reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październikowe skarby :)

Witam,

Moniaa, Nicole widze, ze wedruje jak Sonia po lozeczku, a usmiech od ucha do ucha.
Sonia to jak widzi aparat, to chce go dostac, wiec zawsze zbliza sie do mnie i zamin pstrykne fotke, to jest za blisko, albo pozuje i wychodzi jakos nienaturalnie...
Rysunek niczego sobie - urosnie mala artystka ;)
Zauwazylam, ze tez macie literki a Danonkach - Sonia je uwielbia, mamy jej krzeselko przy lodowce, zebralismy juz caly alfabet, wiec ma co przestawiac... Przynajmniej dobrze sie ja karmi ;)

Pozdrawiam,

reklama
Moooooonia boskie te uśmiechy:):) super...
A rysunek powinnaś w ramkę oprawic:)
Ja mam specjalne pudełko i gromadze w nim wszystkie Damiana pamiątki....wiecie opaske z rączki , 1 smoczek, 1 bultelka,pierwszy ciuszek...itd  itd  DAMY MU TO NA 18 URODZINY:)Chyba fajny pomysł co??
Betii Damian tez ma skaze białkową ...po danonkach mu wyszła dziadówa jedna brrrr
Wrzuce jakieś fotki łobuza mojego bo dawno go tu nie było.... tylko musze cosik wybrać ...
Pogoda dziadowska ..na spacer nie wychodze bo jeszcze kaszelek męczy....tylko coś za długo jak na moje oko....
Do juterka :)

Witam
No NIcole jak widzi apart to buźka uśmiechnięta i ząbalki pokazuje hehe ona tak jakos lubie :)

Co do danonków to my jemy coś podobnego Petite Gervais tak to się nazywa bo niby danonki dopiero od 3 lat? ale ja tego nie wiem tak gdzies słyszałam.. .
My nie mamy skazy jajecznice z mleczkiem wpylamy aż się kurzy.. no ale moja mała nie miała nigdy z tym problemów chociąz różnie może byc mam kolegę co ma 30 lat i dostał skazy białkowej.. . Ech to wszystko przez tą chemię.
Ania no właśnie dawno nie było fotek Damiana!! :) Obijasz nam się tutaj
MAGDA To jak będzie wrzucić foto Nikoli z rowerkiem??? :)
Mała fika mi po kanapach że aż szok.. czeka tylko aż wyjdę z salonu i juz myk na kanape szatan jeden :)
U nas problemy ze wspinaczkami nie będzie gdyż jedną komodę mam w sypialni i 2 u małej ale są za wysokie i nie ma jak się na nie wspiąć.hehe narazie.
U nas jest trochę mroźno ale słonecznie więc super pogoda do spacerkowania.
A wiecie moja Nicole nie lubi aptekarza bardzo sympatyczny gościu ale jak tylko on się do niej odezwie czy uśmiechnie normalnie w taki szał wpada że nie idzie jej uspokoić.. dziwne.
Moja Nicole za to ma strasznie wrażliwą skórę i musze używać specjalnego kremu do jej ciałka żadnych odżywek , ani oliwek no dosłownie nic tylko jeden krem po innych dostaje uczulenia i wysuszają jej skórę. No ale ona odziedziczyła to po nas bo ja mam wrażliwą i Robert też także ona ma 2 mieszanki hehe.
Oki uciekam łobuza położyć spać
Narazie :)

Aha Ania to bardzo fajny pomysł z tymi pamiątkami!!!
My mamy taki album pierwszy rok z życia dziecka iw szystkie takie rzeczy tam powklejałam :) opaska, pempuszek itp :)
A drugi mamy do 5 lat więc później kupie jnastępne i też będzie super pamiątka :)

DZIEŃ DOBRY !

DZIŚ SOBIE POLEGUJĘ BO CHYBA COŚ MNIE ŁAPIE  :mad:  BOLI MNIE GARDŁO I GŁOWA :( OBAWIAM SIĘ O NIKOLĘ ,
NO ALE MAM NADZIEJĘ ,ŻE TO PO WCZORAJSZYM WIECZORZE , NAPLOTKOWAŁAM SOBIE ILE WLEZIE DO 3 RANO WIĘC CHYBA NIE DZIWNE ,ŻE TERAZ GŁOWA MI DOKUCZA .

