reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Boze ! ja ryczałam nawet jak mu krewke z piętki pobierali,bardzo współczuje mamom które musiały patrzeć na powazniejsze zabiegi.

No więc obserwuję nalocik...I chyba postaram się przemywać tą wodą ..ten sposób z łyżeczką sprawdzę:tak:

reklama
Kobitki mam pytanko ile Wasze szkraby spią na dobe?
Moja juz sypiała ok 12h na dobe w porywach do 14,jadła co 2-3h, a od 2 dni spi prawie non stop, zwlaszcza dzis bo dzis to do tego stopnia ze musze sama ja budzic na jedzenie, czekam do 5h przerwy i ją budze bo przeciez cycki mi chca eksplodowac jak sie przyzwyczaily do czestszego karmienia.
Normalnie jak dziecko po porodzie, zaczynam sie obawiac co jest dzis grane:(

Ostatnia edycja:
Golanda, nie ciesz się bo ja do wczoraj zadziwiona że moje dziecko śpi jak po porodzie , a dzisiaj masakra 2 x po 30 min i raz 40 min, co nakarmię i do łóżeczka to po 5 min ryk, nawet noszenie na rękach nie pomaga i to nie kolka więc już nie mam pojęcia co to jest, może skok rozwojowy zaczęliśmy 8 tydz.

Golanda, nie ciesz się bo ja do wczoraj zadziwiona że moje dziecko śpi jak po porodzie , a dzisiaj masakra 2 x po 30 min i raz 40 min, co nakarmię i do łóżeczka to po 5 min ryk, nawet noszenie na rękach nie pomaga i to nie kolka więc już nie mam pojęcia co to jest, może skok rozwojowy zaczęliśmy 8 tydz.

Asiax sęk w tym ze ja sie wlasnie nie ciesze tylko martwie co sie stalo bo ostatnio tak spala wlasnie po porodzie i nigdy wiecej. Moj M twierdzi ze kobiety to jednak nie da sie zrozumiec. Narzekalam jak plakala, a teraz sie martwie ze ciagle spi albo ze nie placze.
Ale moze bedzie jak u Ciebie skoro mowisz ze tez tak było a potem masakra. Tylko u mnie do 8tyg jeszcze troche.

To w 8 tyg. też jest skok? :eek:
Golanda - nie martw się, tylko ciesz z chwil ciszy i spokoju;-)

Nie wiem jak wy piszecie jedną ręką karmiąc, bo mi ciągle coś się kasuje przy pisaniu:-D

Dziewczyny potrzebuję porady.U malucha dziś pojawiły się małe czerwone krostki na buźce.Cały jest wysypany a najbardziej na czole.Wczoraj spał po kapieli w czapeczce i może się zapocił?Czy raczej to jakaś alergia pokarmowa.W ogóle martwię się bo męczył się dziś i preżył bo nie mógł kupki zrobić:-(.Stekał i stekał ...Czy Wasze dzieci tez tak czasem mają?

a myśmy dzisiaj miały kontrolę okulistyczną po naświetlaniu w solarium po żółtaczce ;-) Polunia bardzo mało płakuniała ale za to mamusia jak wyła :sorry: okropieństwo takiemu maluszkowi wsadzają to coś do oka żeby nie zamknęła to mnie bolało bardziej niż ją:-( nie życzę nikomu.
Ja też wyłam jak bóbr jak kłuli moją małą - trzy razy w szpitalu plus raz w domu.:baffled::-(

reklama
SercaDwa może to potówki?
Chyba niepotrzebnie zakładasz czapeczkę w domu - nawet po kąpieli.

Do góry