reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

reklama
Kaja, bosko Tymek wygląda w tym wiadrze, Miki przy każdej kąpieli w wanience płacze, też chyba sprawie sobie takie wiaderko, tym bardziej że wtedy można samemu kąpać.

Wrócę do tematu witaminy K. Była u mnie położna i kazała codziennie podawać doustnie tą witaminę więc ją kupiłam ale sama nie wiem czy podawać czy nie??? Jak uważacie. Też miałyście takie zalecenie?
Kazała mi również smarować główkę oliwką i wyczesywać i też jakoś do tej oliwiki nie jestem przekonana . Niby na na tą ciemieniuchę :sorry2: Czy wy również stosujecie?

Ja też mam zalecenie podawać wit. K od 8 doby, ale szczerze mówiąc mały więcej wypluwa niż połyka i główkę też smaruję oliwką i łuszczącą się skórę przy kostkach nóżek.

Może linki Sel się przydają, labamba moze kupisz . W sumie w tym wiaderki nie ma nic niezwyklego oprocz kształtu, faktycznie doniczka nawet by sie nadala, wiaderko mniej bo nie rozszerza sie w gorze.
Tyle, ze tummy tub jest przezroczyste i widac malucha, jest tez odpowiednio wyprofilowane i ma dobre podloze by stabilnie stało.

Była dzis u mnie położna, niezwykle miła wizyta. Powiedziala, że wit K jest zalecana (znow potworzyla o 3 tyg zycia) ale nie konieczna. Przypomniala to o czym tez czytalam na necie. Zastanówcie sie czy której maluch nie płacze wlasnie przez nia. Wywołuje kolki i pisze o tym wiele rodziców.

Dziewczyny, jakich pieluch używacie, ja używam biedronkowych Dada i są super, używałam też pampersów i nie widzę różnicy a cenowo różnica ogromna.

Może linki Sel się przydają, labamba moze kupisz . W sumie w tym wiaderki nie ma nic niezwyklego oprocz kształtu, faktycznie doniczka nawet by sie nadala, wiaderko mniej bo nie rozszerza sie w gorze.
Tyle, ze tummy tub jest przezroczyste i widac malucha, jest tez odpowiednio wyprofilowane i ma dobre podloze by stabilnie stało.

Była dzis u mnie położna, niezwykle miła wizyta. Powiedziala, że wit K jest zalecana (znow potworzyla o 3 tyg zycia) ale nie konieczna. Przypomniala to o czym tez czytalam na necie. Zastanówcie sie czy której maluch nie płacze wlasnie przez nia. Wywołuje kolki i pisze o tym wiele rodziców.
Póki co mam donicę, poważnie zamierzam pierwszą kąpiel w niej przeprowadzić:happy2: Jak to mój M zobaczy to będzie lincz na matce:-D
Mam taką dużą, kształt identyczny jak tummy tub, na dno położę denko więc będzie płaściutko i tetrę.
Znalazłam sklep w Dublinie gdzie mogłabym to kupić z dostawą 40e ale na razie spróbuję z donicą:blink:

świetnie labamba- ja liczę na szybką fotkę tu :tak:trzymam kciuki by M nie zemdlał :-D na widok doniczki - bo mały będzie zachwycony na pewno.

Dziewczyny, jakich pieluch używacie, ja używam biedronkowych Dada i są super, używałam też pampersów i nie widzę różnicy a cenowo różnica ogromna.

My na razie mamy taki zapas Pampersów, że jeszcze z miesiąc zanim się zużyją;-)I szczerze mówiąc, po przeliczeniu na jedną pieluszkę wyszło mi, że nie są jakos bardzo droższe niż sensowny zamiennik - za Jumbo Pack 94 czy 92 (już nie pamiętam dokładnie ile tam jest) mój M zapłacił ostatnio 40zł. w markecie, więc zrobił nam zapas. Teraz sobie zerknęłam na allegro i wychodzi mi mniej więcej, że jedna pieluszka Pampers to mniej niż 0,50gr, więc jakoś nie widzę szalonych różnic cenowych;-)A że jesteśmy zadowoleni z Pampersów, to na razie trzymamy się tego co pewne:-)

Co do wit. K to rozmawiałam ostatnio z lekarzem pediatrą i powiedziała babeczka, że u nas stosuje się to profilaktycznie, a nie dlatego, że każde dziecko nie może się obyć bez wit. K - pytała mnie czy poród był cięzki i czy malutka miała żółtaczkę i czy jakieś niepokojące rzeczy występują - a skoro jest zdrowa i szczęśliwa i nic a nic jej nie dolega, to mam nie podawać wcale...

Kaja: Tymuś słodki - ależ szczęśliwy z tej kapieli w wiaderku:))) Normalnie sama sę zastanawiam nad tym wiaderkiem, ale czy jest sens, jak w wanience mi nie płacze i lubi się kąpać?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
A ja używam bella happy, bo pampersy obciskały nóżki i odparzały, są mniej sztuczne i dziecko ma szerzej nóżki, bo mają wkład z ligniny. Jestem zadowolona polecił mi je znajomy lekarz pediatra 42 sztuki 22 złote.;-)

Do góry