reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październikowe skarby :)

Witam,

Rondzia, dzielny ten Twoj Michas i spory :D
Dzieki tez za poprawe humoru ;D

U nas co do przytulania to Sonia nie jest zazdrosna, a tez chce i przytula sie do nas. Ostatnio jednak sie zdziwilam, bo Rafala boli kregoslup - kolezanka kiedys na to polecila mi joge i mi pomoglo. Kazalam wiec Rafalowi cwiczyc, on oczywiscie sie wymigiwal, wiec mobilizujac go, pokazywalam i pomagalam, Rafal przytym jenczl - jak to Sonia uslyszala, przygladala to zaczela plakac az nie opuscilam Rafala, gdzy znow zaczelismy to samo. Nie pozwoli krzywdzic rodzicow ;D

Co do chlopakow, to miala Lukasza, ale Lukasz juz nie chodzi na plac zabaw. Chodzi Kacper, ale nim to Sonia sie interesuje jak placze, w tedy bierze swoja zabawke i mu daje. Kiedys jej tak kazalam i tak zostalo...

Pozdrawiam,

reklama
My w sobotę na szczepienie, to się pochwalę wynikami :D

Magda była dziś na disco w szkole ;D Co się dziecię wytańczyło - normalnie ani razu jej nie widziałam takiej szczęśliwej. Ani jej tłum nie przeszkadzał, ani głośna muzyka, wyglądała jakby była w swoim żywiole.

Jeżeli chodzi o walki zabawkowe, to Magda jest w tym najlepsza :D

Witam
Jak będzie w miare ładna pogoda to jutro i ja pojde wreszcze na to szczepienie...... porobie młodemu fotki na spacerze to coś wkleje.
Z przytulaniem... u nas jest wręcz odwrotnie Dmian bardzo lubi patrzec jak dajemy sobie buziaki...zaraz ze usmiechem od ucha do ucha przylatuje i obdarowywuje nas całusami.Jak się go zapytam czy mnie kocha i na odwrót to krzyczy w głos aaaaaaaaaaaaach ( to znaczy że tak mocno )czasami poklepie się po brzuszku jak.....takie dobre :):) hihihi także super się przy tym zachowuje co nas skłania do częstych buziaków hihihi.
Mamy nowa zabawe...teraz bawimy sie w tulu tulu to znaczy : Na poscielanym łoży Damian kładzie się na brzegu kołdry ...a ja robie taki ruch jak bym chciała od nowa zaścielić pościel....czyli za dwa rogi podnosze do góry.....ten przeturla sie przez całe łóżko z czego ubaw jest po pachy.....szkoda że wam tego nie moge pokazać.
Dzisiaj sie popłakałam ze smiechu a brzuch myslałam ze mi odpadanie.....Troche sie zmachałam przy tej zabawie...Ale naprawde waro było :)

Spadam spać ...jestem zmęczona cały dzień coś robiłam....

CAŁUSY

WITAJCIE

BYLIŚMY DZIŚ NA SZCZEPIENIU I........ NIKOLI NIE ZASZCZEPILI :( GENERALNIE JEST ZDROWA , ALE MIAŁA TEMPERATURĘ 37 STOPNI , A TO OZNAKA ,ŻE MOŻE SIĘ COŚ ZACZYNAĆ , ALE NIE KONIECZNIE .
TAK SOBIE MYŚLĘ ,ŻE MOŻE SIĘ ZGRZAŁA W SAMOCHODZIE BO TERAZ MA 36,6 ,
MY MAMY TEN TERMOMETR DO UCHA, A PIELĘGNIARKA MIERZYŁA JEJ TAKIM NA CZOŁO , NIE WIEM ,KTÓRY DOKŁADNIEJSZY.
MAMY SIĘ POJAWIĆ ZA TYDZIEŃ.
MOJA CÓRKA PEWNIE JEST NAJMNIEJSZA I NAJCHUDSZA Z NASZYCH PAŹDZIERNIKOWYCH SKARBÓW , WYNIKI SŁABE : WAGA - 8,900 (ALE PRZYBIERA NA WADZE SUKCESYWNIE I TO PONOĆ DOBRZE ) , WZROST - 80 CM

KOMPUTER NADAL W FAZIE PROWIZORYCZNEGO DZIAŁANIA , JUTRO MA PRZYJŚĆ DO NAS INFORMATYK :mad:

SERDECZNOŚCI
MAGDA

magdaw, to Nulka też tego pokroju, co twoja Nikolka. W chwili obecnej waży 9 kilo i ma 83 cm wzrostu ;) Bedzie z niej wysokie i szczupłe, w przeciwieństwie do mamusi niestety... ale cóż. My już mamy nauczkę po wakacjach, żeby nie nadużywać klimatyzacji - leczyliśmy potem katar od lipca do września, cały czas jej z nosa ciekło.

