reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Moj bidulek ma goraczke:-( 38st. ale bardzo marudny:-( dalam 2ml panadolu i teraz trzymam go na rekach (stad ta pisownia). od czego to moze byc?? szczepienie mial w srode i wszystko gralo... Jeszcze sie poklucilam z M i ma nas w dooopie:-:)-( napisalam mu smsa ze maly ma goraczke to zadnej reakcji:-:)-( jeb**a duma:wściekła/y::wściekła/y:
Powedzcie, mam go dzis wykąpać? Skąd ta temperatura? Może go gdzies przewiało?? w czwartek duzo jezdzilismy autem i wychodzilismy z cieplego w zimne (z auta na dwor) a pogoda byla przpiekna i maly byl lekko spocony. Powinien pic wiecej płynów?? Czy mogę z nim wychodzić czy jutro moze sobie odpóścic?? Zaraz sie chyba rozplacze on taki biedny sie meczy. Ahaaa i dziwnie dużo kupki robi. W nocy i rano zrobil takie konkretne i pare leksów w ciągu dnia, a przeciez ma problemy z koopką:confused:

reklama
Macy moj maly na razie chyba nie zrobil mega kupy...;-)
a tak powaznie to wiadomo,ze ilu ludzi tyle opinii:-)
Moja na cycu jedzie, wiec kupy sa bardziej wodniste. Jak sie przylozy, to nawet spodnie, rajstopy i body zabrudzi (o przescieradlach, spodniach moich czy szlafroku nie wspomne). Na siusiu baby dry sa ok. I tak przy nich chyba zostaniemy, bo wyboru specjalnego nie ma. Huggisy sa dla mnie duzo gorsze. Pampersy tak sie nie wpinaja w nozki.

Gosieekk, wszelkie wychodzenie jutro sobie odpusc. Z goraczka nie ma co spacerowac. Goraczke u dziecka zbija sie dopiero przy 38,5, wiec spokojnie. Moze to trzydniowka? Dziecko ma trzy dni goraczki a potem pojawia sie wysypka. Nic takiego, ale trzeba przeczekac.

Tysiolek: jakie ty kupujesz te niemieckie pampersy - możesz rzucić jakims linkiem z allegro, z których jestes zadowolona?

Pampers pampersy NIEMIECKIE ROZM 3-155 szt OKAZJA (946261209) - Aukcje internetowe Allegro takie kupuje :)

dormarki - olac takie gadanie ! my najlepiej wiemy co chcemy a czego nie i co jest dobre dla naszych pociech a wszelkie matki, ciotki maiłay już swój czas i niech sie od nas odczepia . ja tam jednym uchem wpuszczam a drugim wypuszczam takie gadanie, nawet nie komentuje bo nie ma co !

a co do mega kup ! to jak Amela ostatnio rano walnęła kupsko to az po sama szyje ! dosłownie obie byłysmy ubabrna w kupie hehehe pół godziny myłam ją i siebie i łózko ! :-D:szok::-D

Agagsm no chyba powinnysmy połaczyc nasze pokarmy, bo moj maz mi zarzuca ze za czesto karmie, czyli tez nie popiera karmienia na żadanie.
A ona po prostu moim zdaniem nawet nie domaga sie cycka jak jest glodna tylko jak chce possac, bo tak jak u Ciebie smoka nie toleruje.
Wczoraj za to i dzis ma tragicznie płaczliwe dni i znowu wisi na cycu po 60 min!! i to co godzina czasem:(no wiec ją przystawiam i słysze ze zle robie, ze moze przeciez sobie popłakac!!!!!!
Litosci:((((((((((

Golanda u mnie tak było u dziadków - moja mama też ciągle do mnie z tekstem "zostaw, nie lataj tak do niej, niech sobie popłacze":wściekła/y:a mój M miał podobnie jak twój, co mnie irytowało okropnie, ale mu się zmieniło i teraz lata do Miśki szybciej niż ja - nawet zakwękać dobrze nie zdąrzy a on już przy łóżeczku:szok::-D

Tysiolek: dzięki - newborny były najlepsze - tylko mojaważy już 6 kg;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Boże , nawet nie wiedziałam, ze w naszym kraju tylu ekspertów, znam co najmniej 6;-). Ja się dowiedziałam, że źle kąpię, bo noszę małego w ręczniku do łazienki, i potem go w ręczniku przynoszę do pokoju na przewijak. Z tym, że temp w całym domu jest taka sama, nawet nie mamy drzwi do pokoju i kuchni. no i oczywiście drugi błąd jako popełniam: dziecko w foteliku, przykryte cieniutkim kocykiem, a buzia nie zatkana!!!!!Według rad eksperckich powinnam zakrywać twarz pielucha lub szalikiem, tyko jak to dziecko ma oddychać????:szok:

Boże , nawet nie wiedziałam, ze w naszym kraju tylu ekspertów, znam co najmniej 6;-). Ja się dowiedziałam, że źle kąpię, bo noszę małego w ręczniku do łazienki, i potem go w ręczniku przynoszę do pokoju na przewijak. Z tym, że temp w całym domu jest taka sama, nawet nie mamy drzwi do pokoju i kuchni. no i oczywiście drugi błąd jako popełniam: dziecko w foteliku, przykryte cieniutkim kocykiem, a buzia nie zatkana!!!!!Według rad eksperckich powinnam zakrywać twarz pielucha lub szalikiem, tyko jak to dziecko ma oddychać????:szok:
:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Dla mnie szczytem było... jak obca kobieta na ulicy ochrzaniła mnie jaka to ja jestem gówniara i wyrodna matka bo nie przykryłam buzi małego pieluszką, bo się nałyka zimnego powietrza...
Tak jakby pieluszka miałaby jakimś cudem ogrzać powietrze :dry:
Kobieta to taka z nieciekawej dzielnicy. Żaden autorytet.

reklama
Najwyraźniej świeże powietrze szkodzi. Ja myślę, że ekspertom brak tego świeżego powietrza uczynił spustoszenie w mózgu;-)

Do góry