reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pediatra - zalecenia

jak widać co lekarz to inna opinia i wez tu człowieku bądz mądry !

a mi pediatra dzis powiedziała tak :odciąganie napletka: nic nie ruszac brzdącom bo jak nam się za mocno naciągnie to powstają ranki,zabliżniają się i dochodzi do wtórnej stulejki.... :-[ lekko odciągnąć i wyczyścić wacikiem i koniec, nie siłować sie jak to ona powiedziała

reklama
My po wizycie u pediatry, waga 6300g, 63,5 cm długości, rozwój książkowy a nawet lepiej, bo podobno pakowania stóp do dzioba oczekuje się w szóstym miesiącu, a tu nasza Żaba trenuje to już od pewnego czasu ;D Fajnie!!!
Mamy odstawić wit. D3. Narazie niczym nie dokarmiamy, tylko w upały można podać trochę wody z glukozą, rozcieńczonego soczku lub kompotu jabłkowego. Możemy się zapisać na basen. Na kupy ze śluzem (ciągle od dawna, niezależnie od diety czy podawanych probiotyków) mamy zrobić posiew bakteriologiczny i mykologiczny.
A poza tym można Irenkę sadzać, bo sie straszliwie do tego rwie, tylko nie na długo i zawsze musi miec z tyłu jakieś oparcie najlepiej w pozycji półleżącej, żeby mogła się gibnąć do tyłu i odpocząć a żeby nie przewracała się na boczki bo to niezdrowo.

remeny...my tez od kilku dni probujemy zjesc stopki....superrrr widok....siadac chcemy...odwracamy sie na brzusio ale z powrotem jeszcze nie opanowalismy...

byliśmy dziś u chirurga no i wodniak jest dalej ale się wchłania powoli bo zmniejszył się, w drugim worku też jest wodniak ale też zeszło jajeczko :) no i na kolejną wizytę w styczniu idziemy i jeśli wodniaki dalej będą to będziemy myśleć co dalej

Czytałam Mgduska dzis w gazecie "pierwszy rok zycia dziecka", ze wodniak moze sie wchłonąc do roku. Wiec trzymamy kciuki za Misia :-* Bedzie dobrze :)

I wagi gratulujemy dzieciaczkom :)

Dokładnie to samo wycztałam w gazecie ;D ja czekam aż Olci znikną krwiaczki na nóżce tez powinny sie do roku wchłonąć ;)

dziś jesteśmy po szczepieniu, teraz spokój do września z kłuciem. Waga 6900 no ale przy wadze urodzeniowej 4200 trudno się dziwić, 75 centyl. wzrost bliżej nieokreślony- Zuza cały czas wykręcała się na brzuch i trudno ją było zbadać.

Pediatra mówiła nam o szczepionce przeciw ospie (szczepeinie po skończeniu roczku), koszt ok 140 pln. Ciekawa jestem czy warto, czy to tylko jakas farmaceutyczna nowinka. hmm, wiecie coś o tym.

Remeny u nas kupy były fatalne do momentu aż zaczęlam dawać zuzi marchewkę. Był śluz, biegunka, kolor zielony a robiłam wszystkie możliwe badania i prawie nic nie jadłam. Teraz 1 kupa dziennie, piękny kolor itd... nie będe się rozpływać nad wyglądem kupy ;D

Gratulujemy Irence !!!!
ja czytałam ze naczyniaki wypukłe ,takie jak ma Natalka tez same sie wchłaniają do 3 lat
no ale zobaczymy co powie chirurg.

Magduska skoro sie zmniejszył ten wodniak,to pewnie wkrótce sie wchłonie

reklama
My dziś na USG bioderek byłyśmy, no i prawe piękne a w lewym są jakieś niedoskonałości. Nie tragedia jeszcze - pani doktor powiedziała, ale wezmę od niej namiary na dobrego ortopedę dziecięcego i skonsultujemy czy coś z tym fantem robić, czy czekać aż samo przejdzie. Na razie nie panikuję, jestem dobrej myśli ;)

Do góry