Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Oj wlasnie miala pisaz ze moj brzuch tez twardnieje od czasu do czasu. Zauwazylam to jakies kilka dni temu i wyczytakam ze tak moze byc, tylko martwie sie tym ze tu nikt nie bada ginekologicznie kobiety i troche sie tym stresuje bo nie bede wiedziala czy mi sie szyjka skraca... biore magneb6 2 x 1 tab mam nadzieje ze bedzie ok. W poniedzialek ide na USG i bede widziala ginekologa i wtedy zapytam czy moze mnie tam zbadac i zobaczyc jak tam moja szyjka. Echhhhhhh juz sie zestersowalam
Smoniq ja tez łapie schizy jak brzuch twardnieje ale byłam badana ginekologicznie na ostatniej wizycie i szyjka super długa, zamknięta, twarda i mocno trzymająca więc takie twardnienie nie zawsze musi oznaczać coś niepokojącego, zwłaszcza jesli jest bez bólu w podbrzuszu lub okolicy krzyżowej. Taki pewnie już urok naszej ciąży że coś nas niepokoić musi.
dziewczyny dziękuję. długo mi się zeszło u lekarza (państwowo byłam...).
dziecka tętno na szczęście wyczuwalne i w porządku, ale żebym jednak nie była w pełni szczęśliwa to ciśnienie mi wzrosło... resztę opiszę w odpowiednim wątku.
a mam pytanie (jak już tak o szyjce rozmawiacie i badaniu ginekologicznym), zresztą wydaje mi się, że już wcześniej kiedyś o tym gadałyśmy - czy Wy za każdym razem macie badanie ginekologiczne??
no zeszło Ci trochę :-), widzisz z dzidziusiem wszystko ok , nie potrzebnie sie stresowałas , a ciśnienie masz bardzo wysokie?
Co do badania ginekologicznego to ja nie mam za każdym razem. Jak na wywiadzie lekarz rozmawiając ze mną dowie się,ze nie mam zadnych dolegliwosci to przechodzi do usg , ale ostatnio mówilam o bólu podbrzusza i zbadał mnie ginekologicznie ,zeby sprawdzić czy ujscie sie nie otwiera :-)
ciśnienie 140/90. mnie raczej nie boli brzuch, choć czasem... ale myślę, że to bardziej żołądkowo, zaparcia i te sprawy, ale jednak z tego wszystkiego, z tych nerwów, ciśnienia i zamieszania w przychodni nic nie powiedziałam i nie miałam badania, a zwykle raz w miesiącu miałam i teraz nie czuję się taka spokojna... zawsze coś...
twardy brzuch nie jest niczym zlym jesli nie towarzyszy mu bul to sa skurcze macicy braxtona hixa czy jakos tak jak masz twardy brzuch to sie przej po domu albo jak lezysz zmien pozycje