reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Odstawię biednego banana i łobaczem:-). Bunia szczepiona była cztery razy i może faktycznie bo szczepiona w zeszłym tygodniu też , ale poprzednie plamy nie pojawiały się po szczepionce:confused: A już kociokwiku z tym dostanę. Jak wylazło to i zlezie:happy2:

reklama
Mam pytanko do mam chłopców, czy trzeba jakoś specjalnie obchodzić się z siusiunkiem? tzn te ściąganie skórki czy jeszcze nie czas?

[B pisze:
bećka84[/B];5616887]Mam pytanko do mam chłopców, czy trzeba jakoś specjalnie obchodzić się z siusiunkiem? tzn te ściąganie skórki czy jeszcze nie czas?

mały miał wodniaki jader i od początku jest pod opieka chirurga dzieciecego, ten kazał nam od razu leciutko sciagać napletek w wodzie, obserwować dzidzię i na tyle ile się da, jak nie reaguje to znaczy że go to nie boli i delikatnie sciągać

[B pisze:
morka[/B];5593448]Odstawię biednego banana i łobaczem:-). Bunia szczepiona była cztery razy i może faktycznie bo szczepiona w zeszłym tygodniu też , ale poprzednie plamy nie pojawiały się po szczepionce:confused: A już kociokwiku z tym dostanę. Jak wylazło to i zlezie:happy2:

uwielbiam Twoje podejście:)))))

mały miał wodniaki jader i od początku jest pod opieka chirurga dzieciecego, ten kazał nam od razu leciutko sciagać napletek w wodzie, obserwować dzidzię i na tyle ile się da, jak nie reaguje to znaczy że go to nie boli i delikatnie sciągać

Dzięki A te wodniaki to sama zauważyłaś że jest coś nie tak? czy lekarz przy badaniu?

Bećka- Mi położna kiedyś kazała, ale wszystkie mamy chłopców, które się pytałam, to zabroniły "bawić się siusiakiem" jeśli nie ma wskazań lekarskich. Także nie ruszam :)

reklama
Czy to możliwe, że mała mogła dostać wysypki od słońca?
Wczoraj zauważyłam kropeczki w okolicy kolanek, a dzisiaj się powiększyły, ma wysypkę. Smaruję ją kremem z filtrem, zostawiam na nóżkach białą warstwę, ale czasem nóżki są w słonku i wydaje mi się, że to dlatego. A może się mylę? Z jedzenia nie mieliśmy nigdy żadnych wysypek.
A z jedzenia mogłyby by być tylko na kolankach??

Ostatnia edycja:
Do góry