Dziecię padło, ja zresztą też. Czekają mnie cztery tury sprawdzianów do zrobienia i kartkówka dla jednej z klas.. ach, nieznośny żywot nauczyciela :p

Sesyji ciąg dalszy ;)
149379.jpg

Czapka niewidka?
149380.jpg

Kto się chowa pod tą czapką?
149381.jpg

W plebiscycie na najlepszą czapkę wygrywa letni róż ;)
149388.jpg

witam ja tylko tak na chwilkę
MAGDA Ten termometr na czoło to ta piguła może schować gdzieś :) przecież to jest kompletna tandeta! :) moja pediatra mnie wyśmiała jak pytałam o ten termometr :)
Ja też używam do ucha i uważam iz ten jest najdokładniejszy.. a oni niech NIkoli nie wmawiają choróbsk no no no!!!
:)
Boli mnie brzuch i zrywa na wymioty już od dwóch dni.. NIE NIE NIE JESTEM W CIĄŻY PEWNO TAK POMYŚLAŁYŚCIE! ? :)
Poprostu zjadłam 2 pomidory i chyba ta skorka mi leży i mnie tak męczy w ogóle nie myśle i nie patrze na jedzenie.. ..
Oki uciekam do młodej bo ząbek idzie kolejny i zrzędliwa z deczka :)
Aaa BETI MAGDA No to wasze małe to faktycznie kruszynki ale ważne żę zdrowe i dobrze rosną :)
ANIA Oooo my mamy identyczną zabawe!!! Nicole jak tylko widzi że podnoszę kołdę czy cokolwiek robię w sypialni to biegiem i buch mi na łóżko ona też strasznie lubi się tak bawić :))

BETI Czy Ty sama robiłaś Magdzie te czapeczki czy to kupne?

Ja ledwie się tyknę drutów to zaraz można mi zszywać palce, takie mam pokłute. Kompletna jestem idiotka jeżeli chodzi o szydełkowanie i szycie na drutach - nic nie umiem ;D Jedną - różową zrobiła babcia latem, bo nie mogłam takiej nigdzie uchodzić, a drugą kupiliśmy w Smyku, ale Magda nie darzy jej sympatią. W sumie to się nie dziwię - nie przemyślałam zakupu w sklepie i nie włożylam łapy do środka, a to strasznie gryzie, też bym w takiej nie chodziła :p

Co robicie z dziećmi, kiedy idziecie na zakupy? My zazwyczaj robimy tak: zakładamy Magdzie kurteczkę czy sweter z tym białym czujnikiem - i jak wyjdzie poza sklep to od razu słychać ;D Wcześniej jednak uświadamiamy kasjerów i zazwyczaj mamy na nią oko. Ale raz był taki przypadek, że wyszła na wystawę, siadła przy manekinach i machała nogami ;D

Biały czujnik??? HEH nic o tym mi nie wiadomo ::) :p
Nicole uwielbia jeździć w wózku więc narazie sobie jeździ hehe.
Wiecei Nicole ma nabrzmiałe węzły chłonne od czasu gdy miała katar kataru nie ma ale węzły z prawej strony wciąż są wyczuwalne.. czytałam to organizm bronił się przed infekcją i dlatego są nabrzmiałe. Najlepiej jak się tego nie leczy.. ale tak myślę trochę o tym co robić..
Pilnuję aby nie przewiała ich dobrze ją opatulam etc.. . No ale za 2 tygodnie mam wizyte nie wiem może powinnam ją przyspieszyć? ::)
Nie wiem. poczekam jeszcze..
Dzisiaj wstajemy rano a tu pełno śniegu! Szok w Belgii śnieg!! :D
No ale oczywiście szybko zaczął topnieć no i była straszna chlapa.. gorzej z pchaniem wózka masakra w ogóle chodników nie odśnieżyli bo oni tu jeszcze śniegu nie widzieli hehe. A belgijskie wiadomości podały że Bruksela sparaliżowana hehe troche śniegu i normalnie panika! :)
No ale jakoś doszlismy do tego ryneczku kupiłam małej butki zimowe bo takowych jeszcze nie miała ;)
Dobra uciekam kąpać malucha :)
Miłego wieczorku!

Witam,

Ja szczerze mówiąc o czujniku też słysze pierwszy raz, choć my właściwie do marketów nie jeżdzimy z małym. Byliśmy raz ale nie w Poznaniu a w Gnieźnie i owszem podobało mu się ale ja jakoś nie mam przekonania do takich duży zbiorowisk. Przemawia przez mnie moja lekka obsesja na punkcie zdrowia Matiego:)
Moniaa ja bym nie czekała - sprawdzić zawsze można a nie bedziesz się denerwować. Mała kuzyneczka Matiego Julia tez chora - choć lekarz mówi że właściwie nic jej nie dolega poza lekim zaczerwienieniem gardziełka, kaszle tak bardzo że aż wymiotuje - podobno to jakiś wirus. Okropne są teraz te mutacje.

Zastanawiamy się z Marcinem nas kupnem nawilżacza do powietrza ma moze któraś z was - jeśli tak to proszę o opinię. Na razie w sypialni suszę pranie i zaostawiam mokre pieluszki tetrowe na kaloryferze ale to wystarcza na parę godzin, a młody ma tak sucho w nosku że aż sie sypie.

Ja w weekend przeprowadziłam próbę krowiego mleka - chcemy po mału zastąpić modyfikowane zwykłym. Mody owszem rzucił się na mleko - chyba ze względu na kolor:) bo po spróbowaniu był mocno zdziwiony - tym bardziej że dosłodziłam je miodem, wypił i nie było żadnych sensacji więc chyba po mały zacznę mu dawać je regularnie.

Dal tych mam blisko Reala polecam promocje Pampersów - są Jumbo packi (70 szt) + paczka husteczek Pampers zielonych (72 szt.) za 46 zł - ja uważam że to niezła okazja ( kupiłam dzis 2 paki)

Pozdrawiam

reklama
Do góry