SANDRA - MY RÓWNIEŻ ZBIERAMY LITERKI Z DANONKÓW ,  ALE MAMY TAKIE SZCZĘŚCIE ,ŻE CIĄGLE TRAFIAMY NA TE SAME LITERKI .
NIKOLA UWIELBIA JEŚĆ DANONKI  , ALE ZACIEKAWIŁO MNIE CO PISZE MONIAA , NIGDY NIE SŁYSZAŁAM , ŻEBY PODAWAĆ JE  ZDROWEMU DZIECKU
DOPIERO  W  3 ROKU ŻYCIA ?

MONIAA ,  APTEKARZ NAJZWYCZAJNIEJ  NIE JEST W GUŚCIE NICOLE  ;)
A ZDJĘCIA WKLEJĘ , WKLEJĘ TYLKO TAKI LEŃ ZE MNIE OSTATNIO , ŻE AŻ WSTYD  :-[
MASZ ZAMIAR  KUPIĆ TAKI  SWOJEJ NIUNI ?

ANIA - TAKIE PUDŁO NA 18 - SUPER SPRAWA ! A DAMIANKA RZECZYWIŚCIE DAWNO TU NIE BYŁO - POPROSIMY ZDJĘCIA  :D

A RONDZIA I SIABA TO MAJĄ SIĘ ZAMIAR ODEZWAĆ ?  ;)

Ale super facet z niego ;) Anektuję go dla mojej Magdy ;) My póki co kupowalismy Danonki dla literek - a danonki zjadałam ja, bo szczerze przyznam, że bardzo je lubię, chodź na dwudziestosześcioletnią babę nie przystało ::) Mamy parę literek, nie caly alfabet, a Magda na razie ma zajęcie z przestawianiem ich w wymyślne wzorki, bo co na nich pisze - póki co nie rozróżnia.

A ja tylko czekam aż mnie coś rozłoży. Dzieciaki takie przychodzą do szkoły zasmarkane i zakichane, że ja Cię nie mogę. I ja w tych wirusach cały czas siedzę, a potem je ze sobą przyciągam do domu. Wróciłyśmy niedawno od najlepszej koleżanki Madzi - poszlała sobie na śniegu oczywiście, tylko niestety strasznie ślisko - i boję się, że jak mi kiedyś wyrżnie to tylko chodnik zadudni. A na lod do strasznie, naprawdę.

I musze chyba powiedzieć niani, żeby z nią do południa wychodziła na godzinkę, półtorej, nie dłużej, bo jakiś katar nam chyba zaczyna przychodzić.. jakoś dziś dziwnie w nocy mi oddychała, niespokojnie, ale może się jej po prostu coś śnilo, a ja histeryzuje.. ale to pierwsze dziecko ;D Pasmo doświadczeń...

B.

reklama
Witam,

No kurcze, z tymi Danonkami to mi teraz cwieka wbilas Monia. Szczerze powiem, ze lekarka sie sugerowalam, powiedziala, ze mam zaczac od tych mlecznych Berbera, BbobVity, a jak nic nie bedzie to za jakis czas moge Danonkowac... Widac, lekarz tez czlowiek - nie wszystko wie. Mysle, ze tu chodzi o mleko, a mleko mozna dawac po 3 latach.

Sonia mi padla. Caly dzien poza domem. Pojechalysmy do taty do Katowic, autobusem, ktoremu palilasie opona - przesiadka do innego. Tata zabral na plac zabaw, mam do biblioteki. Bylam dumna z Rafala, bo sam zrobil Soni nalesniki, zjadla podobno trzy z dzemem.
W drodze powrotnej po butki na snieg. Nawet mleka nie dopila i zasnela :)

Ja padam ze zmeczenia, a jeszcze praca i nauka...

Pozdrawiam,

Do góry