• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Pielęgnacja dziecka

ja jak wstaje to generalnie chodze na golasa bo mi sie nie chce ubierać taki upał oststnio - oczywiscie zanim wyjdę z domu cos tam zakładam :)

a co do karmienia to ja tez chetnie cycki uwalniam - tylko mam problem - jak wracam z robo z napęczniałymi cycami i zaczynam karmić Tosię to z drugiegi ciurkiem leci mleko...ekhm... jak by tu zrobbić tak, by sie nie marnowało... od razu mówie, ze jak najpierw jade z laktatorem to leci z drugiego i tak w koło macieju... ;)

reklama
zaangazuj meza zeby pod drugim trzymał butelkę ;)))))
A tak serio, to ja kupiłam na początku muszle laktacyjne (zeby mi brodawki poodpoczywały od ciągłego obcierania się o ubrania) i tam sa dwie nakładki, jedna do "wietrzenia" druga do "zbierania mleka w czasie karmienia" tylko tylko ze wtedy musiałbys miec na sobie cos ca by ją trzymało ;)))
Jak chcesz to moge Ci je podesłać (uzyłam ich tylko kilka razy)

kachna, olcia moj tez patrzy, jak ja cos wcinam, az mi glupio.:)

Najlepsza sytuacja byla jednak jak jadlam kiedys truskawki. Mateo patrzyl sie na mnie i jak wkladalam truskawke do ust smial sie w glos dopoki nie znikla. Potem czekal na nastepna. Az zalowalam, ze nikogo w domu nie bylo, bo by sie to nagralo. Sama sie smialam w glos!

Ja o kamrieniu nagolaska moge pomarzyc...nadal sypiam w staniku i wkaldkach laktacyjnych. Hmm, co wiecej, nigdzie sie bez nich nie ruszam...wczoraj se zapomnialam wsadzic jak szlam na spacer i potem musialam chusteczkami higienicznymi sie wspomagac:)

I teraz tak, mam sie cieszyc czy martwic? Moje dziecko od 3 dni zasypia ok 21-21.30 i spi bez karmienia do 7 rano. Czy to nie zadluga przerwa jak dla niego? Nie wspomne co sie dzieje z moimi cyckami...ech. Budzic go na karmienie?

U mnie 4.30 było żarcie, przymusowe, bo ja chciałam spać. Wieczorem zabrałam Jankowi wszystki zabawki, ale skubany zaczął grać w cymbergaja smoczkiem :P Co prawda nie domagał się żeby do niego wstać ale rzucał tym smoczkiem, hałasował grrr...

Aska K pisze:
I teraz tak, mam sie cieszyc czy martwic? Moje dziecko od 3 dni zasypia ok 21-21.30 i spi bez karmienia do 7 rano. Czy to nie zadluga przerwa jak dla niego? Nie wspomne co sie dzieje z moimi cyckami...ech. Budzic go na karmienie?
Tylko się cieszyć a mleczarnia szybko się przestawi na nowy tryb produkcji ;)

Aska powinnaś sie cieszyć chociaż ja Olke dziś obudziłam bo mnie pierś bolała od mleka wiec nakarmiłam ją przez sen ;)
a rano patrze moje dziecko przekręciło sie w wyrku głowa przy szczebelkach a nogi u góry na ramie łózka ;)

reklama
No widzisz, maluchy zaczynaja fikac.
Trzeba coraz bardziej uwazac, tacy z nich cyrkowcy i akrobaci.
Mati odwraca sie w poprzek, przekreca i wtyka nogi w szczebelki,az sie boje ze sie uderzy mimo iz mamy na lozeczku ochraniacz.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry