reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe skarby :)

reklama
O JUŻ OK !
NAM PEDIATRA NIKOLI ODRADZAŁA PODAWANIE FLUORU W KROPLACH , ALE ZAPOMNIAŁAM SIĘ ZAPYTAĆ O PASTĘ.
MAŁA MIAŁ MYTE DZIĄSŁA OD POCZĄTKU WODĄ LUB RUMIANKIEM .
OD DAWNA MAMY SZCZOTECZKĘ SILIKONOWĄ NA PALEC , ALE WIDZĘ ,ŻE CZAS JUŻ NA ZMIANĘ .
NIKOLA RÓWNIEŻ CZASEM ZAPŁACZE PRZEZ SEN , ALE NIE BUDZI SIĘ W NOCY. NATOMIAST POZY PRZYBIERA RÓŻNE , RÓŻNISTE - CZASEM TAK SIĘ WYGNIE , ŻE AŻ SIĘ BOJĘ ,ŻE COŚ SOBIE ZROBI.

I JESZCZE JEDNO !
DZWONIŁAM WCZORAJ DO NASZEJ PANI DOKTOR Z PYTANIEM O WITAMINĘ D3 - POWIEDZIAŁA , ŻE MOŻNA JUŻ NIE DAWAĆ JEJ D3 TYLKO NP PÓŁ SASZETKI VIBOWITU DZIENNIE LUB ŁYŻECZKĘ KINDER BIOWITALU.
JAK TO JEST U WAS ?

Witam,

My mamy taka sama szczoteczke jak Nicole od Moniaa. Do tej pory Sonia sama "czyscila" - raczej gryzla, a ja tylko od czasu do czasu wyszczotkowalam jej zabki. Ale chyba ju czas by szczotkowac codzienie.

Co do D-3, to daje dalej 1 krople dziennie. Al przyznam, zedawno nie rozmawialam na temat tej witaminy. A zreszta, okazuje sie, ze Sonia jest uczulona na witamine C - wszelkie preparaty ze zwiekszona iloscia tej witaminy, powduja u nij wysypke - u mnie to rodzinne, wiec Vibivity odpadaja.

Ostatnio na krotsze spacery - z psem, czy do parku wychodze bez wozka. Sonia sobie drepta, troche ja poniose. Dzis pod koniec spaceru wzielam ja pod pache - objelam ja w pasie, a moj maly elfik sie usztywnila, wyprostowala rece i zaczela wydawac odglos "brrrrrbrrrr" - udawala samolot. Zatkalo mnie, bo wprawdzie ma swoj samolocik zabawke, ale tego nikt jej nie pokazywal. Dzieciaczki sa niesamowite.

Pozdrawiam,

Sandros...no to Sonia się popisała.mnie Damian dzisiaj tez bardzo ...ale to bardzo zaskoczył.
Pojechałam z nim do kolezanki na wieś , kótra ma domek jednorodzinny z poddaszem.Na poddasze prowadzą schody.Chwilę się odwróciłyśmy a mój szkrab znalazł sie na drugim schodku......po czym sie odwróciłam i zauważyłam jak Damian wędruje na samą górę.
W szoku byłam totalnym jak on zasuwa po tych schodach.Co najmniej jak by u siebie takie miał i łaził nimi codziennie...Robił to pierwszy raz ale tak mu sie to spodobało ,że ciężko go było stamtąd zabrać.
Dla mnie było to niewiarygodne:):):)

Anka mialam to samo na wakacjach, do gospdarzy prowadzily schodki, ciezko bylo Sonie oderwac od tych schodkow, a zasowala jak niewiem co.

reklama
hejka!
my tez myjemy zabki ze wzgledu na ich wielka ilosc 12-tu. Lekarka zabronila Misiowi dawac jednak pasty z fluorem i kupilam druga nanodent czy cos takiego z minimalna dawka fluoru.
Powiedizla ze jakby wypluwal paste to by bylo ok a ze zajada to najlepiej bez fluoru...
Dobrze ze mi o D3 przypomnialyscie bo sloneczka juz malutko chociaz Michas jest z niania okolo 6 godzin dzieniie na podwroku to chyba zdazy sie troche naswietlic i naladowac bateryjki.
Pozdrowienia dla wszystkich
Monika

Do góry