reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Laseczki, a moze macie za suche powietrze? I obnizcie temperature w pokojach, w ktorych spia Wasze dzieci. U nas jest okolo 18. Mala nie narzeka. Nie znosi, kiedy jest jej cieplo.

reklama
Jola7777 nic sie nie martw.u nas bylo to samo.poslzismy do Kardiologa i okazało sie ze wlasnie malej nie zarosl sie otworek o ktorym pisze Sylwia.
Sprawdzic zawsze trzeba ale marwtic sie na zapas nie ma sensu;-)

Dziewczyny mam pytanko-odnośnie prutków-czy wasze szkrabki tez puszczają takie śmierdziuszki? u mnie odkąd dominuje mleko modyfikowane prutki są już dobrze wyczuwalne a nie tylko słyszalne;-) nie wiem czy to moze byc przez mleko?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Beti u nas tak bylo po bebilonie ha - kupy zielone śmierdzące bąki śmierdzące - normalnie po każdej kupie musiałam wietrzyc pokoj!

Dzieki dziewczyny ! U mnie w sypialnie jest faktycznie cieplo, bo ok. 22,5 - 23 C. Tyle, ze ja jestem strasznym zmarzluchem i mimo tej temperatury i tak mi zimno kurcze. No, ale poswiece sie dla malej i zobacze jak bedzie gdy obnize temperature. Dzis przed samym snem wywietrzylam porzadnie pokoj i potem powisilam mokry recznik na kaloryferze (nie mam kurcze nawilzacza, a przydalby sie - chociaz niedlugo sezon grzewczy sie skonczy i nie powinno juz byc tak sucho). Bylo jakby ciut lepiej z noskiem.
Mam tylko nadzieje, ze to nie alergia jakas.

A mamom, ktore nie moga uspokoic dziecka radze uzyc smoczka - podany sporadycznie nie uzalezni, a uspokoi Wasze maluszki. To chyba jedyne poza cycem i bujaniem, co dziala fenomenalnie !

A mamom, ktore nie moga uspokoic dziecka radze uzyc smoczka - podany sporadycznie nie uzalezni, a uspokoi Wasze maluszki. To chyba jedyne poza cycem i bujaniem, co dziala fenomenalnie !

Zależy od dziecka. Moja starsza zakochała się w smoczku od pierwszego wetknięcia;-) natomiast Laurka reaguje pluciem i zdenerwowaniem za każdym razem kiedy podaje jej smoczek

Jola7777 nic sie nie martw.u nas bylo to samo.poslzismy do Kardiologa i okazało sie ze wlasnie malej nie zarosl sie otworek o ktorym pisze Sylwia.
Sprawdzic zawsze trzeba ale marwtic sie na zapas nie ma sensu;-)

Dziewczyny mam pytanko-odnośnie prutków-czy wasze szkrabki tez puszczają takie śmierdziuszki? u mnie odkąd dominuje mleko modyfikowane prutki są już dobrze wyczuwalne a nie tylko słyszalne;-) nie wiem czy to moze byc przez mleko?

Miki po cycu miał takie śmierdziuszki, że sama nie mogłam wytrzymać, przez jakieś 3 tyg, a teraz już nie.

Miki-moja tak miala po mleku Nestle teraz ma bebovita i jest super kupiki zlociutkie i baczki nie smierdza.
Co do smoczka to moja nie zabradzo lubi niekiedy wezmie i zasnie , ale najczesciej konczy sie to ulaniem.
Na moja najlepiej dziala pozytywka z wyswietlaczem.Niewiedzialam , ze mam tak muzykalne dziecko

U mnie niestety smok nie wchodzi w grę - pluje nim dalej niż widzi, a do tego strasznie się denerwuje, że jej wciskam smoka, więc już sobie darowałam dawanie;-)za to rewelacyjnie uspokaja się przy muzyce dla dzieci - odkryłam na stojaku z płytami stare przeboje małej Kukulskiej, Fasolek i Majki Jeżowskiej - normalnie skarb:tak:

Miki po cycu miał takie śmierdziuszki, że sama nie mogłam wytrzymać, przez jakieś 3 tyg, a teraz już nie.

Moja ostatnio robi kupki co 2-3 dni i właśnie straszne śmierdziuszki puszcza:eek: a tylko na cycu jest...

reklama
Agagsm - jeśli twoje maleństwo lubi muzykę to polecam ci kołysanki mini mini - u nas działają rewelacyjnie - na jedną i drugą córę

Do góry