reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielegnacja niemowlecia

31 tydzien i powoli zaczyna mi sie wydobywac para z mozgu! Chyba juz setny raz podeszlam do polki z kosmetykami dla niemowlat i nie moglam sie zdecydowac co do firmy jaka powinnam wybrac, no i co do tego co tak naprawde, z srodkow do pielegnacji, potrzebuje dla mojej kruszyny. To nasze pierwsze malenstwo, dlatego wciaz mam "tysiac pytan do" ! Pomocyyyyyyyyy!

reklama
poczytaj może w wątku: Wózki,mebelki, ciuszki, kosmetyki-czyli wszystko dla naszych maleństw!! :) chyba o wszystkim już tam dyskutowałyśmy.. a jak będzie.. wyjdzie niedługo :D

Macao tak wogóle to witam cię na naszym forum bo chyba jesteś tu pierwszy raz? ;)
Agamamaani napisała ci że już na ten temat toczyły się dyskusje właśnie chyba na tym wątku.
Ja np kupiłam wszystkie kosmetyki z NIVEI, oprócz chusteczek do pupy, bo te kupiłam z Pampersa. Ale z tymi kosmetykami to jest tak, ze każda z mam obecnych i przyszłych ma na ten temat swoje zdanie. Na pewno czego innego się dowiesz od położnej w szpitalu, czego innego od mamy, ciotki, siostry itd a czego innego od koleżanki. Więc trudno jest tak komuś doradzać bo dopiero po narodzinach twojej dzidzi przekonasz się jakie kosmetyki jej służą a jakich nie możesz używać.

Ja np słyszałam wiele negatywnych opinii o produktach firmy Johnson&Johnson.Natomiast chwalono Nivea i nasze polskie Bambino, ale juz musisz sama zdecydować i tyle ;)

Pozdrawiam

Ja już mam cały komplet Penatena w domu i chyba będzie dobry bo poleca go fundacja wcześniak. Zresztą ja na razie wypróbowywałam oliwkę w żelu i jest super a jak raz posmarowałam się Johnsonem to nie było fajnie. Dziwne to bo to ta sama firma produkuje.

ja zakupilam kosmetyki firmy nivea; oliwka; chusteczki do pupy; krem na odparzenia i mydelko; nie sadze aby wiecej rzeczy bylo mi potrzebnych na poczatek; macao moja rada to kup jedna firme bedziesz wiedziala co uczula w razie gdyby...

Dzieki za pomoc i dobre slowo! Moja siostra tez mi odradzala Johnson&Johnson, wiec chyba padnie na Nivea.
Mam jeszcze problem z proszkiem do prania i tym czy prac nowe ciuszki(moim zdaniem tak, ale ja nie mam ksztyny doswiadczenia). Belgia to mizerutki kraj i do prania niemowlecych ubranek maja tylko Le Chat i to z dodatkiem mydla Marshala, ktorego ja nie trawie i ktory kosztuje 2 razy tyle co normalny. Czytalam tu wiele pozytywnych opinii o Vizir Sensitive z rumiankiem do bialego i kolezanka podrzucila mi go z Polski, ale co z kolorami??? Pojawil sie tu ostatnio Ariel Sensitive do kolorow i tak sie zastanawiam, czy moge rownoczesnie uzywac 2 roznych proszkow i jak oceniacie ten caly Ariel????

macao, też siedzę za granicą i mam ten sam problem z proszkami - w końcu zdecydowałam się na jakiś lokalny produkt z bobasem na etykietce :)
Ale tak przy okazji - moja Mama mi przypomniala, ze jak my bylismy mali (ja i moj brat) to nie bylo nic oprocz smierdzacego cypiska, wiec nasze rzeczy byly prane w OMO.
Chyba OMO Sensitive tez istnieje, powinno byc dostepne w Belgii?

Aaa, i oczywiście nowe ciuszki trzeba wyprać i najlepiej to jeszcze wyprasować.
Po pierwsze żelazko dezynfekuje (wysoka temperatura), a po drugie miękną :)

O z bobasem a i moze zolty to moze ten caly holenderski Zwitsal! Tu mozna go rowniez wszedzie dostac no i tak mi sie wydaje, ze tu to nr 1!

reklama
Noo, mój akurat jest różowy i szwajcarski :D
Ale to właśnie o to mi chodziło - jeśli chodzi o proszki dla dzieci, to wyraźnie jest "specyfika rynku" - w każdym kraju jest co innego. W Polsce Dzidziuś, Lovella itp, w Belgii i Holandii co innego.
Nie przejmuj się, wyczytaj na etykiecie czy to dla bobasó i na pewno Dzidzi nie zaszkodzi :)
A w ostateczności zostają Ci płatki mydlane, czyli we francuskojęzycznych to chyba właśnie to okropne mydło marsala...

Do góry