• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Pielęgnacja noworodka

Hej Dziewczyny czy wiecie co używać do buziaczka na pleśniawki?
Położna mi powiedziała że mam smarować języczek gencjaną na wodzie ale z moimi zdolnościami to wszystko będzie dookoła fioletowe!!!
Może jest coś innego na to?

reklama
a mi powiedział a że mam tego nie kupować bo ma jakiś składnik którego nie wolno noworodkom i że jak mu nie przejdzie po tej nieszczęsnej gencjanie to przyniesie coś na receptę ale to dopiero za tydzień...
to ja już teraz nie wiem co z tym aphtin...

no to mam jeszcze jedna metode,moja mamuska ja nam powiedziala.
Zastosowala ja moja siostra u dzidzi i pomoglo.
"Zlapac" na pieluszke tetrowa siuski dzidzi i nimi przetrzec buzke w srodku.
Troszke nie fajnie brzmi,ale jak ma pomoc...
Jutro lapiemy siuski do woreczka na badanie, wiec i ja ta metode przetestuje.

Dagrab,Karola - pamiętam że moja mama też tak komuś z mojego rodzeństwa robiła(tylko wieki temu) i z tego co pamiętam pomagało. \Może trochę niefajny sposób,ale jak ma pomóc..

Dziewczynki wtrącę się ;) siuśki pomagają. Testowałam na sobie - siusiu na watkę i na oko na jęczmień - działa, ładnie schodziło. Tak też na początku ciąży uczulenie na buzi i na brzuchu potraktowałam. Z medycyny naturalnej to się nazywa urynoterapia.

u nas tez pepuszek jeszcze nie odpadl, ale polozna byla widziala, wszystko jest ok tylko jakos tak dlugo sie trzyma, a psikamy octaniseptem i czyscimy patyczkiem wlasnie :-)

reklama
A Ja jak urodziłam Blaneczke to jej pepuszek odpadł po 5-6dniach od urodzenia i nie uzywałam zadnych srodkow specjalnych do czyszczenia pepka, tylko bylam bardzo ostrozna z zapinaniem pieluszki i duzo sie wietrzył -to bylo lato bardzo cieple i nie moczyłam podczas kapieli.
Tym razem tez nie mam nic kupionego do pielegnacji pepka , jesli bedzie jakas potrzebna masc czy plyn to midwife (polozna) przepisze:tak:gdyby cos sie działo z nim.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry