Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Dlatego powinien ocenić pediatra, a potem ewentualnie chirurg, bo tak to można gdybać.U nas było podobnie, 9kazalo się że zebrał tam się brud i kilka dni mieliśmy posikać octaniseptem i dobrze wycierać patyczki
Witaj, prawdopodobnie jest to ziarniniak pępka. Wizyta u pediatry, a potem u chirurga, jeśli się potwierdzi. Z tego co pamietam, leczy się to azotanem srebra, inaczej zwanym lapisem.Corka ma 6 miesiecy, dzis podczas kapieli zauwazylam ze jej pepek tak jakby sie otworzyl i jest czerwony w srodku. Nie wiem czy to powod do niepokoju, wczesniej wszystko bylo dobrze. Spsikalam go octaniseptem ale troche sie boje. Mialyscie kiedys taka sytuacje?
ale byliście już u chirurga? Bo sama aplikacja azotanu srebra nie jest skomplikowana, choć przy rocznym ruchliwym dziecku może być trudno. Myślę, że potrzebna będzie druga para rąk i niestety ktoś trzyma dziecko, a druga osoba aplikuje.Matko u mojej to samo 13mz ,ale u nas nie dasie dostać, co robić?
Ale czemu tylko przy kąpieli to widać? Wdzien jest normalny ,zamknięty, nawet nie jest zaczerwieniony ani nicale byliście już u chirurga? Bo sama aplikacja azotanu srebra nie jest skomplikowana, choć przy rocznym ruchliwym dziecku może być trudno. Myślę, że potrzebna będzie druga para rąk i niestety ktoś trzyma dziecko, a druga osoba aplikuje.
No dla Mnie to tez jest dziwne bo tylo wieczorem sie delikatnie otwiera. I tak mysle ze gdyby to byl ziarniak to mialaby taka czerwona kropke w srodku pepka a nie maAle czemu tylko przy kąpieli to widać? Wdzien jest normalny ,zamknięty, nawet nie jest zaczerwieniony ani nic
Nie ,właśnie nic nie maNo dla Mnie to tez jest dziwne bo tylo wieczorem sie delikatnie otwiera. I tak mysle ze gdyby to byl ziarniak to mialaby taka czerwona kropke w srodku pepka a nie ma
U nas było podobnie, 9kazalo się że zebrał tam się brud i kilka dni mieliśmy posikać octaniseptem i dobrze wycierać patyczkiCorka ma 6 miesiecy, dzis podczas kapieli zauwazylam ze jej pepek tak jakby sie otworzyl i jest czerwony w srodku. Nie wiem czy to powod do niepokoju, wczesniej wszystko bylo dobrze. Spsikalam go octaniseptem ale troche sie boje. Mialyscie kiedys taka sytuacje?
nie nie, żadnej kropki w środku pępka, ziarniniak jest jakby pod pępkiem. Czyli na pierwszy rzut oka wszystko jest okej, ale jak się „odsłoni” pępek to widać.No dla Mnie to tez jest dziwne bo tylo wieczorem sie delikatnie otwiera. I tak mysle ze gdyby to byl ziarniak to mialaby taka czerwona kropke w srodku pepka a nie ma
Dlatego powinien ocenić pediatra, a potem ewentualnie chirurg, bo tak to można gdybać.U nas było podobnie, 9kazalo się że zebrał tam się brud i kilka dni mieliśmy posikać octaniseptem i dobrze wycierać patyczki