• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Październikowe mamy 2022

Eludril Classic, poleca żona dentysty 😃 na zapalenie dziąsła pomoże, na ból niestety nie :/ ja już na szczęście wszystkie problematyczne ósemki wyrwałam przed drugą ciążą
A to nawet wczoraj użyłam, bo zostało po sciaganiu kamienia. Tylko, że doczytałam że w ciąży się nie powinno używać. Ale prawda, że wczoraj wieczorem przepuklalam a dziś już jest już prawie prawie dobrze

reklama
Ja czekam aż burza przejdzie bo właśnie się na nią zaczęło zbierać i wtedy się trochę schłodzi ...wkoncu ten płyn muszę kupić do prania bo pisałam wam o promocji ,promocja minęła a ja dalej bez płynu ... 🤦

A gaziki jakie kupiliście jałowe czy niejałowe. No i czytam że się odeszło od dezynfekcji pępka, ja mojej polewalam po kąpieli do zasuszenia i się zdziwiłam że od tego się odeszlo

Już od czytania tego netu można rypnac czytam niejałowe są dobre do pępka i ogólnie ciała itd ale ze do pępka 🤔🤔
Ja ogólnie zawsze kupuję jałowe bo sterylnie zapakowane na jakieś skaleczenia.I stąd moje pytanie jakie kupiliście choć osobiście ja kupię jałowe.

A gaziki jakie kupiliście jałowe czy niejałowe. No i czytam że się odeszło od dezynfekcji pępka, ja mojej polewalam po kąpieli do zasuszenia i się zdziwiłam że od tego się odeszlo
Ja kupiłam jałowe do pępka. Tak też położna u nas mówiła na szkole rodzenia, że się nie dezynfekuje pępka tylko na sucho gazikiem jałowym zbiera wydzieline. Nic więcej. Chyba że wydzieliny pojawia się dużo to można jałowym gazikiem z wodą z szarym mydłem i potem samą wodą. Jałowe również do przemywania oczek solą fizjologiczną gdyby ropiały. Do reszty nie jałowe.

nie wiem czy to widzicie? po lewej stronie nosek od dołu i usta 🙂 przed chwilą mojemu mężowi tłumaczyłam, oczy mu się zaszkliły i zwiał do pokoju pod pretekstem pilnego call'a w pracy 🙈
szczerze mówiąc wizja cesarki mnie, aż tak nie przeraża, nie nastawiam się na żadna opcję, ale wieczorem zacznę zgłębiać temat!
Rozczulaja mnie takie zdjecia😍
Na kazdej wizycie licze na jakies nowe foteczki chociaz moja Pani Doktor zawsze sprawdza tylko wymiary itp itd a na wygladzie mlodej sie wcale nie skupia😅
Za tydzien z kolei mam usg 3 trym i tam juz Pan Doktor zawsze odpala 4D i daje mi nacieszyc oko, juz nie moge sie doczekac❤️

reklama
Wczoraj w nocy zaczelam sie zaglebiac w wyprawke kosmetyczna i juz tez nie wiem czy wszystko jest ok, podpowiedzcie mi. Jak narazie mam zapisane:
-krem do pupy: Linomag masc lub Bepanthen baby
-krem do buzki: Linomag bobo
-na odparzenia: polecacie cos?
-emolient do kapieli: jaki?
-olej ze slodkich migdalow
-sol fizjologiczna
-mokre chusteczki: jakie?
-gaziki jalowe
-platki kosmetyczne

Pominelam cos? Albo cos jest moze waszym zdaniem zbedne?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry