reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
:D:D najważniejsze, że dobrze się czujesz w ciąży :)))))

dziś na ktg wyszły jakieś pojedyncze skurcze, ale nieregularne. Za to szyjka krótka, przepuszczam na 2 paluchy, podobno w weekend może się zacząć... podobno...

w pn mam wizytę na 10 i ktg, jeśli dotrzymam do pn... męczące są nawet dojazdy do szpitala co 2 dni :/

Ja dzisiaj byłam w przychodni oddać materiały do badań - mam nadzieję, że to już ostatni raz przed porodem ;-)
A w poniedziałek wizyta u gin. Teoretycznie bez USG, ale może uda mi się namówić moją lekarkę, żeby zajrzeć do Małej ostatni raz - ciekawa jestem ile "urosła" od ostatniego podglądania (jakies 4 tyg. temu - ważyła 2580g). Pewnie spora z niej już kluseczka :-D

Dziewczyny, Kaja czy Anastazja ? To prawda,ze juz w szpitalu trzeba podac imię?
Mi się bardziej Anastazja podoba. Ale najważniejsze żeby wam się podobało.

Wogóle zauważyłam, że ludzie lunią się wtracać w imię jakie się wybiera. Ja na początku wybrałam Julia, ale potem zaczęłam kombinować, że moze jakieś inne. I nagle wszyscy mieli swoje zdanie w tej sprawie. W końcu i tak stanęło na Julia, ale dlatego że z M nie mogliśmy uzgodnić jednego innego imienia. Teraz się rodzinka wtrąca do drugiego imienia. Ustaliliśmy, że drugie imię będzie po mnie. Jak to usłyszeli rodzice i teście to wielkie oburzenie, że tak się nie robi:wściekła/y: Tylko nie potrafili wytłumaczyć czemu. Niby pecha przynosi (nie ma to jak zabobony). A jak powiedziałam mamie że ona też ma drugie imię po swojej mamie to nie wiedziała co powiedzieć. Co komu do tego. W koncu to i tak tylko formalność i w zasadzie się tego imienia nie używa:wściekła/y:

Kobietki ja juz po wizycie rozwarcie malutkie ale nastepna wizyta w tłusty czwartek na Izbie Przyjeć mam nadzieje ze w ten dzen urodze przynajmniej tak zakladamy z moja lekarka...

reklama
no ja tez juz po wizycie. wymiary szyjki 1,0- 0,5-0,5. chwilowo niby ok, tyle tylko, ze przytylam w trakcie 14 dni 10kg. wszystko za sprawa obrzeków. jednak wyniki moczu sa ok, wiec nie wiadomo co jest przyczyna. nastepna wizyte mam za 2 tyg

Do góry