reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kiedyś niewielu ekspertów wierzyło, że małe dzieci mogą doświadczać depresji lub lęku. latach 90. stało się jasne, że depresji i lęku mogą doświadczać nawet trzylatki. Jednak u wielu dzieci objawy depresji objawiają się w pozornie niepowiązany sposób, na przykład agresją, zaburzeniami odżywania lub nadpobudliwością. Zapraszam cię na bezpłatny live. 2. marca o 15:30 Wpadaj na YT albo oglądaj na FB

reklama

Piękne pośladki - ćwiczenia !!!

hogata

czerwcowe mamy 2005
Miasto
Szczecin :)
Witajcie! Oto kilka ćwiczonek, które sprawią ze nasze tyłeczki bedą boskie - mam taką nadzieje.

Ćwiczenia na mięśnie pośladkowe.

ZESTAW I

• W klęku podpartym równoczesne unoszenia nogi i ręki (przekątnie)

• W leżeniu przodem unoszenia jednej nogi wyprostowanej maksymalnie jak najwyżej

• W leżeniu tyłem unosimy jak najwyżej miednicę maksymalnie napinając mięśnie pośladkowe

• W leżeniu przodem (nogi w kolanach zgięte w rozkroku) unosimy jak najwyżej miednicę napinając maksymalnie mięśnie pośladkowe

UWAGA:

Kolejne  ćwiczenia w danym zestawie  traktujemy jako jedną serie. w między kolejnymi ćwiczeniami w serii 40- 60 sekund.  Serii wykonujemy 5-6. Powtórzeń w danej serii 19-25.

ZESTAW II

• W klęku podpartym unosimy jak najwyżej jedną z nóg po czym zginając ją w stawie kolanowym staramy się stopę zbliżyć do głowy

• W leżeniu przodem unosimy jak najwyżej jedną z nóg po czym zginając ją w stawie kolanowym staramy się stopę zbliżyć do głowy

• W leżeniu tyłem ze zgiętymi nogami opartymi o podłoże unosimy jak najwyżej miednicę maksymalnie napinając mięśnie pośladkowe

• W leżeniu przodem (nogi w rozkroku zgięte w kolanach) unosimy jak najwyżej miednicę złączając i rozłączając w górze kolana

UWAGA:

Kolejne  ćwiczenia w danym zestawie  traktujemy jako jedną serie. w między kolejnymi ćwiczeniami w serii 40- 60 sekund.  Serii wykonujemy 5-6. Powtórzeń w danej serii 19-25.

ZESTAW III

• W klęku podpartym unosimy jedną z kończyn dolnych maksymalnie napinając mięśnie pośladkowe

• W leżeniu przodem z ramionami w bok unosimy równocześnie nogi i  ręce napinając maksymalnie mięśnie pośladkowe

• W leżeniu tyłem ze zgiętymi nogami we wspięciu na palcach unosimy jak najwyżej miednicę maksymalnie napinając mięśnie pośladkowe

• W leżeniu tyłem w podporze na jednej nodze z drugą w górze wyprostowaną unosimy jak najwyżej miednicę maksymalnie napinając mięśnie pośladkowe

• W klęku podpartym staramy się przenosić kolano jednej z nóg za drugą nogę i połączyć ja z podłożem, po czym prostując nogę w górze przenosimy ja łukiem do pozycji wyjściowej

UWAGA:

Życzę sobie i wszystkim zachęconym do ćwiczeń POWODZENIA !!!!

reklama

hogata

czerwcowe mamy 2005
Miasto
Hej! Wcoraj była pełna mobilizacja. Zaczełam 6 Weidera od początku no i na pośladki. Ćwiczyłam wszystkie 3 zestawy 2 razy. Powiem ze tyłeczek bolał. A jak wam idzie?

koteczek

Majówka 2005
Miasto
Włodawa
hogata podziwiam Ciebie i twoją mobilizacje do ćwiczeń ::) :o ja niestety nie mogę sie zebrać nic mi sie nie chce i wogle mam doła :( :-[

hogata

czerwcowe mamy 2005
Miasto
koteczek przyjdzie czas na ciebie. ja miałam ostatni tydzień bardzo kiepski ale jakos dałam rade. Bedzie dobrze!

hogata

czerwcowe mamy 2005
Miasto
heja...przyznam sie ze zaprzstałam cwiczeń.....kurcze zła jestem ale ... wieczorkeim padam...no cóż moze kiedys znowu zaczne. Buzki

hogata

czerwcowe mamy 2005
Miasto
dawno tu nie zagladałam i co ja widze? nie tylko mnie leniuch dopadł? Albo to ta zima paskudna? Pozdrawiam mimo wszystko

reklama

koteczek

Majówka 2005
Miasto
Włodawa
Muszę sie w końcu zmobilizowac i zacząć ćwiczyć !!!! bo już coraz bliżej do tych moich zaproszeń weselnych i jak sie ja pokarze przed ludzmi :-[ :p
pozdrawiam

Do góry