reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Pęcherzyk ciążowy

Anka2001

Początkująca w BB
Dziewczyny w poniedziałek beta 234, dzisiaj 669 ☺️ Mam pytanie, byłam dzisiaj u ginekologa, bo wczoraj miałam jednorazowe plamienie. Dostałam duphaston. Lekarz zrobił usg i powiedział, ze na 80% widzi już pęcherzyk w macicy. Jest maleńki ok 2 mm, ale jest. Czy to możliwe przy tak niskiej becie?

reklama
Skoro powiedział że coś tam widzi ? 2mm to faktycznie malutki ale jeśli ma dobry sprzęt to widocznie coś wyłapał.
Betę robiłaś dzisiaj i od razu dzisiaj miałaś wyniki i zaraz potem ginekolog ? Czy może krew oddawałaś wczoraj a dziś je po prostu odebrałaś ? Bo może znowu się ciut podniósł.

Wyniki robiłam z samego rana, a ginekologa miałam wieczorem. Byłam jeszcze bez tego drugiego wyniku, bo zaniepokoiło mnie to plamienie.

Słyszałam o takich przypadkach... W medycynie jak w kinie, wszystko jest możliwe...
Wszystko zależy od wielu czynników
1. Szybkość przyrostu - z rana mógł już podnieść się na 800 wieczorem... W końcu przyrost jest dość dynamiczny
2. Doświadczenie lekarza
3. Dobry, nowoczesny sprzęt
To takie czynniki at minimum.
Jak za tydzień/dwa pojawi się pęcherzyk żółtkowy lub/i bijące serduszko to zostaje pogratulować...

Na tą chwilę można po cichutku pogratulować 8-)

Do góry