronę się przekreca i żeby z tym nie walczyć, bo nie ma sensu, na szczęście w środę idę prywatnie do ortopedy, więc mam nadzieję, że rozwieje moje wątpliwości.

Noc przezylysmy. Budziły się obie, na szczęście na zmianę, choć ja się oczywiście nie wyspalam. No i nad ranem długo walczyłam z katarem Ingi. Późnym popołudniem idę z nią na kontrolę do pediatry.

Pada śnieg, a ja bez butów. Mam tylko takie jesienne skórzane kozaki, ale bez żadnego ocieplenia i na cieniutkiej podeszwie. A na zakupy wybieram się dopiero w sobotę.

Renisus - Adi je przeroznie. Nie liczyłam. W dzień miewa ochotę co godzinę po troszku.
Karmię z jednej piersi jeśli nie minie godzina. Jeśli minie godzina, to w ruch idzie druga pierś. Karmię z jednej, by mały doszedł do tej tlustszej części mleka, nawet jeśli już jest miękka.

Domka - nasz oszołom też wygięty jak paragraf w trakcie snu i jak go noszę na rękach. Pediatra mówiła, by się nie przejmować, że samo się unormuje. Ortopeda w przychodni jest od "siedmiu boleści", ale zapytam na drugiej wizycie.

Magda - zdrap to za uszkami i powachaj - najlepszy test. Raczej to brudek, tam bardzo łatwo o to. Przyznaję się bez bicia, że u nas często jest, a myję podczas kąpieli. Oliwka potrafi bardzo wysuszac (mnie aż piecze z suchości po oliwce).

Co do wymiotowania to Adi właśnie pochlipuje chwilę przed i po. Wcześniej tak nie reagował (on ulewa na co dzień, ale nie tak często jak wczoraj). Zobaczę jak będzie dzisiaj. Kupka była wodnista. Podam mu BioGaję.

A moja nie lubi pozycji na brzuchu. Brzuch do brzucha jest ok ale każda inna z lezeniem na brzuchu kończy sie awanturą. Głowę chętnie podnosi i ładnie ją obraca ale jedynie jak jest na ramieniu do odbicia. Ogólnie to jej ulubiona pozycja i czesto próba zmiany kończy sie rykiem. Martwi mnie ze tak długo przebywa w pozycji na ramieniu bo to jednak obciąża plecki a skubana lubi tak zwiedzać mieszkanie i to ją najszybciej uspokaja. Tatuś nauczył to bedzie nosił jak juz bedzie ważyła swoje ;) byłyśmy dzis na długim spacerze. Od 9 do 11:30 nie chciała zasnąć a pod koniec to juz był jeden wielki spazm. W końcu zabrałam ją na spacer i dwie godziny ciszy i spokoju :) w domu popłakała bo to pamp albo jesc i dalej spi. Mi tez sie czasem wydaje ze jest bardziej wygięta w prawo. Za tydzien mamy kontrol to zapytam lekarza. Położna twierdzi ze to nic nie pokojącego.
A macie jakieś metody na odparzenia? Póki co tragedii nie ma ale lekko nam sie skóra zaczerwienila. Mam sudocrem i linomag zielony ale moze jakieś domowe sposoby??

reklama
Do góry