reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Matko kochana... zbiór takich rad eksperckich to można wydać w publikacji i sprzedawać jako dobre żarty... :-D

reklama
Ja nie otrzymuje takich rad bo... rodzina się na mnie obraziła, bo im powiedziałam, że gości przyjmujemy od połowy lutego - jak Stasiu bedzie miał miesiąc ;-) i sie poobrażali bo przecież jestem nadgorliwa .

Ja nie otrzymuje takich rad bo... rodzina się na mnie obraziła, bo im powiedziałam, że gości przyjmujemy od połowy lutego - jak Stasiu bedzie miał miesiąc ;-) i sie poobrażali bo przecież jestem nadgorliwa .
no to może nie rada ekspercka, ale zachowanie eksperckie:tak::baffled:nie martw się zdrowsza jesteś:-)

Jolcia u mnie moja mama zobaczyła Miśkę jak mała skończyła 3 tygodnie, bo wcześniej powiedziałam, że musze dojśc do siebie i nie zapraszam - była obraza majestatu, ale po 3 tygodniach zaprosiłam inspekcje i przyjechała. No i od tego czasu i tak swoje wysłucham;-)Także jak twoim minie obraza to też może te mądrości usłyszysz:-D

Dziewczyny, Maciu od kilku dni ma czerwone krostki na polikach, zakończone białymi kropkami. W ciągu dnia trochę zanikają ale czerwone plamki są. Dodatkowo zaczął walić koopy kilka razy dziennie:szok: Czy to możliwe że z dnia na dzień mu się przestawiło?? No i również od paru dni jest wręcz nie do zniesienia:dry: Ciągle płacze, zanim załapie butle to krzyczy panicznie przez jakieś 20 minut(w nocy też)a jak już zacznie jeść to je ok. godziny :dry: strasznie to irytujące:no: Gorączki już nie ma. Może reakcja na szczepienia?? Było w środę... Już mi nerwy puszczają :baffled:

Gosieekk szczerze to nie mam pojęcia co to może być ale musisz skonsultować to z pediatrą i to najlepiej jak najszybciej a szczególnie, że jesteście świeżo po szczepieniu.

Dziewczyny, Maciu od kilku dni ma czerwone krostki na polikach, zakończone białymi kropkami. W ciągu dnia trochę zanikają ale czerwone plamki są. Dodatkowo zaczął walić koopy kilka razy dziennie:szok: Czy to możliwe że z dnia na dzień mu się przestawiło?? No i również od paru dni jest wręcz nie do zniesienia:dry: Ciągle płacze, zanim załapie butle to krzyczy panicznie przez jakieś 20 minut(w nocy też)a jak już zacznie jeść to je ok. godziny :dry: strasznie to irytujące:no: Gorączki już nie ma. Może reakcja na szczepienia?? Było w środę... Już mi nerwy puszczają :baffled:

U mojej Zuzi tez były takie krostki i nic z nimi nie robiłam , po paru dniach same zeszły.Jeny ja myslałam ze tylko moja mała jak wstanie to sie drze w niebogłosy.:szok::szok::szok::szok: Ja mysle ze tak nie powinno byc ale juz sie troche przyzwyczaiłam bo ona ma tak od samego początku. Najgorzej jest w nocy jak wydziera sie na całę gardło:szok::szok:

Agagsm a co zrobilas ze maz zmienił podejscie ja tez tak chce!!!!:)
Dzis bylismy z mała u mojej siostry i jak zaczel aplakac to ani ja ani moj m sie od razu nie poderwalismy , ba nawet po 10sekundach nadal siedzielismy, na co było wielkie oburzenie ze my to mamy cierpliwosc tak dziecko meczyc, bo przeciez powinnismy oboje podrywac sie po 1sekundzie.
A ja znam swoje dziecko i zawsze daje jej te 15s zeby zobaczyc czy nie przestanie, bo czasem ma takie zrywy ze cos nagle jej sie uwidzi i krzyknie i tyle, no ale juz zostalam zaliczona do wyrodnych matek!!!:no:
Dzis bylo 16 stopni wiec zalozyłam małej kombinezon cienki z polaru i sie nasluchalam ze za cienko ją ubieram!No kurde to pewnie powinnam pieluche na twarz jej dawac nie??????:no: w koncu +16 to jak trzaskający mróz!:baffled:

reklama
Golanda to musisz się zapisać do KWM ;-)

u mnie mały też ma takie podrygi że przebudzi sie zapłacze i zanim dojdę do łóżeczka on śpi :errr: zresztą zauważyłam ze przez sen nieraz też jakby płakał ...może mu się śni wyrodna matka :-p;-)

Do góry