reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Mnie już wykańczają też koszty leków, 2 tyg temu ponad 800zl, tydzień temu 600zl i dzisiaj ponad 700 zł zostawione w aptece. Wcześniejszych kosztów już nawet nie liczę 🙈
Ale dziś na szczęście powiedziała, że będziemy powoli schodzić z leków. Dlatego też wolałabym chodzić na NFZ żeby już nie płacić za te wszystkie badania itp 😁
no ja na szczęście nie mam dużo leków , więc aktualnie nie zostawiam dużo w aptece . Ale w trakcję stymulacji i monitoringów owszem , zresztą wszystkie badania , drożność itd robiłam prywatnie także też trochę kasy poszło dlatego teraz co się będzie dało z badań chciałabym wykonać na NFZ . Ostatnio miałam kilka badań od Endo zleconych i zostawiałam prawie 400 zł w labolatorium , później gin kolejne kazała zrobić znowu jakieś 200 i to tak w kółko ostatnio bywało 😅 ale moze lepiej tam zadzwonić i powiedzieć że to wizyta ciążowa , a wsumie co do in vitro to wydaje mi się że już chyba mało ludzi jest którzy są tak strasznie anty ? A lekarz to już tym bardziej nie powinien tego oceniać .

reklama
Tak mi się teraz przypomniało jak kiedyś ginekolog mojej przyjaciółce zaczął komentować przy badaniu, że jest tam wygolona na 0, był tak oburzony, że to pedofilia i że chyba jest coś nie tak z jej mężem skoro tak lubi 🤦🤦
Mi tez kiedyś ginekolog zwrócił uwagę, że po co się gole, że powinnam zostawić chociaz paseczek włosków bo pozbawiam się naturalnej bariery ochronnej 🥴🥴

Jakie kobiety myśli są głupie. Przed chwilą zobaczyłam lekkie zabarwienie na wydzielenie, subtelne tylko przez to że mam cycloghest który jest bialy i stąd widzę różnicę. Już czarne scenariusze głowa podpowiada... a mnie kluje trochę brzuch...

Jakie kobiety myśli są głupie. Przed chwilą zobaczyłam lekkie zabarwienie na wydzielenie, subtelne tylko przez to że mam cycloghest który jest bialy i stąd widzę różnicę. Już czarne scenariusze głowa podpowiada... a mnie kluje trochę brzuch...
Moze sie zadrapałas delikatnie stąd zabarwienie 😉 A na kłucia może dla spokoju weź nospe, mi pomogła uspokoić trochę brzuch

Swoją drogą widziałam tu kiedyś post sprzed 15 lat, "czy przyznajcie się rodzinie, że macie ciążę z in vitro", wtedy to dopiero musiało być ciężko, jak była taka niewiedza i ostracyzm. Teraz chociaż większość ludzi kojarzy, że to nie jest zamrażanie dzieci.

reklama
Chciałabym wam powiedzieć ja wczoraj poszalalam 😅 wróciłam z pracy , zrobiłam obiad , zjadłam i poszłam spać po 17 spałam do 21 wstałam na 2 godziny i poszłam spać dalej do 6 (bo musiałam wstać do pracy ) 😅 maskara jakaś haha

Do góry