reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Babki, czy któraś z was walczyla z czymś takim? Zaczęło się niewinnie od noska, potem rozlało na policzki i uszy. Teraz idzie w górę po czole... :baffled: Już tak z 10 dni :( 31go stycznia położna powiedziała, żeby się nie przejmować samo zniknie bo to hormonalne zapewne. Minęło 5 dni a to zamiast znikać bardziej się rozlewa. Jak do niedzieli nie zniknie to śmigamy do pediatry. :-(

reklama
Witam Was kobietki.;-)
U Nas kikutek odpadł po 7 dniach.:-)
Co do łuszczenia na brwiach to mój synek też ma coś takiego:baffled:
A wizytę mamy w przychodni dopiero za 2,5 tyg.
Adaś ma już 3,5 tyg i przybrał już na wadze 1010g jest karmiony cycuchem powiedzcie mi czy to ok??

Paulinaa- mój Maksiu w ciągu 2 tygodni przybrał 500g i pediatra mówiła, że jest dobrze dlatego myślę, że Adaś bardzo ładnie przybiera na wadze.

Pauulina według mnie bardzo ładnie przybiera na wadze - moja Mała tez już koło 2 kg przybrała :) więc tylko się ciesz że Ci maleństwo ślicznie rośnie :) :tak:

Pumpkin no potówki to nie sa na pewno - nie wystepuja w takiej ilości ! ja bymna Twoim miejscu czym prędzej do pediatry poszła bo to może być alergia ! odstaw szybciutko produkty mleczne !!!

Babki, czy któraś z was walczyla z czymś takim? Zaczęło się niewinnie od noska, potem rozlało na policzki i uszy. Teraz idzie w górę po czole... :baffled: Już tak z 10 dni :( 31go stycznia położna powiedziała, żeby się nie przejmować samo zniknie bo to hormonalne zapewne. Minęło 5 dni a to zamiast znikać bardziej się rozlewa. Jak do niedzieli nie zniknie to śmigamy do pediatry. :-(

skaza, alergia bo potówki to na pewno nie sa :no:
śmigaj do pediatry czym predzej !!!

Pumpkin ja raz miałam coś takiego dosłownie na całym ciele:tak: ale nie jako niemowlę:-( Było to zwykłe uczulenie na jakiś środek chemiczny i zeszło tak szybko jak wyszło:tak: ale jakiś tam lek brałam. Ja bym szybciutko do lekarza szła:tak:

Diagnoza już widać padła wyżej :tak:
Pumpkin przeanalizuj co jesz dokłądnie, odstaw najbardziej alergizujące produkty, jak mała się poza tym zachowuje ?Jest spokojna czy pobudzona, jakie robi kupki? Tu wiele rzeczy jest ważnych no i ... konieczny jednak rozsądny lekarz.

Mojej przyjaciółki córeczka miała cos takiego ,to lekarz powiedział ,ze to hormony z ciązy wychodza przez skóre:tak:ale dla pewnosci moze pokaz to lekarzowi

Teraz u nas weekend więc do lekarza dopiero w niedzielę. Miałam wcześniej iść ale położna powiedziała żeby się nie przejmować bo samo zniknie.. I bądz tu mądry. Odstawiam produkty mleczne.
Mała kupcia normalnie i zachowuje się normalnie. Ładnie śpi i czuwa, wisi przy cycu standardowo ile wlezie... Buźkę przemywam jej tylko przegotowaną wodą.
Martwię się bardzo:-(

reklama
Jest tylko na buzi, czy na całym ciele?
Jeśli tylko buzia to wygląda na trądzik niemowlęcy, ale nasze diagnozy i tak tu na nic. Tak czy inaczej lekarz!!:sorry2:
P.S nie martw się prędzej czy później zniknie.;-)

Do góry