reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

reklama
A u nas tylko Avent, inne Nuk i fizjologiczne C wypluwał dalej niż widział albo się złościł....
Co dziecko to smok :-D:-D:-D

no to mamy pierwsze uczulonko:-(
wczoraj były malutkie kropeczki czerwone na czółku, a dzisiaj już z tych kropeczek zrobiły się plamki czerwone i są na czółku, szyjce i troszkę na pleckach:wściekła/y: z nowych rzeczy był koperek, kapusta biała, olej z oliwek kurcze nic jej nie było dotychczas i się rozpędziłam z nowymi produktami i tak ma 3 nowe i teraz kij wie które to:wściekła/y:
pozostało mi czekanie i obserwacja no nie?
czy macie jakieś pomysły smarować czymś? czy po prostu zostawić?

Nadineczka mojej małej jk wyszły jakies krostki to smarowałam emolium i dwa dni i czysto było :-)
nam wyszły krostki po pierwszym miesie, odłozyłam na dwa dni, i teraz daje znowu i już ni ema uczulenia wiec pewnie nowe pokarmy moga czasem dac objaw na skórze ale chyba nie zawsze to uczulenie tylko reakcja organizmu na nowość - mieso o wiele ciężej sie trawi i pewnie dlatego jakiś efekt uboczny wyskoczyłą :-)
Nadineczka poczekaj samo zejdzie, nie mozemy zakładac ze nasze dzieci na co drugą rzecz sa uczulone :-)
u mnie nikt kompletnie nie ma zadnej alergi ani rodzina M wiec nie boje sie dawac nowych rzeczy i poki co nic nie wyskoczyło :-)

zastanawiam sie tylko czy nie przejsc juz na mleko 2 (bebiko 2)
dałam wczoraj na noc butelke 2 i o wiele lepiej spała - nie obudziła sie już o 22 tylko dopiero o 3 ..hmm moze moja mała potrzebuje już czegoś wiecej? może nie powinnam sie trzymać tak twardo ze po 6 miesiacu dopiero - wkońcu to dwa tyg jej do 6 miechów zostało :-) co uważacie o tym?

Dziewczyny mam pytanie sondażowe. Plis o info, czy przy zakupie butelek zwracacie uwagę, czy butelki zawierają bisfenol, czy są BPA free? Bo te BPA 0% są bardzo drogie.

Nadineczka - u nas też sprawdza się Emolium, wszystko ładnie schodzi

Tysiolek - ja też zastanawiam się nad Bebilonem 2, ale czytałam, że trzeba przechodzić stopniowo tzn. jednego dnia jedna miarka, a pozostałe 1, drugiego dwie miarki 2, a pozostałe 1 itd...., aż zostanie tylko 2

Ostatnia edycja:
Nadineczka ja mojemu smarowałam teram kremem oilatum i zeszło a wcześniej zwykłym bambino i tez zeszło teraz mój jeszcze ciut ma ale nie tak jak miał

ja odstawiłam wszystko i zacznę za 3 dni na nowo ale mój to dopiero startuje choć i tak myślę ze to ja coś zjadałam nie tak ale wolę teraz to sprawdzić niż jak będzie jeść już całe obiadki

ty lepiej odstaw to co dałaś nowe i spróbuj za jakiś czas z każdą rzeczą osobo a to nie czasem wysypka u was po tzw trzydniówce ? bo z tego co wiem to przy trzydniówce jest gorączka a potem nagle wysypka

Tysiolek może pomału wprowadzaj to mleczko jak wszystko było ok ja bym też przeszła na 2

Marii_anna ja zawracam na to uwagę, obszernie jest na wiki, ale w wersji angielskiej, a tu po polsku coś o tym...zwłaszcza jak podgrzewasz dziecku papu w takiej butelce masz tu -Bisfenol A
A na dole tego wpisu odnośniki do angielskich stron o bisfenolu....

Ostatnia edycja:
Ja narazie wiele tych produktów nie kupowałam - dwie butelki, kubek niekapek, smoczek - ale zwracałam na to uwagę, wolę zapłacić więcej ale nie igrać z niczym co może źle wpływać.
nadineczka - trzymam kciuki aby to nie było nic poważnego; moze jest tak jak pisze Gosia ale zrob tak odstaw te 3 produkty i wprowadź powoli od nowa.

reklama
Do góry