• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Emilab usg połówkowe będziesz robić zwykłe czy np. 3D? Super termin. Mam nadzieję, że maluch zrobi prezent mamie i pokaże co tam chowa między nóżkami.

.

E-lona Myślę,że zrobię usg 3D,żeby przy okazji mnieć pamiątkę.

Dzisiaj przygotowujemy się na jutrzejszego grilla Wczoraj mąż przyprawił mięso, a dzisiaj robimy szaszłyki. Kurczę, mam nadzieję,że przynajmniej nie będzie padało.

A ja dzisiaj miałam ubaw z mojego męża. Rano powiedział że ma focha i nie idzie do pracy bo życie jest niesprawiedliwe :-D Chodzi o to że u nas w Elblągu padła główna wygrana w totka, prawie 25 mln. Wygrała jedna osoba i to nie był niestety mój mąż ;-)

witajcie Babki,
jesli pozwolicie, to nieśmiało dołączam do Was. Mam na imię Anka, męża-leniwca, 4 i pół letnią córę łobuziarę, mieszkam pod warszawką, a pracuję w wawie i chyba trochę zawyżę Wam średnią wieku. Teraz maluszka spodziewam się 7 października, ciążę z córą "pyknęłam" bez kłopotów i żadnych zmartwień, a ponieważ rok temu miałam smutna historię z poronieniem i zabiegiem, to teraz mam mega stresa, ale staram się bardziej cieszyc niż bać.

Dzisiaj po rozmowie z mamą zesmutniałam. Powiedziała mi,że pewnie po porodzie będę musiała wymienić całą garderobę bo pewnie nie zmieszczę się w te ciuchy sprzed porodu. (Niektóre kobiety tracą od razu wszystko a inne po prostu nie).Nigdy nie należałam do chudych osób, zawsze ten jakiś brzuszek był i teraz się bardzo boję że będę miała problem z wagą po porodzie. Przytłacza mnie myśl o dużej ilości zbędnych kg po porodzie. Czytałam,że kobieta w ciąży przybiera 11-16kg ( jak i nie więcej). W chwili porodu gubi 4-7kg. A reszta jej zostaje i może się pare kg też pozbyć karmiąc piersią,ale mimo wszystko zostają te kg...
Potem dochodzi mnóstwo zajęć przy maluszku, mniej czasu i jak tutaj zadbać o dobrą dietę i ruch fizyczny?
Nigdy nie należałam do dziewczyn które się sobie podobały, mam mnóstwo głupich kompleksów i boję się że przez tą ciąże one jeszcze bardziej się powiększą.
:( ;(
Przytłacza mnie myśl o tym. Wiem,że nie to jest teraz ważne ale jednak znam samą siebie i czuję że mogę mieć spore problemy z zaakceptowaniem siebie po porodzie.

Mała_mi88 a czym ty się kobieto przejmujesz?? O wadze będziesz myślała po porodzie. Ja miałam problem z wagą (chociaż nigdy nie byłam gruba) w okresie dojrzewania. Potem jak schudłam to już byłam taka całkiem szczupła chociaż dużo osób mówiło że chuda. Teraz kilogramów przybywa ale najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa. Na myślenie o dodatkowych kilogramach i wpędzanie się w ponury nastrój to nie jest dobry moment. Powiem ci że z tego co widzę wokół siebie to chyba nie jest tak trudno zrzucić te kilogramy opiekując się maluchem. Moja szwagierka urodziła w zeszłym roku. W ciąży wyglądała dosłownie jak słoń. Była przeraźliwie gruba. Pomimo że nigdy nie była szczupła to po porodzie w lipcu, we wrześniu na chrzcie dziecka wyglądała lepiej niż przed ciążą. Także głowa do góry.

Jest jeszcze opcja, że maluch da Ci tak popalić ( w sensie nie będzie chciał spać, marudzić będzie) to schudniesz z braku na czasu na cokolwiek, nie wyspana, nie najedzona :) Perspektywa nieciekawa, ale wiem, że tak również da się schudnąć. Moja koleżanka też nie należała do "chudych" przytyła w ciąży jakieś 14kg i powiem Ci, że teraz jest szczuplejsza niż przed ciążą. Tak jej maluch dał popalić :)

malutka_80 mnie wyprzedziła, ale chodziło mi o to samo :)

reklama
Witam dziewczyny:)
Wpadłam na chwile, podczytuje Was w miare możliwości(brak kochanego laptopika;(), szczerze właśnie trzymam w ręce kupony z totka i w takim razie nie mam po co nawet ich sprawdzać grrr...;>
Wyjeżdzam dzisiaj na kilka dni więc zaglądnęłam żeby Wam wszystkim życzyć udanego weekendu i samych przyjemności
Sciskam mocno:*

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry